Så bär du dunjacka under våren 2017 Image

Så bærer du dunjacka under våren 2017

Voresen er snart her på allvar, men lägg inte undan dunjackan för det. Her er tipsen, der gør, at du kan have den, selv når det er plusgrader.

vårdun
Fluffig och lätt jacka med fluffigt och lätt mönster!

Under vinduerne er det svært at klæde sig ud. Nogle har bare en tunnel på sig udendørs, andre rejäla vinterjackor. Måske fnyser du åt de som vägrar lägga bort sina fluffiga ytterplagg, men faktum är att en dunjacka kan vara din bästa vän året om.

Hvad siger du om dunjackor på våren, er det "hit eller shit"?

- Selvklart et hit! Dunjacka er bedste plagget då vädret skiftar så mycket nu för tiden. Ibland blir det kyligare på kvällen, då är det perfekt att ha med sig en tunn dunjacka, så kallad dunliner, för att värma sig lite extra. Eller om du cykler dem fra en AW på stan og det er lidt blåsigt. Jeg har den altid nedpakket i väskan. Dun värmer alltid lite extra, siger Catherine Stiller, designer på Peak Performance.

Hvor langt inde på året kan man egentlig have dunjakke?

- For mig er en dunjakke helt klart et året rundt-plagg. Specielt her i Sverige, hvor vi har så mange forskellige sange, men også på andre steder i verden. Når jeg reserverer, har jeg altid en dunliner med mig, spiller ingen rolle om det er en alpby eller en storstad. Det blåser ofte koldt mellem skyskraberne i New York visse tider på året og da varmer dunlinern perfekt. Eller om du vandrer i bjergene i Alperna, så er det enkelt at pakke ner dunliner og ha som ett extra värmande lager när du väl kommit högre upp på toppen och vinden tar tag i dig, säger hon och fortsätter:

- Du kan bruge en dunjakke på flere forskellige måder. På vintern har jag den alltid som ett extra foder under en skaljacka och på våren mer som en extra varm tröja när det blåser och är lite kallare ute. Det bliver ofta kallt på våren när solen går ner, även om vi svenskar gärna sitter ute och tror sommaren är här redan under tidig vår, haha.

Hvilken af Peaks modeller på dunjackor passer under våren?
- Alla borde ha en Helium-jacka! Det er helt enkelt den bedste linern jeg har haft, for alle lejligheder. Den er superlet, tunn, packbar og värmer. Den har reddet mig mange gange, både når jeg cyklede rundt i kylige aftener og under skaljackan i backen, når det var rigtig koldt. Den er enkel at pakke ned, fordi den er så tunn, har et unikt quiltet look og bra enkle zippade handfickor som holder sakerna på plats.

vårdun
Vårens finaste dunjacka fra Peak Performance findes både for herr och dam.

Hvilken dunjakke føles trendig i vores?
- Jeg elsker vores printede version af Helium! Den er et moderne moln-print, som giver den en lethed, som dunet er. Let og luftigt! Pastelfarverne er helt rigtige nu til foråret og giver en frisk fornemmelse. Bliver så snyggt att ha under en skaljacka för att få in lite härlig färg i vardagen.

Kan jeg bruge dunjacka även en regnig dag?
- Våra dunliners är vattenavstötande, vilket betyder att de tål en viss mängd vatten, men de är inte vattentäta. Du kan med andre ord ha den ett tag i lite duggregn, men den kommer att bli blöt i mycket regn. Om det regnar är det perfekt att ha dunlinern under en tunn skaljacka. Så beskytter du dunet og får lidt ekstra varme under skaljackan, hvilket er perfekt.

Proffsets 3 tips: Så får din dunjacka så lang livslængde som muligt

  1. Behandl den som en baby. Var varsam med den så kommer den til at holde længe. Vær forsigtig med at riste kanter og beskytte dem med en skaljakke, når det er nødvendigt.
  2. Væk den udendørs. Væk den ude og tvätta den så sällan du kan. Både for miljön och för att din jacka ska hålla länge, vilket självklart gäller för alla dina kläder. Får du nogen fläck, försök torka bort med varmt vatten.
  3. Puffa dunet. Hvis du virkelig skal tvätta den så gör det varsamt. Intet sköljmedel och torktumla med tennisbollar. Tag den 30:e minut for at puste til dunet lidt for hånden. Se til at den er 100 procent torr när du tar ut den ur torktumlaren, så att dunet puffar till sig rejält och blir fint igen. Så kommer den til at holde længe!
LÄS MER: Snabbguide till dunjackorna från Peak Performance