Trendigaste solglasögonen 2020 Image

Trendigaste solglasögonen 2020

Når sommarsolen, utomhuslunchen och parkhänget närmar sig vet vi precis vad du behöver - ett par nya solglasögon. Det her er de tre brillanter!

Har du lyst til at købe nye solbriller? Vi har taget hjælp af Hamish Tame, Creative Director på Le Specs, for at få styr på hvilke solglasögontrender som egentlig dominerer i år.

- Vi kommer fra et par år, hvor de mindre solbriller dominerede. Men den her sæson ser vi i stedet store, glammiga over size-glasögon med bland annat skarpa grafiska, säger Hamish Tame.

SHOPPA HÄR: Solglasögon för dam och herr

Visse stilarter henvender sig til både kvinder og mænd, mens andre solglasøjne kan gå hjem hos enten mænd eller kvinder.

- De mest populære blandt kvinder er vores moderne klassikere, specielt glasögonen Air Heart, som er en frisk opdatering af de kattögonformade solglasögonen.

Mens mange kvinder fokuserer på stil og form, er mænd mere noggranna vad gäller funktionerna.

- Vores Le Tough-glasøje er det mest populære blandt mænd, fordi det er meget let og fleksibelt. Det betyder, at de er perfekte til killar som vil have solglasögon som du ikke behöver vara så varsam med, men som trots det håller.

le specs kattformade solglasögonI år er det de kattformade solglasögonen som du kommer få se dominera på stranden, men ett par vanliga pilotglasögon är inte helt fel det heller!

Pilotglasögonen - en tidløs trend

Så til en mere kontroversiell fråga - spegelglasen .... hot or not? Helt klart hot, om vi frågar experterna.

- Solglasögon med spegelglas är fortfarande inne, både när det gäller mer försiktiga spegelglas och mer lyxiga, fräscha färger.

Vad gäller solglasögontrender har vi de som kommer och går, som runda solglasögon eller de med kattögonform. Men det findes også de varianter, som aldrig går ud tiden.

- Et par klassiske pilotglas er det perfekte valg, hvis du vil have en tidløs model, som altid er moderne.

At vælge solglasögon efter ansigtsform

En anden frekvent forekommende problemstilling ved køb af solglasögon er om olika glasögon passar olika ansikten.

- Jeg plejer generelt at sige, at har du et runt ansikte, så kan du balancere det med fyrkantiga ramar, og vice versa. Men jeg synes også, at med ret selvfortroende passer du i alle former!

le specs herrHar du et aflånt ansikte skal du i reglen satsa på solglasögon som är runda, men med rätt självförtroende klär du i allt!

SHOPPA HÄR: Årets hetaste solglasögon!

LÄS MER: Superga - den enda tygskon du behöver