Så här tränar du på en assault bike Image

Så her træner du på en assault bike

Assault bike er cykler, som mange har en hatkærlek til, først og fremmest for at det er det mest intensive og krævende redskab til din konditionstræning. Så her bruger du den!

Har du nogen gang gået på et CrossFit-pas, har du sikkert testet en assault bike, træningsmaskinen som er så meget værre end den ser ud. Til forskel fra en almindelig træningscykel bruger du både under- og overkroppen, når du træner på en assault bike. Det er den maskine, der kan drive din puls op på bare nogle sekunder, men det er op til dig selv, hvor hårdt du klarer af at pusha dig. Hvis du trykker hårdt på pedaler og håndtag, gør større modstand cyklerne.

Emma Ekstedt er personlig træner og driver træningsfirmaet StarkMamma i Varberg. Der kører hon bland annat mammaträning, löpcoaching och crosstrainingpass. Træning er en stor del af Emmas hverdag, og hun kører selv en blanding af styrketræning, löpning og yoga.

- Jeg elsker og hader assault bikes! Det er et fantastisk redskab til konditionstræning, som er tidseffektivt og kan bruges på meget kort tid. Perfekt til intensive intervaller, og når du vil have pulstoppar i dit træningspas. Men den fungerer også til længere interval- og konditionspas. Cykeln utmanar dina gränser av vad du tål i trötthet och mjölksyra, och med ett tjockt pannben kan du ta dig långt, säger Emma Ekstedt.

Hvad er tricket for faktisk at bruge sin assault bike og ikke lade den blive en vaskeindstilling hjemme?

- Se til at bruge den regelmæssigt og på forskellige måder. Inkluder den i opvarmningen, dit hiit-pass, styrkepass, avsluta ett pass med en assault bike-tabata eller sitt och kör längre med lägre intensitet. Hemligheten är alltså att variera träningen. Se også til, at du bliver van ved den og ser muligheder til forskellige anvendelsesområder.

Hvordan bruger du din assault bike?

- Jeg bruger den ofte så godt som i hvert pas. Meget ofte allerede under opvarmningen, fordi den involverer hele kroppen, men også som afslutning på et pas, når jeg virkelig vil køre slut på mig selv. Ofta har jeg den som inslag i kombination med till exempel olika styrkeövningar och kortare intervaller.

Hvis du har en skade og dermed ikke kan belaste en vis del af kroppen til hundrede procent, kan du selv vælge, om du vil lægge mere tryk på pedaler eller håndtag. Du kan også bruge cykler, der kun overkropper, når du lader fodtøjet stå på jorden i stedet for at trampe.

EmmaEkstedtKig ind på Emma Ekstedts Instagram @starkmammavarberg for herlig træningsmotivation!

EMMAS 3 ASSAULT BIKE-PASS

#1. Varva med styrketräning

Sätt upp ett styrkepass innefattande övningar så som marklyft, armhävningar, squats och liknande. En gang i midten lægger du en 10 cal assault bike. Med andra ord att du kör på tills skärmen visar att du har förbränt 10 kalorier, vilket är det vanligaste räknesättet på maskinen.

#2. Avsluta med en tabata

Efter et styrkepas kan du gøre det enkelt for dig selv og vælge programmet "tabata" på din assault bike. Så får du både en skøn og konditionskrævende afslutning på dit træningspas.

#3. Våga maxa!

Redo for en rejäl utmaning? Spring dagens styrkepass over og test det her konditionspasset som bare innefattar en assault bike. Psst, glöm inte att vila emellanåt.

  • 1 x 25 cal
  • 2 x 20 kaliber
  • 3 x 15 cal
  • 4 x 10 cal
  • 5 x 5 cal

SHOPPA HÄR: Alle vores træningsmaskiner

LÄS MER: Så undviker du at blive syg, når du springer på efteråret

LÄS MER: Stort test! Vores bedste pulsklockor i alle prisklasser