Solglasögon för barn Image

Solglasögon för barn

Når du skal købe solglas til børnene, gælder det om at vælge den rigtige model for at beskytte øjnene på den bedste måde. Her er optikernes tips.

At beskytte voksnes øjne fra solen er vigtigt, men at beskytte børnenes øjne er endnu vigtigere. Barn har nemlig større pupiller end voksne, hvilket gør, at mere lys slipper ind i øgat.

Hvorfor er det vigtigt at beskytte børnenes øjne mod solen?

- For at UV-lys kan skade øgat. Alle, der bliver ældre, får grå stær, men UV-lys kan fremskynde processen og give grå stær tidligere. Det kan også give åldersforandringer på næthinden. Derfor er det vigtigt at beskytte børns øjne mod solen, siger Ulrika Birkeldh, legitimeret optiker, doktorand på Karolinska institutet og tobarnsmamma.

Fra hvilken alder skal børnenes øjne beskyttes?

- Fra start! Når babyerne er små, skal de være i skyggen af en god solhat, som har bred skærm rundt om hele hovedet. Det går ikke at sige en præcis alder, da du kan sætte på dit barn et par solglasögon, men min son fick ha det första gången när han var nio månader gammal.

Har du nogle tips til, hvordan børnene ikke skal tage sig af solglasögonen?

- Forsøg at vælge en båge, som sidder bra, så barnet ikke störs av solglasögonen utan glömmer bort dem. Vælg en kupad båge som følger ansigtet, da dækker de sol även uppifrån och från sidan. Køb en model med elastisk gummibånd mellem skalmarna, som sidder i nakken, for så sidder solglasögonen på plats även när barnet rör på sig och leker. Nogle børn synes, det er sjovt at have på sig solglasögon, men andre børn vil bare tage af sig dem. Så er räddningen en solhatt!

glasögonKøb en model med elastisk bånd i nakken, tipsar optikern Ulrika Birkeldh.

Hvad skal jeg tænke mere på, når jeg vælger solglasögon til barnen?

- Satsa på ett par slitstarka solglasögon i böjlig plast, eftersom de kastas av ibland. Tænk også på, at de skal være CE-mærkede. Køb aldrig solglasögon med blått glas, eftersom det släpper igenom mycket blått ljus. Den type lys skader næsten ikke, hvilket gør, at du kan få problemer med f.eks. en stor flade på lang sigt.

Det adskiller en del i prisen på solglasögon för barn. Hvad har du for råd der?

- Barn struntar i märken, så det kan du också göra. Tester viser, at du ofte betaler bare for markedet, det behøver ikke nødvendigvis være bedre optik i et par solglasögon bare for at de er dyrare. Det vigtigste er, at det er en kupad model, som sidder bra så at øjnene täcks og det ikke kan komme i lys fra siden og at de er CE-märkta.

Hvad skal der til, for at det er godt for solglasögon?

- Hvis det er ret meget moln og solen bare kigger frem ibland så räcker med solhatt men är det mer sol än moln under dagen så bör du sätta på dina barn solglasögon också. Kepsar är inte så bra som många tror, då kommer det in sol från sidan. Tænk på, at det allervigtigste er, at børnene ikke er i solen!

barn solglasögonHÄR hittar du hela Sportamores utbud av solglasögon för barn.

LÄS MER: Solglasögontrender 2016