Så tar du hand om dina träningsskor Image

Så tager du hånd om dine træningsskor

Hvordan skal du tage hånd om dine trogna træningskompisar på bedste måde? Vi har spurgt en ekspert på Reebok.

For at forlænge livslængden på dine dojor gælder det om at have ret sko til ret aktivitet. Skal du ud og springe, skal du så klart have en løbesko, og skal du til gymmet, er det en træningssko, der gælder.

Att använda dina löparskor på gymmet medför inte bara onödigt slitage, du får inte heller rätt förutsättningar för just gym- och studioträning.

- Et par løparskor er tilpasset til bevægelse fremad, mens et par træningskor er tilpasset og bygget til bevægelse i alle led. De har en dämpning och en yttersula som är anpassad för träning inomhus, säger Maria Bergehamn, produktansvarig på Reebok och fortsätter:

- Alle produkter mår bra av rätt skötsel, även dina träningskor. De holder længere med lidt kærlighed!

Reebook nano crossfitskoDu finder Reeboks udvalg af træningskor til både dam og herr HÄR.

Kan jeg kan se mine træningssko i maskinen?

- Det beror helt på skon. Kolla alltid vad som gäller för just dina skor, men oftast mår de bäst av att inte åka runt i tvättmaskinen. Vill du göra rent dina skor kan du borsta bort smuts med en borste och är sulan i skon lös, kan du ta ut och handtvätta den.

Findes der nogle knep til at få bort dårlig lugt i træningsskor?

- Vissa säger att det hjälper att lägga skorna i frysen då och då för att förebygga dålig lukt. Men jeg skulle snarere sige, at du bør bruge rene strumpor varje gång du bruger skorna og vädra dem efteråt. Lyft gärna ur sulan om det går.

Hur lång livslängd har ett par träningsskor, om jag tar hand om dem?

- Det er ingen given tumregel som det gør på løparskor, uden her får du helt enkelt känna in att de sitter som de ska och att dämpning och grepp i sulan fortfarande finns kvar. Når disse bliver trætte, er det dags at skifte!

Hvordan og hvor skal jeg få mine træningskor mellem træningspassene?

- Du kan få skorna var som helst, men ikke i väskan och absolut inte i en plastpåse.

LÄS MER: Stortest af træningskor 2017

LÄS MER: Høstens 10 nye træningskor du ikke vil savne