Så tränar du när det är varmt ute Image

Så træner du, når det er varmt ude

Elitidrottaren Madeleine Nilsson lader ikke værdierne stå i vejen for træningen. Her er knæet, som ser til, at du kan træne, selv når temperaturen stiger.

Tapper du træningslusten så fort det bliver varmt ude? Eller kommer du iväg på dina löprundor trots hettan utomhus? Som friidrottare är Madeleine Nilsson van att träna utomhus på somrarna, eftersom det är hennes tävlingssäsong. Også i år, når sommervarmen bøjes af for høje temperaturer, ser hun til, at træningen bliver gjort.

- Det vigtigste er at sænke ambitionsniveauet. Folk kommer for at påvirke naturen og genopbygningen, så det er godt at tilpasse træningen ved at køre kortere pass, et langsommere tempo og lettere vikter, siger Madeleine Nilsson.

Eftersom Madeleine Nilsson konkurrerer på et professionelt niveau, kan hun ikke lade værterne træne og have et sommersuppehold. Hon ser snarare till att dra nytta av den pågående värmeböljan.

- I og med at jeg er elitidrottare och sommaren är min tävlingssäsong kan jag inte ändra allt för mycket på upplägget. Jeg træner gerne ofte som vanligt, men iblandt med andet indhold. Min krop håndterer værmer ganske bra, og jeg mærker, at mine muskler bliver varma og mjuka snabbare, vilket är något jag eftersträvar, så jag tränar ute så ofta det går.

MadeleineMadeleine Nilsson er, udover elitedrottare, også model for Blacc og Sportamore. Følg hende på Instagram HÄR.

Många drar in på gymmet i hopp om en svalare träningsupplevelse. Men også der kan temperaturen stiga och luften försämras. For at du ikke skal savne så mange solminuter udendørs, kan du effektivisere træningspasset, så godt det går.

-Prøv at køre træningen i intervalform med ganske højt tempo. Måske tabata eller cirkeltræning med flere øvelser på rad og kort vila. Det gør, at træningen bliver hurtigere, og du kan forhåbentlig bevare energien gennem hele passet.

Også hvis træningsudstyret føles glasklart i den her varme, kan temperaturen gøre dig træt og mere orkesløs. Så er det desto vigtigere at finde små måder, der kickstarter træningsmotivationen igen.

-Sæt dig ind i et træningsdepot med en ven og bestem dig for at tage et svalkande dopp någonstans direkte efter. Pak med en god matsäck eller køb glas, den belöningen är oslagbar. Alternativt tag en ekstra vilodag for at motivationen og suget efter træning skal komme tilbage.

Maddes 5 snabba tips för träning i värmen

1. Drik ordentligt

Det er godt at forberede sig på et træningspas ved at drikke meget vand, og på de allervarmeste dage også se at få i sig væskeerstatning med vigtige salte.
2. Træna när det är som svalast

Generellt sett är det ju svalare på tidiga morgnar och sena kvällar så om man har möjlighet att träna på de tiderna kan det underlätta.
3. Klæd dig efter vejr

Svala, lätta träningskläder är att föredra och jag brukar försöka undvika svarta plagg. Søg skugga så mycket som möjligt.
4. Svalka dig så meget det går

Ett bra tips är att ha med sig en liten blöt handduk som ger skön svalka.
5. Invester i et par sportsglasögon

At behøve kisa mod den starka solen kan leda till huvudvärk och göra att energin tar slut snabbare.

SHOPPA HÄR: Vores totale udbud af Blacc

LÄS MER: Vi tester godbitarna från Blaccs nya löparkollektion

LÄS MER: Derfor skal du træne med vægtvest