Satsa på superstrumpor till ditt barn Image

Satsa på superstrumpor till ditt barn

Med ret i sockor i skorna kommer dit barns fötter hålla sig både torra och varma när det är dags för höstlekar utomhus.

At købe höst- och vinterkängor till barnen kan vara en snårig djungel mellan material och märken och pris. Så kan det være let at glemme bort at strumporna også spiller en vigtig rolle i at holde små fødder varma. På samme måde som du har funktionsstrumper, når du træner, er det godt at købe strumper, der er tilpasset til udendørsaktiviteter i kolde vejr.

- Glöm raggsockan, sockor i ull eller ullfrotté är det varmaste ditt barn kan ha på foten, säger Annelie Sneitz, på barnklädesmärket Reima.

Men det er ikke forkert at trække på en varm uldsok ovenpå et par bomuldstrommer, fordi bomuld hurtigt bliver koldt, når materialet bliver fugtigt. Satsa i stället genomgående på syntet- eller naturmaterial.

Hvordan skal jeg tænke omkring størrelse?

- En strumpa sitter sällan för hårt så välj hellre en som sitter lite tight. For stora strumpor kan lätt orsaka skavsår, för att vara på den säkra sidan är det bra att låta barnet prova strumporna ihop med skorna för att se att de inte knölar till sig eller att det klämmer någonstans.

Eftersom sokkerne er forkerte til at forsvinde, i særdeleshed i tvätten, er det forudseende og klogt at købe to, tre likadana par når du alligevel er i farten.

LÄS MER: Guide: Så finder du ret skostorlek til barn