Sport-bh:arna som ger mest stöd! Image

Sport-bh:arna som giver mest støtte!

Lad ikke dit bryst begrænse dig - invester i en rigtig god sport! Her er den bedste støtte til din træning.

Den her test er fra 2018. Her kan du læse vores seneste test af sport-bh:ar med meget støtte, for dig med stor byst!

Dina bröst rör sig ungefär nio centimeter vid varje löpsteg. Derfor gælder det om at investere i en rigtig bra sport-bh! En almindelig bh giver brøsten et let støtte og mindsker brystens rörelser med 35 procent, men det räcker inte när du tränar. En sportsbh er tilpasset til mere bevægelse og reducerer op til 70 procent af bröströrelserna.

- Bh er det vigtigste, du kan have som kvinde, når du træner, siden kommer skorna. En sport-bh er det som gør at du kan utöva din träning på bästa sätt utan något hinder, säger Karin Lind, expert på Casall.

SHOPPA HÄR: Alle vores sport-bh:ar

Brösten er opbygget af ledbånd, som tänjs ved träning, graviditet eller viktuppgång. De går aldrig tilbage, og derfor er det vigtigt at få ret støtte til brøsten, når du træner. En bra sport-bh gør hela aktiviteten mer bekväm samt minskar risken för värk i axlar och nacke och obehagskänsla i brösten.

- En sport-bh har en livslängd på några månader till ett år, oavsett pris, eftersom cirkulationen när brösten rör sig under träning tänjer ut materialet. Varva två till tre bh:ar för att få en längre livstid på plaggen. Hvis det er noget, du bør lægge penge på, så er det en sport-bh. Vi lever bare med to bryster og de bliver ikke fastare med tiden.

Når du vælger sport-bh skal du utgå från vilken träning du ska utöva. Til højintensiv træning kan du vælge en variant i blød kvalitet uden regulerbart bånd, der giver en fleksibel følelse. Til højintensiv træning er høj support A og O. Vælg en model med stramt materiale, gerne i flere lag, knäppning i ryggen og reglerbara band. Alle sportsbukser i testen har høj støtte!

Sidder din sport-bh rigtigt? Så her ved du det!

  1. Børja med at teste om bh:n sitter bra runt bröstkorgen genom att vrida överkroppen. Hvis du lader kroppen rotere, betyder det, at det er for stort i omkredsen. Hvis skinn fra dit bryst eller din ryg åker ut på sidorna innebär det i stället att bandet sitter för tight och att du borde gå upp en storlek. Sport-bh:n ska sitta tight men inte skära in.
  2. Lyft sedan på armarna. Bandet skal da ikke røre sig. Om det åker upp är storleken för stor och om det bildas veck av hud vid brösten eller på ryggen är storleken för liten.
  3. Når du rammer den rette størrelse på det elastiske bånd omkring brystkorgen, er det på tide at prøve, om du har den rette kupstørrelse. Börja med att göra några knäböj med hopp. Hvis dine bryster sidder fast i bh:n, er kuporna for store, men hvis dine bryster er sammenpresset med kupornas top, skal du gå op i en størrelse.
  4. Böj dig sedan framåt. Kan du se ned i bh:n ska du byta till en mindre storlek och om brösten är ihoppressade vid kupans överdel ska du välja en storlek större.

3 hurtige tips!

  • Du skal absolut ikke torktumle din sportsbh, hænge i den i et tørreskab eller bruge sköljmedel. Det täpper igen fibrerna i funktionsmaterialet och därmed försämras andningsförmågan i plagget.

  • Knäppning i ryggen ger längre livstid på bh:n då du kan reglera storleken efter att materialet i produkten har tänjts ut.

  • En sport-bh med kupor ger bättre stöd än en sport-bh som bara trycker upp brösten mot bröstkorgen. Med kupor får nemlig brystens sider også bra stöd. Viktigt at tænke på om du har store bryster!

Favorit til større kupstorlekar

casall

Testad sport-bh: Ideal sports bra, Casall (finns i svart och vitt)

Rekommenderat pris: 549 kronor

Størrelse: B-E-kupa og S-XL i omkreds

Testpanelet siger:

Støtte:

Det her er en sportsbh som gjord for de allra tuffaste träningspassen. Den holder brösten på plats på ett utmärkt sätt. Også testpersonerne med de største størrelser synes, at den her sport-bh:n giver rigtig bra stöd, bland annat tack vare att den går högt upp över brösten.

