Så hittar du rätt vinterjacka från Didriksons Image

Så finder du ret vinterjacka fra Didriksons

Vilse bland vinterns utbud av varma jackor? Vi hjælper dig med at finde ret dækjacka fra Didriksons for säsongens alla väder.

Didriksons er kända för sina stilrena barnkläder i god kvalitet - men de gör också suveräna ytterkläder för vuxna. I deras kollektion av varma parkas hittar du garanterat en modell för vinterns aktiviteter, men det kan vara svårt att veta vilken jacka som är bäst för vilket väder. Vi har taget hjælp af Åsa Widhed-Nordin fra Didriksons for at guide dig rigtigt blandt sæsonens modeller.

Hvilken type jacka anbefaler du til nogen, der vil holde sig varm i vinteren, men ikke vil blive for svettig?

- Hvornår kommer du til at bruge jackan? Er det i vente på bussen, på promenaden eller til sportslige aktiviteter? Forskellige formål kræver forskellige værdiniveauer, og det er ikke altid jackan, der klarer ekstrem kyla, som er det bedste alternativ for dig. Vi mäter jackans vaddering i gram per kvadratmeter (100-120 g/m2). Vi ser også, hvordan jackan dækker kroppen, om det findes et smidigt og varmt inderfoder, samt hvordan jackans ydermateriale beskytter mod vejr og vind.

Hvilke jackor anbefaler du til klassiske novemberväder?

- Tanja og Frida er tilpasset for høst- og vinterrusk, framför allt i en stadsmiljö. De har en vægt på mellem 120-140 g/m2 og er helt vind- og vandtætte. Designet og jakkernes detaljer er også udformet med henblik på at isolere varmen.

Frida 501877-060 + Helle 501835-083 2.jpgFrida Parka (til venstre), anbefalet pris 1 695 kroner, passer bedst til novembervejret, mens Helle Parka (til højre), anbefalet pris 1 795 kroner, er suveræn, når den rigtige kulde kommer.

Og hvad skal jeg satse på, når det begynder at blive minusgrader?

- Vi anbefaler en lidt tunnere höst-/vinterjacka for den första kylan. Helle og Alta på damesiden og Tommy eller Arnold på herresiden. Disse jackor er noget lettere, tager mindre plads og passer dig, som er aktiv eller synes om at bruge dig af lager på lager-principen. Jackorna er hundre procent vattentäta med tejpade sömmar som skyddar mot både regn och snö. Du kan med fordel lægge til et yderligere varmeisolerende lager for at hæve værmeniveauet.

Didriksons_arnold.jpgArnold er en stilren klassiker i længere model, som fungerer både nu og når minusgraderna anländer. Rekommenderat pris 1 995 kronor.

Når det bliver så småt, hvilke modeller anbefaler du så?

- Vores varmeste jakker til damer - Silje, Eline, Natasha og Pysen - har en vægt på mellem 160-250 g/m2, hvilket bidrager til, at du kan holde varmen i længere perioder udendørs. Jackorna er designet til at klare vinterkyla i både natur og bymiljø. Som en ekstra bonus har disse jackor diskreta integrerede refleksdetaljer, perfekt når mørket lægger sig.

pysen_womens_padded_parka_501792_131_177_m182.jpgPysen Womens Parka, rekommenderat pris 1 795 kronor, värmer skönt när det är riktigt kallt ute.

Hvordan tager jeg hånd om min dækjakke på bedste måde?

- En jacka bør vaskes emellanåt for at bevare sin funktion, men ikke for ofte eftersom det sliter på materialet. Ingen gang per sæson eller efter behov rækker gott. Følg vaskerådet på plagget og brug ikke sköljmedel. Det findes en behandling på utsidan som gör att vatten inte fastnar på tyget. Den slits bort med användning och tvätt. Lite värme, fem till tio minuter i torktumlare eller värmeskåp, efter att du tvättat produkten gör att den effekten återaktiveras.

SHOPPA HÄR: Flere favoritter fra Didriksons

LÄS MER: Den ultimata guiden: Tänk så här när du köper skaljacka till barnen

LÆS MERE: STOR TEST! 15 vinterjakker, der klarer kylan