Sommarträning dag 6: Cat hang Image

Sommertræning dag 6: Cat hang

Alt du behøver for at teste den her øvelse er en kant at hænge fra. Hvis du gør det hver dag, så bliver du måske lige så frisk som @Naprapatjonas!

Jonas Parandian er udsendt til Årets naprapat og driver Naprapatiska Institutet. Han har t-shirt og byxor fra Wyte på sig. Hvis du vil have mere inspiration og tips om træning, kan du følge ham på Instagram @naprapatjonas eller læse hans blog på Jonas .cafe.se.

Derfor skal du gøre den her øvelse: Derfor er det her funktionel træning på riktigt! Cat hang er en naturlig bevægelse, som gløder væk, fordi vi i dag sidder mere foran computeren, end vi er ude og klatre og klatre i naturen, hvilket vores kroppe egentlig er lavet til.

I stedet for at bare gøre strikta chins på gymmet for at få større "lats" som du sedan aldrig använder, ställer den här övningen högre krav på dina muskler och gör att du faktiskt kan ta dig över en mur ute i verkligheten utanför gymmets fyra väggar.

- Hvis du laver den her øvelse, får du en mere organisk styrke, musklerne lærer sig nye bevægelser og bliver mere intelligente. Du kommer dessutom att bli smidigare och effektivare på att klättra över murar. Bra om du har pallat äpplen eller är jagad av en hund, säger Jonas Parandian.

I det moderne samfund udsættes kroppen ikke for så store påfrestninger, hvilket gør den følsom. Vi er følsomme for små temperaturskillnader, går i princippet bare på plat underlag i opbyggda skor og bruger fingrene først til at scrolla på mobilen. Derfor kan cat hang kännas lite obekväm till en början.

- Hvis du desuden tester falske grebsvarianter, kan det gøre lidt ondt. Det kan være svært at gøre for mange, for vi bruger mest hænder til at greppa tag i saker, inte handlederna. Det kan være lidt oskønt i begyndelsen, forklarer Jonas Parandian.

Gør så her:

Namnet på övningen säger mycket om vad den går ut på: Du ska hänga som en katt. Det findes forskellige progressioner af et kattehæng, hvor i princippet hvem som helst klarer det første skridt. Derefter findes der et par trin, som du kan stræbe efter alt efter, om du bliver bedre.

Steg 1 ) Greppa tag med händerna runt en kant, häng ned och ta hjälp av fötterna mot väggen. Häng i 30 sekunder i 3-5 set.

Steg 2) Når du kender dig bekväm med att hänga i den här positionen kan du prova att gå från sida till sida, alltså förflytta dig från ena sidan av muren till den andra.

Steg 3) Lav en pull-up fra cat hang-positionen. Tag hjælp af benene og tag arm- og benbevægelsen for at blive effektiv.

Steg 4) Lav en pull-up, men nu med hænderne i et falsk greb rundt kanten, hvor det er håndledet, der greppar tag runt kanten mer än fingrarna. Det bliver mere udfordrende.

Vill du ha en riktig utmaning? Testa cat hang wall muscle up. Hæng fra kanten med hænderne i et falsk greb. Lav først en pull-up og tryk dig derefter op på sidste bid. Sænk dig sedan ned långsamt och kontrollerat. Tag hjælp af fødderne både på vej op og ned. Oprepa 3-5 gånger x 5.

Vil du have en endnu større udfordring? Spring til en væg, hop op og greppa tag om kanten med händerna. Dra dig upp till ett katthäng. Fortsätt dragrörelsen och klättra hela vägen upp på muren.

I morgen er det dags at arbejde på både flåset og styrkan med Ida B Olsson. Her kan du læse mere om Sportamore Summer Workout.

LÄS MER: Stretcha ut kroppen - 4 enkla övningar