Sann löparglädje i Nike Epic React Image

Sann löparglädje i Nike Epic React

Testpanelet var mindst sagt laddad inför att få snöra på sig Nikes nya löparnyhet Epic React Flyknit. En sko som viste sig leve op til hajpen med råge.

Som löpare gäller det att ha bra skor på fötterna. Det er ligesom en forudsætning for at orka springa kilometer efter kilometer. Når det kommer noget nyt på skofronten spetsar derfor alle løparentusiaster øronen ekstra noga. Det har viskats en hel del om nye Nike Epic React Flyknit og forventningerne var skyhöga när testpanelen äntligen fick springa i skorna. Så pass hajpade skor är nästan dömda att bli lite av en besvikelse, men Epic React gav en smått episk upplevelse. Scrolla ned for testpanelets oplevelse af skorna som ger wow-känsla!

SHOPPA HÄR: Dameløsninger fra Nike

Nike Epic React FlyknitEpic React Flyknit DAM

Vores kvindelige testpanel blev rejält imponerade av den här löparskon. At den holder hvad den elsker i form af dämpning, lätthet och stabilitet är det ingen tvekan om.

- Det er virkelig den bedste sko, jeg har sprunget i på længe! Jeg kender mig enormt let, når jeg springer i dem. Først troede jeg ikke, at Nikes nye skum skulle gøre så stor forskel, men jeg følte virkelig, at jeg fik ekstra skjuts i steget, lidt som at det gik per automatik at komme fremad, siger en tjej i testpanelen.

Responsen i skummet opleves som en rejäl förbättring jämfört med andra Nike-modeller som panelen sprungit i tidigare. Du kan virkelig mærke, hvordan skummet sluter om foden i hvert trin på både asfalt, græs og grus.

- Det er svært at forklare, men det føles sundt og bekvemt. Ved fotografering oplever jeg et godt støtte også med den bløde og tynde ovandel (sammenlignet med de løbesko, jeg er ved). Desuden så er skon oerhört lätt vilket också gör löpturen mer behaglig och benen känns pigga även efter en timmes löpning, säger en testare.

At plösen och ovandelen är i ett sammansatt stycke ger en strumpliknande känsla som är väldigt härlig. Det gør også at skon sitter ännu bättre. En testperson, der ellers plejer at have problemer med træthed i hulfoten, følte ikke alt af det med React, hverken på korte eller lange rundor. Komforten er tæt og letheden holder i sig selv også under betydeligt længere rundor på et par mil.

- Skon är framtagen för ett neutralt löpsteg och det tycker jag stämmer. Ekstra kul at jeg slog to "rekord" första gången jag sprang i skorna. Min hurtigste kilometer og min hurtigste fem kilometersrunda på länge! säger en mycket nöjd testare.

Epic React findes i rött och svart. Rekommenderat pris är 1 495 kronor.

SHOPPA HÄR: Jackor fra Nike

LÄS MER: Sneakersväder! 8 gråa godbitar för damer

LÄS MER: Vårens stora löparskotest 2018 för damer