Skotrenderna du ska satsa på i höst Image

Skotrenderna du ska satsa på i höst

Nu er det dags at købe nye skor til kolde dage! Modeexperten guidar dig till säsongens bästa och snyggaste skoköp.

Hvis du vil klæde dig moderigtigt i efteråret, skal du satse på klassiske og minimalistiske skorstene. Det siger Annika Norman, frilansende moderedaktør for tidningen Solo.

- Den her sæson ser vi meget enkle og klassiske skor som du kan have år efter år, snarere end skor som sticker ut massor og snabbt blir otrendiga. Visst findes det skor som er lidt mere crazy men i vanliga skobutiker är det tidlösa modeller du kommer mötas av, säger hon.

På damsidan innebär det att de knähöga stövlarna är tillbaka, precis som varje höst, liksom ankelbootsen.

- Men nytt för i höst är att ankelbootsen blir nättare, med rundare tå och en 70-talsinspirerad mellanklack. Själva klacken får gärna sticka ut och vara gjord av till exempel plast eller något annat material som skiljer sig från skon.

Det blåser starka 70-talsvindar i modebranschen, så det är fritt fram att omfamna din inre bohem och leta efter skor med fransar och som är tillverkade i mocka. Er det ikke for dig, at loaferstrenden er kommet i stedet?

- Loafers er et godt alternativ til ballerinasko, de føles mere nydelige og rolige end ballerinaer og er en god hverdagssko, siger Annika Norman.

Er sneakers stadig det?

- Ja, sneakers fortsætter med at være en stærk trend og er større end nogensinde. Det gælder uanset om du vil have färgglada, træningsskor eller foretrækker streetiga sneakers som til eksempel Adidas Stan Smith. Det smarte ved trenden er, at du kan finde pæne sneakers i alle prisklasser, lige fra de allermest billige til superlækre sneakers fra designere, der koster flere tusinde kroner.

Herligt for alle os sneakersfans! Skiljer skotrenderne sig ellers meget mellem piger og killinger?

- Det er både og. Sneakerstrenden gælder både for piger og sneakers, men mens de tyndere støvler gælder for piger, er det lidt større sko og kängor, der gælder for sneakers. Den klassiske Timberlandkæde og lignende kædemodeller er tilbage, ligesom kæder, der føles lidt armyagtige. Andre tendenser på herresiden er også grove støvler med skaft, som går til lige under vaden, og til kostym er det snyggt at bære klassiske brogues eller almindelige lågskor i skinn med snörning.

Hvilke farver er det, der gælder?

- Basfärger som svart och olika nyanser av brunt fungerar alltid men vill du vara lite trendig ska du titta efter skor i vinrött, mossgrönt, smaragdgrönt och andra mörkgröna nyanser. For piger kommer meget krokodille- og ormskinnsmönstrat som gør at skon blir mer utmärkande och det kan lyfta en outfit oavsett vilken färg det är på skorna.

Når det kommer til materiale da?

- Skinn er altid en stor, klassisk skotrend, og den her sæson kommer vi også til at se mocka, sammet og en del lack.

Hvis jeg vil købe et par varma skor, hvad skal jeg så satse på?

- Curlingkängor, som Ballys eller billigare varianter, är jättesnyggt på både killar och tjejer och tar du hand om dem kan du använda dem i en evighet. De er et kæmpe køb, varma og dessutom snygga. Det kommer også til at være mange, der har uggs-liknande skor eftersom de er varma och goa, men det er ingen skotrend utan mer något man har för att de sköna.

Er det nogen model, som jeg skal lade vila i garderoben den her säsongen?

- Ja, snowjoggers synes jeg skal tage en sovpaus. De føles ikke helt rolige. Selv om kängor er en trend, så tip mig om at skippe färgglada och mönstrade Dr. Martens, vinröda eller svarta är ett smartare val, och lämna även stilettklackarna i garderoben.

Er det ikke noget mere, jeg skal tænke på, før jeg slår til på et nyt par skor?

- Jeg synes, du skal fundera på om skorna passar din stil. Selv om noget er en trend, er det vigtigt at føle, at de er "du". Køb ikke nogen it-sko bare for at du har set en cool bloggare ha dem. Hvis du ikke kommer til at bruge skorna, er det slöseri med penge. Jeg synes også, at det er værd at lægge lidt ekstra penge på en sko, som du siden kan have et par sække til. Vårda din skor, smörj, impregnera och spreja dem och sula om dem när det behövs så håller de längre. Min förhoppning är att vi går mot ett mer hållbart mode där man handlar med hjärnan och funderar på om man verkligen behöver nya skor så att man undviker impulsköp.

hailey
Fotomodellen Hailey Baldwin, 18, har allerede snappat op trenden med støvler med lidt rund tå, vadhöga skaft og en 70-talsklack i avvikande materiale. Snyggt!