Personligt og farverigt i denne sæsons skimode

Peak Performance ved, hvordan man fikser stilen på pisterne uden at ofre funktionaliteten. Her er alt, hvad du bør vide om skimode til vinteren 2018.

Peak Performance er synonym med stilfuldt og funktionelt skitøj, der føles lige så rigtigt på pisterne som på afterski eller ude i byen. De er trendsættere inden for skimode og ved, hvordan man klæder sig komfortabelt og funktionelt uden at miste stilen.

Denne sæsons kollektion er stort set genkendelig fra sidste år. On på kvindesiden har strammere skibukser i retrostil været populære i et par sæsoner, og det ser ikke ud til at aftage. Peak Performance Stretch-skibuksen fortsætter med at være en trend på pisterne.

- Hvis vi fokuserer på polstret skitøj, er der helt klart en tendens til smallere bukser til kvinder. I pistekollektionen er de smallere forneden og mere puffede foroven, som en V-form. I freeride er det lidt mere oversize foroven, men bukserne kan godt være smalle," siger Maria Bovin, Design Manager for Active på Peak Performance og fortsætter:

- "Stretch Ski Pant er en smal softshellbuks med fleece på indersiden og polstring. Den er superpopulær! Da den har en god pasform, er den blevet lidt af en klassiker hos os. Den er tyndere end andre skibukser, men mange har modellen, netop fordi den ser så godt ud på. Matchet med en puffy jakke som Spokane Down Jacket får du et rigtig flot outfit.

5713112031514_001_22be5a267ec446bcbb65fbbb3142cd04.jpgDen slanke buksestil er lige så rigtig nu, som den var sidste vinter, og et sikkert valg er Stretch Ski Pant, anbefalet pris 2.495 SEK.

Hvilke andre tendenser ser vi denne sæson?

- Det er interessant, at grænserne mellem freeride og pisteskiløb forsvinder mere og mere. Vores sponsorerede skiløbere blander mere mellem kollektionerne, som Hedvig Wessel fra Norge, der går i stramme skibukser med en stor jakke. Henrik Windstedt går i polstrede skibukser, men har stadig en skaljakke udenpå. "I skiverdenen er det ret vigtigt, hvad du har på, og hvordan du udtrykker din stil på pisterne," siger Eva Füting , designer hos Peak Performance.

At købe et matchende sæt er ikke så oplagt i dag, som det måske har været tidligere. Den individuelle karakter bliver tydeligere i skimoden, og folk bruger meget tid og energi på at se godt ud på pisterne, siger Maria Bovin.

- "Med hensyn til farver har vi en ret farverig kollektion i år. En stor grund til at bære farver på pisterne er sikkerhed, men også det, der kaldes Instagram-trenden. "Folk tager mange billeder på pisterne og poster selfies, hvilket får det til at se meget pænere ud. En gruppe skiløbere er smukkere på billeder klædt i farver. Så ser vi også en stor trend i de mørkere farver, især i Åre. Der er virkelig en tendens i begge retninger.

Peak_Blackburn_pinkSelv for børn er det farver, der gælder på pisterne. Jr Blackburn Down Ski Jacket fås i pink og lyseblå. Vejledende pris 2 495 SEK.

Hvad kendetegner tøj fra Peak?

- Høj kvalitet, gennemtænkt tøj og høje mål for bæredygtighed. Vi arbejder meget med bæredygtighed. Alt gennemgås ned til mindste detalje; fra polstring og stof til foringen af jakken. Sammenlignet med andre skimærker ligger vi ret højt oppe på skalaen. Hvis du køber et stykke Peak-tøj, kan du bruge det i mange år," siger Maria Bovin.

Eva Füting supplerer:

- "I denne sæson har vi forfinet det, vi har, og gjort det endnu bedre. Vi ønsker ikke bare at lancere nye produkter, men at sikre, at det sortiment, vi har, er perfekt.

SHOP HER: Peak Performance Alpine

LÆS MERE: Derfor skal du investere i skitøj med masser af plads på pisterne

LÆS MERE: Theshell-jakken fra Peak Performance, som testerne elsker