Säg hej till Asics nya löparsko: Gel-Kayano 24 Image

Säg hej till Asics nya löparsko: Gel-Kayano 24

Favoritten Gel-Kayano fra Asics kommer nu i en 24:e oplaga med ännu bättre passform och support. Skon er også udformad for dig som overpronerar.

Nu slipper Asics den seneste opdatering af Gel-Kayano, som har taget rammen for højpresterende löpare. Gel-Kayano-serien har altid været en af markedets mest populære løbesko og har i mere end 20 år leveret pålidelig stabilitet og høj komfort til både eliteløbere og motionister.

- I den 24:e version har skon forsynet sig med et nyt supportsystem, der giver stabilitet fra første til sidste trin. Hälkappan er i form af en eksoskelett med inbyggt minneskort som sluter om foten och ger en mer individuell passform runt hälen, säger Camilla Olsson från Asics.

AsicsDammodellen af Gel-Kayano 24 kommer i tre farver. Hos os finder du en sort/vit og en lila/rosa model, og den anbefalede pris er 1.895 kroner.

Gel-Kayano er en stabil mængdetræningssko til løbere, som overpronerar og som behøver ordentligt med dämpning. Ovandelen av skon har gjorts om för att ge ännu bättre passform och komfort än tidigare versioner, medan innersulan med högre densitet ger kraftigare svikt mot marken.

- Stödet i ovandelen i kombination med både dämpningen i framfot och häl samt mellansulan ger en ännu högre komfort på långa distanser. Skons ovandel har nya patentskyddade paneler som ger extra stöd åt foten under långa pass, något som är särskilt bra för överpronerare, säger Camilla Olsson.

Skon er normal i størrelsen og något bredare i framfoten än vad Gel-Kayano 23 är. Skon er framför allt en landsvägssko, så den passar perfekt på asfalt, grusvägar och motionsspår.

AsicsHerrmodellen af Gel-Kayano 24 kommer i tre farver. Hos os finder du en blå/orange og en sort/vit model, og den anbefalede pris er 1.895 kroner .

Kuriosa: I 1992 fik Asics-designeren Toshikazu Kayano til opgave at fremstille en helt ny løbesko med meget stabilitet og dæmpning. Den første skitse af det, der skulle blive Gel-Kayano Trainer, dagens Kayano 24, blev lavet på en serviet efter en sen middag med designteamet. Eftersom Toshikazu Kayano var helt i skalbaggar siden barnsben fick yttersulan och hälkappan ett mönster som påminde om just skalbaggar.

Har du alt, hvad du behøver, for at få et lykkeligt liv? Spana in hela Sportamores utbud av löparskor, löparutrustning och pannband annars!

LÄSMER: Tankeknepen som gør löpningen lättare

LÄS MER: Experten tipsar: Så finder du løplusten