Sportamores stora guide till rätt sport-bh Image

Sportamores store guide til ret sport-bh

Hvis du er usikker på, hvilken type sport, der passer til hvad og hvordan den egentlig skal sidde, er det her guiden for dig.

Næsten alle kvinder er enige om, at sport-bh:n er det allervigtigste træningspas. En bra sport-bh er en forudsætning for at kunne ge allt under träningen. Brøsten er opbygget af ledbånd, som tændes ved træning, graviditet eller om du går op i vægt. Ligamenten går ikke tilbage, så med tanke på at medelstora bröst rör sig ungefär nio centimeter (!) under ett löpsteg är det viktigt att du får rätt support för bysten när du tränar.

Inden du vælger mærke og model, bør du fundere på, hvilken type træning du skal bruge den til (lav-, middel- eller højintensiv) og derefter vælge en sport-bh. Har du store bryster, bør du satse på en high support bh uanset aktivitet.

Præcis som at du bør have mere end et par skor, er det klokt at have et par forskellige sport-bh:ar at alternera mellem. Når du er 2-3 gange i ugen, er mindst lige så mange sportsgrene et godt valg. Det er dog vigtigt at skifte din bh:ar ud efter cirka et år, fordi elasticiteten forsvinder med tiden. Tanken med en sportsbh er jo at holde brøsten på plads, når du træner, så når materialet er udtænkt, er det dags at købe en ny.

Tips på sport-bh for lågintensiv træning

888407513022_001_78a6beeefa5347c8b78543cb4de9a692.jpgUnder mindre aktiv træning ligger fokus på en skøn, blød bh med let støtte. HÄR hittar du våra sport-bh:ar för lågintensiv träning.

Eksempler på aktiviteter: Pilates, yoga, barre og lugna promenader.

Passende materiale: Följsamma och mjuka kvaliteter som polyamid och elastan. Eftersom du ikke sveder så meget kan materiale som kashmir og bomuld kännas skönt.

Fokus: Komfort.

Så skal den føles og sidde: En sportsbh til lågintensiv træning skal være blød og skøn. Den er generelt uden knæbøjning, bygel og reglerbara band. Du skal have fuld bevægelsesfrihed og maksimal komfort.

Tips om sportsbh til middelintensiv træning

887224684885_001_9a5e1a3f3a9648a182c7a96bc2e83da3.jpgKlassisk sportsbh til middelintensiv træning, med racerback og Nike Dri-Fit som transporterer bort fugt. HÄR findes alle sportsbh:ar med medium støtte.

Eksempel på aktiviteter: Styrketræning, dans, skidåkning, ridning og powerwalks.

Passende materiale: Strækbart og fugtgivende materiale af polyester, elastan og spandex. Gärna fyrvägsstretch.

Fokus: Komfort og støtte.

Så skal den føles og sidde: Selv om komfort stadig er vigtigt, ligger lidt mere fokus på støtte i en sportsbh til middelintensiv træning. Her finder du den klassiske sportsbh:n, normalt uden knopper og regulerbart bånd, men også mjuka reglerbara sport-bh:ar. Vigtigst er at den sidder ordentligt, er vadderad og holder bysten på plats när du hoppar och rör dig.

Tips på sport-bh til højintensiv træning

886668927671_001_861d7334a3104c32a54b521c49e671dd.jpgFor löpning och intensiv konditionsträning är det mycket stöd som gäller. Satsa på en modell med justerbara band, formpressade kupor och kompression. HÄR er vores sortiment af high support bh:ar.

Eksempel på aktiviteter: CrossFit, intervallträning og löpning.

Passende materiale: Fuktavvisande funktionsmaterial som exempelvis polyamid, polyester och elastan, men känslan ska vara lite stramare än den i en bh med medel support.

Fokus: Støtte.

Så skal den føles og sidde: Når du springer og laver hård træning som X-fit, gælder det om at vælge en sportsbh med meget støtte, som virkelig holder brøsten på plads. Rejäla, reglerbara och breda axelband samt en tight fit är A och O. Här ställs högre krav på materialet, att det är fuktavvisande när du svettas ordentligt är förstås viktigt, men också att tyget är stramt, så att det inte ger efter. En high support sport-bh koster ofte lidt mere, fordi det ligger mere avanceret teknik bag.

Tips! Alle med store bryster bør kika efter en high support sport-bh. Dina bröst väger mer och kräver mer stöd, oavsett vilken träning du utför. Ett tips är att satsa på en sport-bh som kapslar in och brösten mot kroppen och som inte trycker upp brösten uppåt. Sport-bh:n ska inte vara urringad om du vill ha maximalt med stöd.

Så ved du at sport-bh:n sidder rigtigt

En sport-bh ska sitta tight, mycket tightare än en vanlig bh, eftersom den håller bysten på när du rör dig. Vælger du en model med kupa skal bröstet få plats utan att puta ut mot armhålan, annars har du valt en för liten kupstorlek. Bröstet ska inte heller plattas till så att det trycks in för mycket. En sportsbh skal være blød og stabil uden at sidde åt for hårt, med undantag för vissa high support-modeller. Har du stor byst og vil have redigt stöd får du räkna med en mycket tight känsla. Men det skal aldrig findes nogle sømme, som skaver. a med en meget stram følelse. Men det ska aldrig finnas några sömmar som skaver.

Ställ dig själv de här frågorna (svarar du ja på samtliga, har du hittat en vinnare!):

  • Går den at ta av även om du blir svettig?
  • Får bröstet plats i kupan (om det finns en sådan), utan att plattas till eller puta ut mot armhålan?
  • Sitter brøsten på plats även när du böjer dig framåt?
  • Kan du pendla med armarna utan att det skaver?
  • Sitter sport-bh:n stadigt over axlarna?
  • Kan du ta ett djupt andetag utan att det klämmer eller gör ont?

Så finder du ret kupstørrelse

Hvis du vælger en sport med en kupa ifølge traditionelle bh-storlekar og er usikker på din størrelse, skal du måle dig præcis under bysten for at få fram din omkrets. Eksempel: Hvis du er 81 cm under bysten, har du bandstørrelse 80, er din omkreds nærmere 85 cm, har du bandstørrelse 85 osv. Hvis du vælger den bredeste del af bysten, får du din kupéstørrelse, men den kan variere mellem forskellige mærker, så det er bedst at se, hvad netop dit favoritmærke har for storleksspænd mellem kupéerne.

Obs! Amerikanske og britiske storlekar (som vissa märken använder) mäts enligt ett annat system, från storlek 28 och uppåt. En europæisk omkrets 80 bliver størrelse 36 ifølge det system. Kig altid på storleksguiden for at se, hvad der gælder for det marked, du har valgt.

Tips! Ligger du mellem to storlekar er det ofte smart at gå ned i størrelse for at få en tilstrækkelig tight fit, men så bør du også som regel gå op i en kupstorlek. Tænk på, at bh:n skal kunne knipse i første hånde, når den er ny. Alt eftersom den töjer sig kan du knäppa längre in.

SHOPPA HÄR: Hitta din nya sport-bh

LÄS MER: Så tvättar du din sport-bh

LÄS MER: Rätt sport-bh för dig med stora bröst