Så håller du dina sneakers fräscha längre Image

Så holder du dine sneakers fräscha længere

Nye sneakers er lige så sikre som nysopade gator og tussilago. Så her sköter du dina gympaskor för att få dem att kännas som nya längre.

Tips! Gå direkte til alle sneakers fra Nike, Adidas eller Reebok.

1. Skydda

Imprægner skorna innan du ger dig ut på gatorna med dem. At gøre det regelmæssigt beskytter dem mod fläckar och vatten. Vælg ret sort - det findes imprægneringer til alle typer af materiale.

sneakers

Sneakers, Nike, 1 035 kroner

2. Rengøring

Regelbunden rengøring af skorna gør, at de ser som nye ud længere. Tygskor går at tvätta men alla som någon gång ägt ett par vita tygskor vet hur svårt det kan vara att få bort envisa fläckar.

- Det findes en flydende skokrem, som man kan måla på skorna och på sulan som återställer det vita, säger Amelie Herslow, produktchef på Boston skovård.

For tyg och mocka rekommenderar hon skonsamma rengöringsskum. Der findes også en rengøringsblok, der er et stort, blødt gummi, som man kan bruge til at få forsigtigt blødt bort fläckar på mocka.

New Balance

Sneakers, New Balance, 799 kroner

3. Lad skorna vila då och då

Det er ikke bare rart for fødderne at gå i forskellige typer af skor. Hvis du lader dine sneakers stå, bliver de svage og fugtige, og det gør, at skorna føles frækkere.

- Hvis skorna er lavet i et materiale, der kan tappa formen, er det bra at sætte i en skoblock, siger Amelie Herslow.

Puma

Canvassko, Puma, 399 kroner

4. Förebygg dålig lukt

Soligt vårväder är härligt men blir ofta en svettig historia för fötterna. Det findes flere knep at tage til for at ikke skorna skal lukta skunk. Investera i ett par iläggsulor som tar bort dålig lukt och byt dem regelbundet. Der findes også antiodörsprayer, som kan sprayes i skorna.

converse

Tygsko, Converse, 799 kroner

5. Piffa overflade

Udover at rengøre skorna ofte kan man enkelt fräscha upp dem genom att byta till nya skonsören. Se også over om det findes skofærger som matcher dine sneakers. Et par duttar med lite färg får dem til at se som nya ut på ett kick.

adidas

Lädersko, Adidas, 999 kroner

6. Brug skohorn

Skohorn er en lille mirakelpind, når det kommer til at få skorna til at bevare formen. Ved at bruge skohorn, når du tager af og på dine skor, minimerer du risikoen for, at hælen vender sig.

superga

Canvassko, Superga, 799 kroner