Passform:

Noget stort i størrelsen. Omkrets M är som 75 ungefär och kupan är minst en storlek större än en vanlig bh-storlek, så gå ned en storlek mot vad du brukar köpa. Når du finder den rette størrelse, får du en sport, der lykkes med kunststykket at både være følgesam og støttende.

Fukttransport:

Suger op svett från kroppen och det samlas ingen fukt mellan brösten. Däremot kan bandet under bröstet vara blött när du tar av den efter ett svettigt pass, men kroppen håller sig ganska torr.

Komfort:

Den her sports-bh:n er en vinder, når det gælder komforten. Ideal Sports Bra er virkelig komfortabel og skal ikke bruges til alt. Breda og stabile axelband som sidder på plats oavsett aktivitet gör att du kan träna utan att känna minsta obehag.

Kommentar:

En sport-bh som findes et brett storleksspann och som verkligen gör jobbet. Et perfekt val for de tuffaste passen som kräver mest stöd, som löpning, tennis och fotboll. Till och med hopp går bra i den här! Det eneste, der rammer på minussiden, er, at modellen er præcis som på en almindelig bh, hvilket gør, at den ikke passer til linned med bryderryg.

Maksimal støtte!

shock absorber

Testet sportsbh: Ultimate run bra, Shock absorber (findes i sort, hvid og rosa)

Anbefalet pris: 699 kroner

Størrelse: A-F-kupa og 65-85 i omkrets

Testpanelet siger:

Støtte:

Det findes ingen bedre bh til dig med stor byst. Den her sport-bh:n klarar av även de tuffaste utmaningarna. Löpning är inga problem och du med större byst klarar både tuffa hopp och burpees utan att behöva oroa dig.

Passform:

Omkretsen på bh:n är väldigt liten, du behöver gå upp ett snäpp mot din vanliga omkrets. Sport-bh:n töjs heller inte ut med tiden, så se till att den inte skär in från början. Kupan däremot är ganska stor, så var noga med att prova ut rätt storlek.

Fukttransport:

Er lavet i et materiale, som er effektivt fugttransporterende. Den holder sig helt tør, og det gør din krop også. Kunden kan ikke være bedre. Den har ingen pads eller indlæg, uden udelukkende et dobbelt tyg, vilket påverkar fukttransporten positivt. Du føler dig sval, når du træner, fordi den suger al fugt op fra kroppen og kapsler i den. Superskønt!

Komfort:

Den her er ikke særlig mysig at tage på sig, den er til og med ganska obekväm. Da den låser i brøsten på en ekstremt effektiv måde, så føles det lidt som at gå rundt i en rustning. Har du bare snäppet for liten storlek så trycker du den på så mycket att du knappt kan andas. Når du begynder at træne, er det derimod ikke noget, du tænker på.

Kommentar:

Hvis du har maksimalt støtte, er det her den rigtige værdi for dig. Den känns obekväm i början, men ger å andra sidan stöd likt en rustning. Den her sport-bh:n kan du virkelig lita på! Når du springer så rør dig brøsten i form af en liggande åtta. Shock absorber själva säger att den här modellen reducerar rörligheten med 78 procent - och vi tror dem. Axelbanden sidder på plads, er bred og vadderade. Alt føles gennemtænkt. Det eneste minus, vi kan komme på, ud over at det tager tid at vænne sig til den stramme overflade, er ryggpartiets design, som gør, at den ser ud under ganske mange linser.

Sval og svettsäker

Salming

Testad sport-bh: Capacity, Salming (findes i rosa, blått, lila, grått og svart.)

Rekommenderat pris: 499 kronor

Størrelse: A-E-kupa og 70-90 i omkrets

Testpanelet siger:

Støtte:

Den har en rigtig god støtte, og testpanelet synes, at sport-bh:n fungerer til de fleste træningsformer, men påpeger, at hvis du har meget store bryster, kan det være lidt besværligt at springe i den, fordi brøsten guppar op og ned i den.

Passform:

Sport-bh:n har noget stort kupor og lille omkreds, derfor er det vigtigt, at du tester den ordentligt. Hoppa och spring lite i den hemma innan du klipper bort lapparna, så att du är säker på att du får rätt storlek.

Fukttransport:

Er du på jagt efter en sval og svettsäker sport-bh er det her den rigtige model for dig. Den transporterar bort fukt från kroppen i ett nafs och en riktig favorit när det gäller just fukttransport. Du bliver aldrig bastuvarm eller supersvettig i den her model.

