Så bra träning ger en studsmatta Image

Så bra träning ger en studsmatta

Studsmattan er ikke bare til for børnene, den går også utmärkt att använda för att träna på ett effektivt och skonsamt sätt!

At hoppe på en studsmatta ser måske ikke jobigt ut, men er riktigt effektiv träning. Faktum er, at hvis du ikke er en fan af at jogge, så kan du bruge nogle minutter på at hoppe på en studsmatta i stedet.

- Ti minutters hoppen på en studsmatta eller en trampolin svarer til 33 minutters løb. Att springa innebär påfrestning för dina knän och höfter, men att hoppa på en studsmatta är lika skonsam träning som att cykla. Det er desuden grym træning for din core! siger Shaun Wood.

Han er en velkendt freerunner fra Australien, som nu er flyttet til Sverige for at være med og starte Bounce, Europas største trampolinpark lige syd for Stockolm, som også rummer et stort parkour- og freerunningområde.

- En anden af de største sundhedsfordeler ved at hoppe på en studsmatta er at kroppens gifter rensas ut: for varje hopp du gör pressas lymfkörtlarna ihop för att sedan förstoras, något som gör att de släpper ifrån sig gifter.

bounceSnart vil det findes forskellige typer af gruppetræningsklasser, både aerobicsliknande pass og akrobatik, på Bounce! Foto: Pressbild

Shaun Wood har selv brugt trampolinhoppande i rehabiliteringssyfte. Han var med om en motorcykelolycka, hvor han bröt båda armarna. Da han ikke kunne aktivere armene, begyndte han at hoppe på trampolin som en del af sin aktive rehabiliteringstræning.

- Efter to måneders hoppen havde jeg øget ti kilo i vægt og følte mig stærk igen. Det er en personlig historie, hvor jeg oplevede, at trampolinhop hjalp mig.

Bounce har kun været åbent nogle uger, men allerede låst besøgende i alle aldre.

- Alle kan komme hit og træne ud fra deres egen evne! Det her er et miljø, hvor du kan flyve en stund i en fantasiværld. Og træningen her er både rolig og sikker, det viser statistik fra lignende hoppecentre rundt om i verden, som viser, at skaderisken er en på 10 000 hoppare.

shaun woodShaun Wood har over 53 000 følgere på Instagram, følg ham du også på @shaunwood! Foto: Marcus Gustafsson

LÄS MER: Kom i gang med freerunning!