Simon Kachoa om sitt nya liv efter Biggest loser Image

Simon Kachoa om sit nye liv efter Biggest loser

Glädjespridaren Simon Kachoa gick ner makalösa 84 kilo i Biggest loser för två år sedan. Men trods at han vann tävlingen ser han sitt nya liv som en ännu större seger. - Folk ser den fysiske rejse, men de ser ikke den mentale rejse.

Da Simon Kachoa søgte til Biggest los er Sverige før sæsonen 2013 ville han gøre en forandring. Men han var ikke sikker på, hvor stor forandringen ville blive. Da tävlingen började vägde han 176,9 kilo og når han korades till vinnare stod vågen på 93,2 kilo. En vægttab med utroliga 83,7 kilo.

kachoa
Simon Kachoa før og efter vægtminskningen i Biggest loser. Foto: Privat

Sedan dess Simon Kachoa deltagit i tv-programmen Let's dance, Spring och spelat i ett avsnitt till När & fjärran. Han har også startet sin egen hälsocamp for personer, som også vil ændre deres liv og gå ned i vægt. Selv har Simon Kachoa, 26, stadig svært ved at tage i forandringarna efter Biggest loser.

- Folk ser den fysiske rejse, men de ser ikke den mentale rejse. Den var ti gange større. Efteråt, når jeg gik ned i vægt, kunne jeg ikke forstå, at jeg gjorde det. Det var så svært at tage ind og hjärnan hängde inte med, siger han og giver ett exempel:

- Jeg havde ikke åkt karusell på många, många år. Da jeg var yngre, var jeg på Västerås marked, og eftersom jeg elskede at åka karusell ville jeg gøre det. Men säkerhetsbygeln gick inte att stänga, trots att tre personer försökte. Da jeg gik därifrån kändes varje steg som tre ton och jag tänkte att jag aldrig ville åka karusell igen. Efter Biggest loser ville jeg åka karusell så jag gick till Gröna lund och satte mig i Fritt fall. Når personalet stängde säkerhetsbygeln blev jag tvungen att fråga om den verkligen var stängd. Min hjärna hade inte kopplat att jag gått ner så mycket i vikt att säkerhetsbygeln gick att stänga. For mig var det verdens oplevelse.

En anden forandring, som Simon Kachoa mærkede af, var, at hans selvfortroende og selvkänsla blev bedre.

- Jeg kunne ikke komme ihåg når jeg kollade mig i spegeln och kände att jag såg bra ut. Uanset hvad mennesker påstår, så bliver man dømt for, hvordan man ser ud. Jeg tror, at det har med selvkänsla och självförtroende att göra, om inte jag tycker om mig själv, hur ska någon annan kunna göra det? Det blev meget bedre efter Biggest loser. Innan höll jag uppe en fasad utåt sett så att ingen skulle se mitt riktiga jag, men i dag mår jag bra från insidan och ut. Det er så skønt. Siden at jeg bliver snyggare er ett plus i kanten, haha.

Hvor lang tid tog det, før din hjerne så, hvad der havde hændt med din krop?

- Det er som at den stadig ikke hænger med. Når jeg skal handle tøj, ved jeg, at det ofte har stor størrelse, men min hjerne sender stadig signaler om, at jeg skal tage større storlekar. Det første år var jättetufft, men nu begynder det at tilpasse sig.

Hvad er en almindelig fejltagelse, som folk, der vil gå ned i vægt, gør?

- Jeg tror, at den største fejltagelse er, at man går ud for hårdt, men mangler viden og ikke ved, hvordan man skal gå tilväga. Mange går ud hårdt med træningen, men fokuserer ikke på omkostningerne, da den er meget vigtigere end træningen. Det er godt at lære sig lidt om kalorier, før man kører i gang.

Hvordan gør du for at holde vægten?

- Når man går ner i vikt töms fettcellerna, men de försvinner inte. Jeg har fedtceller til en person, der vejer 180 kilo, og de venter bare på, at jeg skal gøre noget forkert, så de kan fylde igen. Jeg tror ikke, at dieter holder i længden uden at tro på en livslang forandring. I dag spiser jeg fem gange om dagen, små jævne måltider, fordi jeg ved, at jeg tager dårlige beslutninger, når jeg er sulten. Frem til frokost spiser jeg kolhydrater, fedt og protein, og efter frokost spiser jeg ingen kolhydrater. Mellem en og to gange i ugen spiser jeg, hvad jeg vil og nyder. Det vigtigste er, at jeg ved, at jeg har kontrol. Det er valen du gør i din vardag som avgör, vare sig du tror det eller inte.

selfie
Følg Simon Kachoa på Instagram @simonkachoa. Foto: Privat

Hvordan træner du en almindelig uge?

- Vanligtvis tränar jag två timmar om dagen och siktar på tio timmar i veckan. Det føler jeg er rimeligt for mig. Jag vill göra det jag blir glad av och jag blir glad av att träna. Jeg går igång på att pusha mig själv till gränsen där jag får ut det där lilla skriket, det är den bästa känslan. Jeg træner meget cardio i form af boxning, crossfit og löpning, det har jeg med mig fra Biggest loser och kör det en timme på morgonen och sedan tränar jag styrka en timme på kvällen. Jag behöver komma ur min bekvämlighetszon och har tagit hjälp av en näringsfysiolog för att ta fram en plan för hur jag ska lägga på mig lite mer muskler.

Nu driver Simon Kachoa et eget hälsoläger, 180 grader, som han beskriver som et Biggest loser utan kameror. I en månads tid bor deltagerne sammen på Häringe slott utanför Stockholm og får hjælp med kost og træning.

- Mitt mål är att människorna på lägret ska ringa mig om tre år och säga att det hjälpte dem till ett nytt liv.

simon akchoaSimon Kachoa har allerede sat sine mål for næste år. "Under 2016 vill jag springa så många lopp som jag kan. Jeg har aldrig vågat ge mig på det innan men nu känner jag att jag börjar bli redo. Och så hoppas jag att jag hittar kärleken, men det är svårt, jag vet inte om tjejer tycker om mig för den jag är eller för att jag varit med i tv. Men jeg savner en pige i mit liv", siger han. Foto: Privat

Fakta

Navn: Simon Kachoa.

Alder: 26 år.

Bor: Pendler mellem Västerås og Stockholm.

Gör: Föreläsare och driver hälsolägret 180 grader. Læs mere på simonkachoa.se