Solglasögontrender 2016 Image

Solglasögontrender 2016

Hvad skal du have på næsen, når du glasser i solen i vores og sommer? Så her ser trenderna ut enligt det svenska märket Appertiff.

Sol och solglasögon går hand i hand. Skydda synen med stil med hjälp av ett par trendiga bågar! Appertiff er et street-, sne- og skatemarked fra Tänndalen. Deras solglasögon är inte bara snygga accessoarer på stranden eller när du hänger i parken, utan fungerar lika bra i skidbacken. Andreas Wengelin er designer på Appertiff og ved hvilken model på solbriller, du skal satse på.

Hvilke solglasögontrender gælder for piger i år?

- Mange båder med lidt kuriosakänsla i både metal og plast holder i sig selv også i år, selv om det måske går mod lidt mindre modeller nu. Annars kommer solglasögon med en nedtonad färg på själva ramen, som kan vara i både metall och plast, med en helspegel-lins i någon poppig färg stort. Och för att bryta av börjar inslag av trä komma mer och mer och det är något som vi tror kommer blomma ut mer till nästa säsong, säger Andreas Wengelin.

Hvilke solglasögontrender skal jeg satsa på som kille?

- Det er samme sak her, nedtonede farver på själva ramen med en helspegel-lins i någon poppig färg för att bryta av. Det giver en fed kontrast. Eller shades med träinslag i delar av ramen, som benen eller detaljer i framdelen av ramen.

Jeg vil købe et par solglasögon som jag kan ha flera år, vad ska jag tänka på?

- Så er det godt at vælge en lille rejälare ram og kolla vilken typ av gångjärn som tillverkaren använt sig av. Annars handler det mest om, hvordan du sköter om dem. Modellmässigt så vill du hellre köpa flera par så att du kan byta lite efter dagsform, dagens utstyrsel och framförallt vilket väder det är ute så du väljer rätt glas!

Hvad er den mest utstickande solglasögontrenden i år?

- Jeg ville sige, at asiatiske modeller, hvor det er meget form og detaljer blandet i forskellige materialer, som måske en rak metallkant i to skikt med runda glas under framtill og lignende, er 'out there'!

Hvordan opbevarer jeg mine solglasögon med stil?

- Du har dem runt halsen i ett senilsnöre som en detalj till dagens outfit. Bliver de i vejen har du en bomullspåse som er en kombineret polsk-duk at stoppe ner dem i, alternativt ett snyggt, hårt fodral i trä eller kork om du har plats för det i din väska.

Findes der nogle stilmässiga no-no:s når det gælder solglasögon den här säsongen?

- Nej, det synes jeg ikke. Jeg synes, det handler mere om, hvad du har på dig i øvrigt. Har du nogen syg skjorte, som de sygelige solglasøjne passer til, og du bærer det op med en leende, så er det helt okej.

Hvad satser du selv på for solglasögon?

- Nu fortsætter jeg til foråret med lidt større, kraftige plastbåge med orangebrunt glas for at få en god synsfelt og en god kontrastfarve til snowboardåkning i ryggen. Sedan byter jeg mod en mindre, rund model med træinslag närmare sommar och bad. Men jeg har altid fem til ti forskellige, billigare solglasögon att byta mellan beroende på humör, aktivitet, utstyrsel och väder!

andreas wengelin
Andreas Wengelin har en række solbriller at variere med. Følg Appertiff på Instagram @appertiffheadwear. Foto: Privat

LÄS MER: 10 vita, höga sneakers som du kommer att älska

LÄS MER: Vårens sneakerstrender for tjejer och killar