Komfort:

Bh:n sidder behageligt rundt om kroppen uden at køre op og gömma sig under brösten, hvilket kan være et problem på vissa bh:ar. En detalje, der gør, at den ikke får topbetyg, er akselbanden, som er forsynet med varsitt spänne, som du kan miste og fästa om så att de korsas i ryggen. Tanken er god, men det er bare det, at det der spännet åker ur lite då och då om det är korsat, vilket är ett minus.

Kommentar:

Modellen er meget pålidelig, den har jättebred rygg, breda band och kupor som går högt upp så att inga bröst kan ramla ut. Tyget er supertunt runt brösten, så bh:n känns inte så uppbyggd. Men trods det føles det stabilt og godt for det hele. At den er så tunn og ofodrad gør også at brystvårtorna syns genom tyget. En sport-bh som er tunn og pålitlig och väldigt skön att bära vid många olika typer av träningsformer, allt ifrån träning till ridning och crossfit. Den holder bra i tvätten år efter år utan att slitas, och kan tvättas i maskin i tvättpåse utan problem.

Sport-bh som formar

nike

Testad sport-bh: Pro rival bra, Nike (finns i svart, vitt, rosa och blått)

Rekommenderat pris: 549 kronor

Størrelse: A-E i kupa og 65-85 i omkrets

Testpanelet siger:

Støtte:

Den sidder ordentligt og giver ordentligt støtte. Læg brøsten till rätta och spänn åt bh:n tight både i axelbanden och runt midjan. At træne i den er intet problem, men har du store bryster, giver den for lidt støtte til at springe i, fordi den er så urringad. Har du lidt nättare byst och inte i behov av maxstöd så fungerar den däremot för allt.

Passform:

Nike-sport-bh:n er ganska true to size, måske marginellt mindre i omkrets och något stor i kupstorlek. Når du har vasket den en del gange og trænet i den, så bliver den noget større i størrelsen, så at den er pyttelite for lille i begyndelsen gør ingenting.

Fukttransport:

Så der, eftersom den er vadderad så er den helt blöt i nederkanten efter varje träningspass. Det er ingenting, du tænker på under passets gång, och du blir heller inte varm, blöt eller kall i den, men det kan synas beroende på vilken färg på sport-bh:n du valt.

Komfort:

Ekstremt skön, mycket skönare än en vanlig bh. Kuporna är superbekväma och ger ett lite mer anpassat stöd då de sluter om brösten. Det strækbare materiale i båndet over ryggen og den korslagte rygdel er skønt og ser ud til, at det ikke skalver, selv om du spænder hårdt. Den føles ikke, når du springer uden at sidde bekvemt og holder alt på plads.

Kommentar:

Det her er sport-bh:n for dig som vil ha något riktigt skönt med bra stöd som du samtidigt känner dig lite snyggare i. Den plattar inte till bysten utan ger en snygg form, och om du gillar att träna i bara tights och sport-bh utan linne över så är det här ett bra val. Den passer desuden under alle linned. En ting at have i åtanke er, at den er lidt klurig at få på sig uden hjælp om du er van vid at knäppa din bh framtill. Du kan ikke knække den fremad, fordi ryggen er korset og må dras over hovedet.

Finns i stor omkrets

abecita

Testad sport-bh: Kimberly, Abecita (findes i svart, vitt och lila)

Rekommenderat pris: 449 kronor

Størrelse: B-G-kupa og 70-95 i omkrets

Testpanelet siger:

Støtte:

En rigtig favorit til gymtræning, yoga, barre, powerwalks eller andre højintensive aktiviteter - derimod er den ikke perfekt at springe i. Så skumpar brøsten og det gør ont og begynder pirra i huden ovenpå brøsten om du har stor bryst. Har du derimod mindre byst er det her en bra sport-bh for det allra mesta.

Passform:

Den er perfekt i størrelsen, og du kan vælge den, du bruger. Der er flere hyskor at vælge på, så den sidder som gjuten. At den er bred omkring kroppen gør, at den sidder enormt skönt.

Fukttransport:

Bh:n er fremstillet i et materiale, som andas og leder bort fra fugt, noget som uppskattades af testarna. Det er skønt, at den ventilerer perfekt, du holder dig sval under træningen. Da den er tynd, kan brystvårtorna synas under linnet.

Komfort:

Bh-banden er bred og også rundt ryggen har den her bh:n en bred linning. Den har ingen hård bygel i sig, hvilket bidrager til, at den ikke bliver så støttende, men derimod blød og skøn. Komforten bliver ikke perfekt, hvis du for eksempel hopper i den, fordi den ikke giver tilstrækkeligt med støtte til det.

