Så återhämtar du dig snabbt Image

Så hurtigt kommer du tilbage

Vila dig! Det er lige så vigtigt at lade kroppen vende tilbage på den rigtige måde, som det er at presse den til maks. under passet. Tænk på det her!

Træning handler om at bryde kroppen gang på gang for derefter at lade den vende tilbage, så den efterfølgende bliver stærkere og mere holdbar. Balancen mellem ansträngning och återhämtning är viktig för att få den utveckling och resultat du strävar efter.

På samme måde som du lægger meget energi og tankekraft i at udvikle dit træningspas, må du også genindhente dig på rette måde.

Her er fem vigtige ting at tænke på

1. Bra kost

Mange går i fällan att nästan bara koncentrera sig på maten före träning. Men at ge kroppen rätt mängd och innehålll efteråt är viktigt för återhämtningen. Se til at äta näringsrik kost som ger bra energi. Byt pommed frites mot kokt potatis, välj fullkorns produkter och glöm inte grönsakerna.

2. Hjælp musklerne

Tag en massage eller køb en foamroller og gør jobbet selv. At øge blodcirkulationen i trætte muskler hjælper dig med at komme hurtigere tilbage. Med en foamroller kan du enkelt ge dig selv en bra omgång hemma på golvet framför tv:n.

3. Vila

Et i samanhanget åbenlyst punkt på listen, men faktum er, at vila kan betyde meget. Det handler ikke kun om at lægge træningsfri dage i skemaet, så kroppen ikke slites ud af træningen. Det kan også føre til meditation og refleksion. Og at koble af med ting, der gør dig rolig og tillader dig at tænke på helt andre ting som en fisketur, promenad eller matlagning. Det gør, at du kan fokusere fuldt ud på din træning, når det vel er dags!

4. God søvn

God søvn er afgørende for, at kroppen kan komme sig på den bedste måde. De fleste mennesker har brug for sex og otte timer per nat for at kunne fungere som bh. Søvnen skal også gerne være regelbunden og ubrydelig. Tænk også på at hårda pass kräver mer återhämtning, alltså gärna mer sömn än vanligt.

5. Vilodagar

Vikten af at have rena vilodagar kan ikke nog poängteras. De er altid lige så vigtige som dit hårda pass for udviklingen. Se til at planera din träning med vilodagarna prioriterade och att när de infaller äta, sova och koppla av på ett bra sätt.

LÄS MER: Vårens stora löparskotest

LÄS MER: Tilbehøren som gør din træning lettere