Så blir du bättre på yin yoga Image

Så bliver du bedre på yin yoga

Hvis du er stresset, har ondt i ryggen eller behøver at koble alt fra for en stund, er det en enkel måde at blive bedre på: Yin yoga. Her er ekspertens bedste tips.

Yin yoga går ud på at stilla kropp och sinne genom att hålla olika positioner i minst tre minuter. Du strækker mjukt men kraftfuldt, meget fokus ligger på höfter og ländrygg. Yin yoga er derfor perfekt til dig, der er stiv, har ondt, føler dig træt, har humørsvingninger eller svært ved at stoppe af tanker, der snurrer i hovedet. Og det er faktisk sådan inden for yin yoga, at det vigtigste ikke er positionerne, men indstillingen og det mentale under tiden, du befinder dig i positionerne.

Hvad er den største udfordring inden for yin yoga?

- At stanna kvar i de jättejobbiga känslorna som kan komma upp. At ikke få panik, selvom det er udfordrende. Du tror måske, at du ikke klarer et sekund til og kroppen føles som om den skal sprænges. Då gäller det att stanna kvar, vara närvarande och andas tills det blir någonting annat, säger yin yoga-läraren Sara von Post.

sara von post
Om du har svært ved at være så rolig, som yin yoga kræver, tipper Sara von Post dig om at komme en halvtimme klassen innan börjar. Læg dig ned under en filt og bare andas.

Hvad er en almindelig fejlopfattelse omkring yin yoga?

- At det behøver tage mindst en time. Det kan være svært at finde en stilling, hvis du synes, den er svær og gør mest ondt. Gør det ti minutter hver dag, fem minutter på hver side. Hvis du f.eks. har en høj puls, skal du måske gøre det hver dag en uge i træk, så er din puls som ny. Jeg laver yin yoga over alt, som på tunnelbanan til eksempel. Så trækker jeg et ben op og hænger over de, på så sätt sträcker jag ut kroppen och landar lite.

Hvilke effekter får jeg, hvis jeg virkelig satser på yin yogan?

- Det, der sker, er, at det ikke bliver så udfordrende længere, det bliver bare skönt. Till slut kommer du sluta värdera smärtan som något jobbigt du vill ifrån, i stället blir det skönt att känna av kroppen och en upplevelse som inte gör ont.

Hvor finder du ny yogainspiration?

- Det findes en kæmpe app, som heter Vila dig i form med yinyoga af Magdalena Mecweld. Her kan du vælge yin yoga mod PMS, stress, hovedpine, sorg, efter et slagtilfælde eller yin yoga for par til eksempel. Du vælger et tema og sætter på og så snakker hon dig igenom passet. Superbra!

sara von post
Sara von Post driver Yogakontoret.se.

LÄS MER: Det her er shamansk yin yoga