Salming tar plats i löparspåret Image

Salming tar plats i löparspåret

Salmings satsning på løparskor gjorde succé förra året. Nu släpper märket sin nya kollektion.

Salming fick en flygande start på sin första kollektion löparskor som de lanserade 2014. Deras Salming distance blev utsedd till årets nykomling i ett stort skotest och uppmärksamheten kom som ett brev på posten.

- Det var en pangstart for os, många fick ögonen upp direkt för våra skor och responsen första året var väldigt positiv, säger Oskar Henriksen, säljare på Salming.

Ett noggrant arbete låg bakom premiärkollektionen. I 2009 begyndte selskabet at løbe på løbesko, og i 2014 begyndte de at sælge slutprodukter.

- Vi tror på natural running og vores skor saknar pronationsstöd. Vi vill bejaka människans naturliga sätt att springa och göra skor därefter. Det findes mange forskellige skor på markedet og alle er bra, men det er bare det naturlige vi vil signalera, siger Oskar Henriksen.

Han udgiver nyheder inden for andre segmenter i næste sæson, men kan allerede nu stoltsere med fire forskellige modeller, som alle har taget godt imod af kunderne.

- Vi har race- og hastighedsmodeller, som er lette og tunede og blevet særligt populære blandt triatleter og swimrunutövare. Siden har vi distancemodellensom er en bra mängdsko och slutligen trailskon för terränglöpning, den har bra grepp och är kraftigare uppbyggd och tål mer.

En af dem, der har været med til at hjælpe teamet med at finde skinnerne, er den rutinerede multisportsmand Jonas Colting. Han er også en af Salmings hovedambassadører.

- Jonas har lang rutine i at løbe og har sprunget i hundratals forskellige skorstene. Det har været nyttigt at høre, hvad han har haft for åsikter om modellerna, siger Oskar Henriksen.