PT:n tipsar: Så blir du bra på burpees Image

PT:n tipsar: Sådan bliver du bh på burpees

Det findes ingen effektivare övning än burpees! Bliv hurtigere og bedre på burpees med personlige trænere Charlotte Beijers bedste tips.

Kondition, styrke og eksplosivitet. Du får det hele med i en enkelt øvelse - ja, vi snackar om burpees. En øvelse, der er mere spændende end nogen anden. Du ved, at det er enormt svært at gøre, men samtidig skitjobbig. Charlotte Beijer arbejder som PT på Sats i Bromma utanför Stockholm og er fruktansvärt vass på burpees. Sno hennes bästa tips på hur du blir lika bra på burpees!

Hvorfor er burpees en så bra øvelse?

- For at du får arbejde med hele kroppen og pulsen øger hurtigt. Det er også godt, at du kan udføre øvelsen over alt, fordi du ikke behøver noget udstyr. Når du laver burpees, træner du udholdenhed, eksplosivitet og styrke i bryst, mave, triceps og framsida lår. Det er så fedt at få det hele til at gå op i en højere enhed, siger Charlotte Beijer, som blogger om HÄR.

Hvad skal jeg tænke på, når jeg laver burpees?

- Släng dig ned på golvet så att bröstet nuddar golvet, ta dig sedan upp och hoppa. Tänker du för mycket på tekniken kan det göra övningen långsammare, men om du verkligen vill lära dig att göra en korrekt burpee ska du hoppa ned till en armhävningsposition, ta dig ned till golvet via en liten armhävning, låt sedan benen hoppa in till händerna för att till sist hoppa upp. Det er altså en kombinationsøvelse med armhävning og et hop.


Hvad er tricket for at få op tempot?

- For at blive bra på burpees og få upp tempot behöver du träna och göra burpees mycket och ofta. Du må lade kroppen forstå, hvordan den skal arbejde og selv forstå, hvordan du skal gøre øvelsen samtidig med, at du sparer så meget energi som muligt. Et tip er at have fødderne brede, når du hopper ud til armhævningsposition. Så er det lettere at hoppe ind til hænderne, når du skal op igen.

Hvad er en almindelig fejltagelse, mange gør?

- Mange bliver hængende i hvert øjeblik. Når du får flowet og øvelsen, bliver det næsten endnu sværere at arbejde. En anden fejltagelse er, at visse laddar for fullt inför upphoppet och hoppar för kung och fosterland. Så mister du mere energi plus at det tager længere tid at komme ned igen til en armhævningsposition. I burpees vil du være effektiv og hurtig, så gør et så lille hop som muligt.

Her river Charlotte Beijer af 17 stycken burpees på 30 sekunder!

Hvis du laver burpees på knogler eller aksler, hvad kan jeg så gøre for at træne?

- Hvis du får knogler eller aksler, når du udfører burpees, kan du gøre øvelserne langsomt. Börja i en stående position, gå ned på huk med händerna i golvet och gå ut med ett ben i taget och sedan in igen, upp till stående och gör ett litet hopp. Nogle personer får også en håndleder, når de står i armhævningsposition. Testa att greppa tag i en hantel i vardera hand under armhävningspositionen för att få ett neutralt grepp. Et andet tip er at styrke håndleddene eller varme dem ordentligt op inden.

Hvad skal jeg tænke på for at orka lidt ekstra, når det bliver svinjobbigt, hvilket det jo bliver ganska snabbt?

- Tænk aldrig, gør bare! Ett tips är annars att fokusera på att räkna för att hålla tankarna på övningen, men fundera inte på var det känns någonstans i kroppen.

Hvordan skal jeg træne for at blive bra på burpees?

- For at blive bedre på någonting behöver du träna på just det, så även med burpees. Hvis du laver dine burpees, er det smart at finde din svaghed i de forskellige øjeblikke og træne på den. Er det styrkan, når du skal tage dig sammen? Betingelser? Eller er det måske eksplosivt?

Hvad anbefaler du til træningsudstyr?

- Det er meget individuelt. At køre ti burpees hver dag er peanuts for nogen og verdens udfordring for en anden. Det vigtige er, at du må udfordre dig selv for at få nye resultater, så hvis dit max på burpees er ti stykker på raken, så prøv at gøre tolv stykker næste gang og øg derefter hele tiden. Du kan også køre på tid for at se, hvor mange burpees du gør på et minut. Forsök sedan slå det nästa gången du tränar.

charlotte beijer
Charlotte Beijer er en af modellerne for mærket Blacc. Hennes snygga tights hittar du HÄR.

LÄS MER: Så træner Blacc-modellen Charlotte Beijer