Så fixar du sommarformen – snabbt! Image

Så fixar du sommarformen - snabbt!

Måske er du ikke så fit, som du ønsker, trods det at du havde tænkt dig en formtopp lagom til sommeren. Her er ekspertens tips, som giver effekt direkte.


Du har netop indset, at det kun er tre uger tilbage til semestern ... og at du ikke skød træningen og kostholdningen, som du planlagde, når du stod under nyårsraketterne. Hvad du end gør, skal du ikke rammes af panik.

- Smittas inte av någon strandstress! Det er bedre at forsøge at finde en god balance, hvor du er modig, stærk og har høj energi året rundt, men der er også et sundt kneb at tage til, som giver hurtige resultater, siger Rebecka Nordlander Feldhof, som er uddannet personlig træner, kostvejleder og sundhedsplejerske på The Academy samt instruktør på Sats.

Hvad er en almindelig fejldag, som mange gør?

- At sammenligne sig med folk på Instagram, som bare viser, hvor nyttigt de spiser, og hvor plat mage de har. Jeg synes, det er vigtigt at komme i tanke om, at det er okej at tage et glas vin eller spise en kladdkaka. Du mår som bedst når intet går til overdrift. Også billeder med mange følgere burde komme ihåg det og visa upp att de faller för frestelser ibland, tycker jag.

Hvordan skal jeg spise, hvis jeg hurtigt vil se resultatet?

- Det er nyttigt! Det, du virkelig ikke skal gøre, er at trække ned på omkostningerne. Äter du ingenting och tränar samtidigt kommer du aldrig få några resultat. Så kan du glemme at blive stærk og få en god fedtforbrænding, og du får heller ingen energi til træningen.

Hvad er et godt mellemmål?

- Jeg kunne lave en rolig smoothie. Bland blåbær, ingefära, mango, passionsfrugt, kiwi og laktosfri kvarg. Så får du i dig masser af næring og vitaminer!

Hvilken type træning giver mest fedt?

- Højintensiv intervalltræning! Kör cirkelträning med högt tempo och små korta pauser, det är den mest fettförbrännande träningen du kan göra. Det betyder ikke, at du skal gøre det syv dage i ugen, uden at variere så meget som muligt.

Hvordan skal jeg træne om motivationsforsøg?

- Passa på att vara utomhus och träna när det äntligen är sommar. Så får du et D-vitamin-kick og humøret bliver genast lidt bedre.

Rebecka Nordlander Feldhofs 3 bedste tips:

SÅ NÅR DU TOPPER FORMEN PÅ NULTID

1 Testa att äta glutenfritt
Jag har märkt bland mina kunder att många mår bra av att äta glutenfritt. De får mindre problemer med maven, føler sig mindre svullna og får desuden mange bedre hy. Gluten findes ikke bare i brød og pasta, men også i mange halvfabrikata og kan få tarmene til at balancere lidt. Prøv at leve glutenfrit et tag og se, hvordan det påvirker dig!

2 Satsa på varierad kost
Se till att få i dig proteinrika råvaror och grönsaker. Du behöver inte haka upp dig på det, men ät hellre kolhydraterna på lunchen innan träningen än på kvällen. Tyvärr stoppar socker din fettförbränning, så begränsa intaget av det. Måske kan du sköta dig noggrannare i veckorna och unna dig något på helgen?

3 Träna funktionellt
Snöa inte in på en enda sak, utan rör på kroppen på så många olika sätt du kan. Stretcha, promenera, yoga, styrketräna, spring, simma och ta dig ur din "comfort zone". Bryt dine vaner, så alle typer af muskelfibre får arbejde. Tag det i små skridt om det føles for tråkigt. Hvis du kun går til gymmet og kører hårda benpass så smyg i lidt uppvärmning och rörelseträning på samma gång.

feldhof
Følg Rebecka Nordlander Feldhof på Instagram @missptbecka