Så tar du hand om sneakers i mocka, skinn & tyg Image

Så tager du hånd om sneakers i mocka, skinn & tyg

Alle sneakers kan ikke tørres af med en fuktig trasa. Sneakersexperten fra Puma forklarer hvordan du bedst tager hånd om respektive materiale.

Sneakers, vi kan ikke få nok af dem. Selv om det er en følelse i sig at klikke hjem et par nye dojor er det vigtigt at ge dem du allerede äger kärleken som de förtjänar i form av tvätt och puts. Livslängden på ett par skor kan förlängas markant om du tar hand om dem, bland annat med rätt typ av skovårdsprodukter.

- Hvis du ikke tager hånd om dine sneakers, vil de så småningom begynde at lukta illa og på sigt kan også sømme og sula släppa från skon, siger David Davidsson, sneakersexpert på Puma.

Tygskor

Puma sneakers tygskor löparskorEn sneaker eller løbesko med ovandel i tøjet kan både være løst og hårdt stickad. Så her tager du hånd om textilen.

Sköna textilier i kombination med en gummisula er ledorden for en klassisk tygsko à la Converse eller Vans. Ovandelen i teksten sidder bekvämt på foten, men kan vara något klurig att ta hand om.

- For at holde dine tygskor rene bør du impregnera dem med en sprej for textilskor (en sprej som lægger sig som en genomskinlig, vattenavvisande yta, reds. anm.). Fordelen med tygskor er, at de også er lette at tvätta i efterhand med olika skotvättsprodukter. Følg anvisningerne på netop det rengøringsmedlet, du køber, eftersom det kan skilja sig något åt mellan produkterna.

Hvordan forlænger jeg skornas livstid?

- Ju fler gånger du använder dina skor desto snabbare kommer de slitas. Hvis du har et par favoritskor, som du vil bruge dagligt, bør du gøre rent dem efter dagens anvendelse, så förlänger du skorna livslängd.

Kan jeg tvätta vita sneakers i tvättmaskinen?

- Nej, jeg skulle ikke råda nogen til at tvätta sina sneakers i tvättmaskin, oavsett kulör.

Hvorfor ikke?

- Limmet som holder ihop sulan med skon kan släppa vid tvätt eftersom vattnet i maskinen är så varmt. Desuden slides det på alle sømme i skorna.

Sneakers i mocka

Puma sneakers mockaMockasneakers er et værdifuldt emne (når det er tilladt, vil det sige), og vi har flere modeller fra blandt andet Puma, se vores sneakerssortiment HÄR.

Mocka er en type læderkvalitet, hvor den så kaldte "köttsidan" er udtaget i stedet for inåt som på skinnskor. Mockatyg på sneakers har været trendigt i flere år, og den ser ud til at holde i sig. Derimod skal du tage hånd om dine mockaskor på en anden måde end skor i tekstil og skinn.

- Mocka bör man undvika i fuktigt och blött väder eftersom materialet lätt kan förstöras och tappa formen. Når du vel har brugt skorna og de har blivit lite smutsiga funkar det utmärkt att borsta bort smuts med hjälp av en skoborste speciellt tillverkad för mocka.

Hvordan får jeg hånd om mine sneakers?

- Torka av om det blir smutsigt och byt ut innersulan om den börjar bli tunn, tappar form eller är nedtrampad.

Skinn- og syntetsneakers

Puma sneakers skinnHør du til en af de som søger et par riktigt lättskötta sneakers är ett par i skinn eller syntet att föredra eftersom du lätt kan torka av dem med en blöt trasa efter användning.

Skinn- og syntetsnekears har en blank og slät yta, vilket gör det väldigt lätt att hålla skorna rena.

- Börja alltid med att impregnera skorna med en sprej för antingen skinn eller syntet (OBS! Brug ikke imprægneringssprej til læder på syntet, da det kan ødelægge skons ovandel). Materialen er også let at torka av direkte etter användning med en trasa eller servett, innan smutsen hinner sätta sig.

Findes der nogle husmorsknep, jeg ikke får missa?

- Tandborste, en skål med lyst vand og tvål. Perfekta verktyg att tvätta rent dina sneakers med, det funkar dock inte på mockaskor.

I olika perioder och stilar ska skorna antingen vara väl använda eller se sprillans ut. Hvordan ser sneakerstrenderna ud lige nu?

- To ord: Rena skor!

SHOPPA HÄR: Vores brede udvalg af sneakers

LÄS MER: Rätt i set! Her er sæsonens mest trendy træningssko