Squatvänliga tights Image

Squatvenlige tights

Du som gillar squats vet hur viktigt det är med ett par bra träningstights som inte flashar dina skinkor varje gång du böjer din booty ned mot marken. Vi har tights, som er perfekte til at bænke!

Et par tights i et bh-materiale er altid vigtigt, når du træner, men sköna tights med lagom meget stretch i og som ikke bliver gennemskinliga når du böjer dig ned, er ekstra vigtige ved squats. Vores mest squatvenlige tights finder du HÄR.

5 grymma squattips

1. Hold ut knäna

En enkel måde at få mere kontakt med rumpan er at prøve at holde knäna i gang. At gøre det motsatta, falla in med knäna, är däremot strikt förbjudet.

2. Varm op på ret måde

Hvis du vælger en smart måde at gøre det på, bliver det nemmere at lave en korrekt knude. Prøv at lægge i højden i din opvarmning eller gå i sideled med minibånd over knäna. Så kan det blive lettere at aktivere rumpa og baksida lår både på väg upp och ned i benböjen.

3. Op med brystet

Det er let at lægge fokus på benene, når du laver squats, men musklerne i overkroppen må også kobles på. Hold brystet stabilt og sug i navlen, så ländryggen holdes rak. Tænk på, at kroppen er en kedja, hvis du ikke er stærk i ryggen, kommer det til at påvirke benene. Fäll inte ihop kroppen utan försök att hålla upp bröstet.

4. Mjuka upp dina stelheter

Hvis du har en tendens til at falde meget med overkroppen i din benbøj, er det dags at sträcka ut höftböjarna. Många är stela i höftböjaren, särskilt de som sitter mycket, och för att komma till rätta med stela höftböjare krävs kontinuerlig rörlighetsträning. Se til at stretcha och öppna upp höfterna ofta, inte bara precis innan ditt benpass.

5. Våga gå djupt

Præcis som du ikke gør halva rörelsen i pullups, marklyft och bicepscurls ska du inte göra bara halva knäböj, utan i stället ska du sikta mot "ass to the grass" när du gör squats.

LÄS MER: Nu findes Nike Jordans hos Sportamore