Snabbguide till dunjackorna från Peak Performance Image

Hurtigguide til dunjakker fra Peak Performance

Uanset hvilken type dunjakke du er ude efter, har Peak Performance en model til dig. Vi guider dig rigtigt!

Frost Down Hood Jacket

frost down hood jacket dam LINN
Älskade favoriten Frost Down Hood Jacket findes både til dam og herr.


Passar dig som: Vill ha en lätt dunjacka som du kan använda i alla sammanhang. Den kan bruges som den er, eller som et ekstra lager. Passformen er ret stram, så det er en ret diskret dunjakke til dig, der vil have en model, som er både sporty og smidig. Den har en justerbar huva, som kan udvideras både på bredden og omkretsen. Ytterskalet skyddar mot väder och vind.

Brug den: Höst, vinter och vår. Under de helt kolde vinterdage vil du gärna ha en tjockare tröja under och under våren och hösten så räcker det med en t-shirt under.

Peak Performance designer Jonas Olsson siger:

- Det er en af vores storsælgere bare for at den passer så mange. Den er sporty, men ikke for sporty. Netop derfor kan du have den både til hverdag og i en mere aktiv sammenhæng, som når du åker skidor til eksempel.

Frost Down Liner-jakke

peak performance frost down liner
Smidiga dunisen Frost Down Liner Jacket finns för herr.

Passar dig som: Vill ha precis samma jacka som Frost Down Hooded Jacket ovan, men vill slippa luvan. Tunna dunliners var från början tänkta som förstärkningsplagg under eller över en skaljacka. Hvis det er sådan, du har tænkt dig at bruge din dunjakke, er det meget rart ikke at have en dunfyldt hætte, der er i vejen.

Brug den: Höst, vinter och vår. Men glöm inte mössan på vintern!

Peak Performance designer Jonas Olsson siger:

- Hela jackan upplevs som lite lättare och nättare, du känner dig inte lika instängd när du enbart har en nätt krage.

Frost dunjakke

frost down jacket dam
Vil du have en jakke, der er blød og varm? Brug Frost Down Jacket til din mor og far.

Passar dig som: Vil du have en lidt tykkere dunjakke, som først er til vinteren. Trods at den er så tyk er den for den sakens skull inte speciellt tung. Det findes andre feta dunjackor på markedet, som er jättekraftiga och klumpiga, men den här är lätt för att vara så värmande. Står emot vatten och vind på ett bra sätt.

Brug den: Främst på vintern, men den går även att ha på senhösten om det är riktigt kallt.

Peak Performance designer Jonas Olsson siger:

- Personligen tycker jag att den här jackan är bra när det är minusgrader och den håller dig varm även om det är minus 15 grader utomhus. Er det derimod nulgradigt, så vælger jeg hellere Frost eller Helium.

Helium Hood Jacket

helium hood jacket dam
Ultralätta Helium Hood Jacket gør ingen besviken. Den passer til både herrer og damer.

Passar dig som: Vil have en rigtig let og tunn dunjakke med et design, der klistrer ud på en diskret måde. Du kan bruge den både som den er eller som et varmt lager. Tyget er vand- og vindafvisende. Let at packa ned och ta med överallt. Känslan när du tar på dig jackan är att den är enormt skön, du känner nästan inte att du har den på dig. Du kan have den både som "varje dag-jacka" på stan og som sportjacka, färgvalet avgör vilken känsla jackan får.

Brug den: Året rundt! Helium kan du ha alla fyra säsonger. Det er fremragende at have en jacka fra nulgradigt ned til minus 10 grader omtrent, men det er også en smuk sommervold. Som mellemlager rækker den også väldigt långt och du kan ha den både innanför och utanpå en annan jacka.

Peak Performance designer Jonas Olsson siger:

- Helium er ret unikt i sit udseende. Den vågiga sömmen för att den blir unik. Den klistrer ud men på et subtilt sätt. Vi på Peak Performance er ret ensamma om den här designen även om vissa har börjat kopiera den, så jag tycker den skiljer sig från de flesta andra modellerna.

LÄS MER: Så finder du ret dunjacka fra Peak Performance

SHOPPA HÄR: Dunjackor fra Peak Performance