Stark utan vikter med street workout Image

Stark utan vikter med street workout

Street workout er en udfordrende træning inspireret af parkour, som gør dig sjukt stærk. Titta bara på populära Malin "Malle" Jansson!

Hvad får du ud af at blande parkour med indslag fra gymnastikken? Svaret er street workout, en udfordrende træningsform som udføres på en stang eller på marken, helt uden vikter. Det er også en vurderingssport, som du kan tävla i, vilket före detta cheerleadern och numera street workout-proffset Malin "Malle" Jansson gör.

Sammen med sin kæreste Daniel Flefil, som hun mødte under inspirationen af tv-programmet Gladiatorerna, inspirerer hun dagligt 176.000 følgere på Instagram til at teste den udfordrende kropstræning.

- Du bruger ingen vikter uden primært den egne krop og nogle specielle redskaber. Antingen kan du holde på med en eller flere stænger, eller også er du meget på gulvet med kroppen og gør øvelser som håndstående og armhævninger, forklarer Malin Jansson og fortsætter:

- I gymnastiken ska allting vara väldigt perfekt. I street workout er det lidt slarvigare og coolare. Du skal kunne gøre det på gatan. Det er lidt det, der er fedt.

840x630xMalinMalle_streetworkout_rehband-1-1024x768.jpg.pagespeed.ic.-6gxtLbIud.jpgEn af de største fordele ved street workout er følelsen af at have kontrol over kroppen, mener Malin Jansson.

Malin Jansson har trænet street workout i snart to år. Hvis du tager et kig på hendes Instagram, er det let at bruge træningsformer, som kun er noget for ekstremt stærke og livlige mennesker. Men så er det ikke, menar hon.

- Alla kan självklart börja med det här, men det är som alla sporter. Ingen er ekspert fra starten, uden at du må begynde nogenstans. Det er godt med en grundstyrke i ryggen, men det er absolut intet krav. Jeg kunne for eksempel ikke gøre en eneste pull up, når jeg begyndte.

Hvorfor foretrækker du at træne på den her måde?

- Jeg har aldrig kendt mig så stærk, som jeg gør nu. Det er en meget sjov fornemmelse, at man har kontrol over kroppen, at det er så funktionelt. Da jeg begyndte, troede jeg aldrig, at jeg skulle kunne gøre visse ting, som jeg gør i dag.

Hvordan træner du ofte?

- Jeg træner hver dag, men ikke samme sak hver dag. Jeg lytter altid på min krop. Selv om jeg skulle ønske at træne hårdt hver dag, så går det ikke. Hvis jeg har en krop i min lats, skal jeg måske tage et pas med bare udstrækning, massage og foamrolling.

Ett träningspass varar i ungefär tre timmar, men det inkluderar både uppvärning, stretching och en hel del vila. Malin Jansson brukar köra dynamiska övningar hälften av passen och statiska övningar andra hälften. En dynamisk træning kan være at lære sig et nyt trick på stangen, som nogen type af snurr.

- Så går jeg op på stangen og kører nogle gange, vilar, tænker og gør om.

840x630xMalinMalle_Rehbandspotlight_streetworkout-1024x768.jpg.pagespeed.ic.-G99LSHRT9.jpgHandledsskydd är ett måste för Malin när hon tränar.

Hvilke muskler er vigtige for at kunne holde på med træningsformen?

- Jeg kan bare tage udgangspunkt i mig selv, og så er det ryg, aks og kerne, der har udviklet sig mest. Det er egentlig hele overkroppen.

Hvad bruger du til at beskytte, når du træner?

- Handledsskydden fra Rehband bruger jeg hver træning, eftersom jeg står meget på hænder og hænger. De ger inte jättemycket stöd, vilket är bra. Jag gillar inte handledsstöd som är stenhårda. De ger bra med värme och skyddar handlederna när man snurrar och så där. I visse øvelser bruger jeg albueærmer, som giver støtte til de yderste arme. Det er ekstra rart med varme og støtte rundt om armbåndene.

Hvad har du af tips til, hvordan jeg kan teste street workout?

- Jeg havde jo tur til at min pojkvän holdt på med det her og en anden kompis. Det er altid godt, hvis man har nogen i sin nærhed med lidt viden. Annars skulle jeg sige Youtube. Der er mange tutorials som helst.

Har du nogle tips til at blive hverdagsstark, hvis man ikke vil give sig i kast med street workout med en gang?

- Hvis du er hjemme og kigger på noget, laver mat eller borsta tänderna, så kan du sætte dig på huk i stedet for at bare sidde eller stå rakt. Forsøg at se hver lejlighed, da du ikke gør noget for at få en mulighed for at få i nogen form for træning.

Du har rigtig mange følgere på Instagram. Hvorfor tror du, at så mange vil følge dig?

- Åh den her sag, haha. Jeg håber på, at det er for at jeg er inspirerende. For det er det, jeg vil. At inspirere andre til at røre ved sig selv og gøre det, man elsker. Man må ikke gå i fitnesscenteret og lave squats eller axelpressar, du kan gøre andet for at blive stærk.

Malin Streetworkout.png

Malin Jansson giver tips om tutorials på Youtube for at få inspiration til øvelser, men du kan også følge hendes Instagramkonto @malinmallejansson, hvor hun poster videoer om forskellige tricks og øvelser.

Her finder du hele vores udvalg af beskyttelse fra Rehband.

LÄS MER: Steg för steg - så lär du dig gå på händer

LÄS MER: Därför ska du träna med wristwraps