Så gör du rätten kyckling, ris och broccoli godare Image

Så gør du retten kylling, ris og broccoli godare

Et almindeligt måltid blandt træningsfantaster er kylling, ris og broccoli. Trist? Nej da, stjärnkocken Jessica Frej tipsar om hur du gör rätten mer festlig!

Anledningen til, at kylling, ris og broccoli er så populære inden for træningskræsen, er, at det er et måltid fyldt med protein, som booster musklerne, kolhydrater, som gør, at du orker træningen og supergrøntsagen broccoli, som blandt andet giver dig mættede fibre, kalcium, kalium og C-vitamin. Rätten går också snabbt att tillaga och gör sig bra som matlåda eftersom den är så enkel att göra storkok på och är god att värma upp i mikrovågsugn.

Men selv om retten er nyttig og giver en trænende krop de næringsstoffer, som den behøver, så kan endnu alle, der spiser den regelmæssigt, skrive under på, at det ikke er de mest spændende smakerna, du kan stoppe i munden. Derfor spurgte vi tv-kokken og matinspiratören Jessica Frej, känd från Tv4 Nyhetsmorgon, om tips för att göra tillaga kycklingen, riset och broccolin på ett mer festligt sätt.

- Vælg ekologisk kylling af den bedste kvalitet, du finder. Stek den i rigeligt med smør og krydda med örter, citron, vitlök, salt og peppar. Stek den lagom mycket, torr kyckling är ingen höjdare. Koka gärna riset i en god buljong eller med lite saffran i vattnet. Broccolin mår bra av att bara kokas hastigt och sedan kan den få steka en stund med kycklingen så att den också får lite smak, säger Jessica Frej, som är aktuell med boken Fest på 30 minuter.

LÄS MER: Fordelarna med att äta jordnötssmör för dig som tränar

jessica frejBoken Fest på 30 minuter ges ut av Bonnier Fakta. Foto: Johanna Åkerberg Kassel