Kommentar:

Megamjuk, ventilerande och fukttransporterande! Det er ikke på grund af støtten som testpanelen tycker så mycket om den här sport-bh:n, utan för att det helt enkelt är en bra bh att ha i garderoben som alternativ till mer hårda och stödjande modeller som ofta är lite oskönare. Den her vinder på komforten! Hade den gett lite mer stöd, så att du oavsett bh-storlek hade kunnat springa i den, hade den vunnit. Hold størrelsen på vasken efter vasken på en meget flot måde - det her er god kvalitet!

Ger ordentlig klyfta!

stay in place

Testad sport-bh: Omega curve, Stay in place (findes i sort)

Rekommenderat pris: 499 kronor

Størrelse: C-F-kupa og XS-L i omkreds

Testpanelet siger:

Støtte:

Den giver en skøn støtte, og du kan bare justere både akselbånd (som er lagom vadderade) og omkretsen for at få præcis den støtte, du vil have. Har du derimod stor byst og skal gøre en aktivitet, som kræver maksimal støtte, giver den her for lidt støtte. Det er ikke nok til at løbe, men passer bedre til f.eks. gymnastiktræning. Eftersom den er så urringet, prøver den ikke at være så meget.

Passform:

Omkretsen är stor, har du vanligtvis 75 i omkrets kan storlek S sitta bra. Å andra sidan har den fem snäpp i hyskorna, så den är väldigt reglerbar. Bh:n har samme model som en almindelig bh, men går betydligt längre ned under bysten. At det er en så bred "mudd" under brösten runt kroppen gör att den sitter stabilt där utan att åka upp.

Fukttransport:

Bh:n er en meget tyk model, så den bliver rigtig varm og svettig, når du træner hårdt. Men det tykke tyget suger til andre sider op alt svett fra kroppen. Eftersom den giver verdens klyfta så får du svett mellan brösten.

Komfort:

Den sidder skönt eftersom själva bh:n är så robust, men har du olika stora bröst kan den skava lite. Du skal lægge brøsten "på plads", ellers kan de trykkes lidt op mod armhulen.

Kommentar:

Den her sport-bh:n passer dig med lidt større byst, for den ger ordentligt med stöd. Vores testpanel viste, at det, der adskiller den her fra mange andre sport-bh:ar for storbystade, er, at den faktisk lyver brøsten i stedet for at prøve at komme til dem. Du får verdens klyfta! Den sidder dock extremt bekvämt, många i testpanelen gillar att bära den till vardags mer än att ha den vid träning. Mere pæn end funktionel.

Passar den äldre konsumenten

Kari Traa

Testad sport-bh: Liv, Kari Traa (findes i sort og rosa)

Rekommenderat pris: 549 kronor

Størrelse: B-G-kupa og 70-95 i omkrets

Testpanelet siger:

Støtte:

Den giver meget god støtte og sidder som en pande over brøsten. Den sidder virkelig godt og holder ting og sager på plads. At den sidder så stramt gør, at du føler dig inkapslad og kan springe selv i den mest kuperede terræn udenbehag.

Passform:

Hvis du klikker på den her sport-bh:n, så vælg mindst to forskellige og test ordentligt. Den er nemlig jätteliten i størrelse, specielt i omkrets. Tyget er stumt snarare än mjukt och stretchigt, så du behöver pricka exakt rätt storlek för att den ska sitta bra. Har justerbara band.

Fukttransport:

Den transporterar fukt bra och är behaglig att ha på sig. Efter et kort træningspas kan du mærke, at den er lidt blød, men den er så tunn og minimalistisk, at den andas på et bh-sæt.

Komfort:

At den er så stum og tillplattande er et plus for vissa og et minus ifølge andre. Nogle elsker känslan, eftersom du får supermycket stöd när du tränar, andra tycker att det nästan är obehagligt och får svårt att få luft när de är andfådda. Gå efter behov: behöver du tillplattande stöd under dagens träning?

Kommentar:

Et minimalistisk look, som giver meget støtte. Det er en kvalitets-bh, som virkelig gør jobbet og som tiltaler den ældre målgruppe i testpanelen, som gillar det tillplattande stödet och att den är så praktisk med smarta och diskreta detaljer som höjer känslan. Bra knäppning och sköna band och den känns verkligen välgjord. For højere betyg hade testpanelen velat se ett större urval i kupa och omkrets.

LÄS MER: 15 fineste sportsbh:arna fra Calvin Klein