Storleksguide: Hur är Adidas barnskor i storlek? Image

Storleksguide: Hvordan er Adidas barnskor i størrelse?

Passform, materialval, storlek och vilken sko som hör till vilken säsong - här reder vi ut alla frågetecken kring Adidas barnskor.

Riktigt små barn kan varken säga bu eller bä när det gäller val av skostorlek. Inden barnet lader sig mærke efter selv, får du derfor ta til andre knep. At helt enkelt måle fødderne er et gammalt trick, som altid er sjovt, fortæller Adidas produktekspert Pontus Holmgren.

- Du kan måle barnets fødder fra bagsiden af hovedet til længst ude på stort vand, når barnet står med fuld belastning på foden. Beroende på barnets alder kan det være lidt knepigt at få dem til at stå stille på en linjal. Så er det et trick at stille barnet på et papir og trække en stribe ved hånden og en ved tånden, som du siden mäter avståndet mellan.

Behöver ditt barn nya skor? HÄR finder du alle vores kängor, sneakers og sandaler fra Adidas.

Hvor meget større end foden skal en barnsko være?

Til forskel fra voksne vokser børn i hurtig takt. Derfor låser det mange forældre at købe skor med ekstra spilrum framtill. Men hvor meget ekstra plads er for meget, og hvor meget er for lidt?

- Et barns fødder bevæger sig cirka fem millimeter fremad i hvert trin. Det er derfor nødvendigt at give plads til fotens naturlige bevægelser, samtidig med at det er forkert at give plads til fotens vækst. En til to centimeter er anbefalet, men det beror lidt på årstid, fortæller Pontus Holmgren og fortsætter:

- Jeg synes, at jeg kan give to centimeter ekstra plads til sokkerne, når jeg ser på alle vinterskor, kängor og gummistøvler. Den høje ankel gør, at de sidder bra alligevel, mens en og en halv centimeter er en bra riktmärke för alla lägre skor, då de inte ger samma stöd och support runt vristen.

Vil du vide mere om Adidas storlekar og tage reda på exakta mått och storlekar? Se vores Adidas-storleksguide!

Adidas sneakersStilren basketinspirerad sneaker för familjens minstingar. Kardborrebanden gør modellen let at tage på og af selv, og prisen er plånboksvänligt. Hoops 2.0 er en fed sneaker til foråret.

Hvornår bliver barnskor for små?

Hvis du er usikker på, hvilken størrelse du skal købe, så køb da den større snarere end den mindre. For trånga skor blir obekväma och hindrar fotens naturliga rörelser. Det kan forårsage smärta, felbelastningar och nageltrång. Desuden kommer den større størrelse med en klar bonus, som mindre skor ikke medfører - det findes plads til at vokse i den.

- Generelt gælder det, at jo yngre barnet er, jo hurtigere vokser fødderne. Det varierer givetvis og ibland växer fötterna ryckvis. Fra cirka tre års alder kan du regne med cirka en centimeter per år. For yngre barn får du addera i alla fall ytterligare fem millimeter, säger Pontus Holmgren och fortsätter:

- Hur ofta du behöver köpa nya skor beror då helt på hur mycket utrymme du lämnar längst fram när du köper nya barnskor. Lämnar du bara en centimeter behöver barnet sannolikt nya skor inom sex månader till ett år, men om du lämnar två centimeter kan barnet förmodligen ha dem även nästa år.

Hvilke barnskor er bedst?

Når det gælder sommer og vinter, er det ret givet, hvilken type sko du bør købe - ja, en vinterkänga eller sandal helt enkelt. Men hvad skal dit barn have på efteråret og foråret, når det ikke er iskaldt eller jättevarmt?

- På hösten och vår är det absolut bäst att prioritera skor som står emot väta, så att fötterna håller sig torra! Går temperaturen ned midlertidigt kan du altid sætte på et par ekstra strumpor, förslagsvis strumpor i merinoull som värmer bäst.

Det sagt så er utbudet ibland en djungel och hur gör jag egentligen skillnad mellan "vattentät" och vattenresistent" sko, och vad är egentligen att lita på?

- Hvis vi tager gummistøvlerne ud af ekvationen, så er Gore-Tex et godt og velbevaret materiale, som både er vandtæt, samtidig med at det er ventilerende. Vi på Adidas har et tæt samarbejde med Gore-Tex, og vi bruger deras vandtætte membraner i flere af vores barnskor. Vi har også vores egen teknologi Rain RDY (reds. anm. tidigare kallat climaproof), som har lignende egenskaber som Gore-Tex, men er noget billigere.

Adidas kids shoeEn middelhøj friluftssko til aktive børn! Med en membran af Rain RDY holder K Terrex AX2R Mid CP barnets fossiler torra på alt fra promenader til riktig vandring.

Vælg en sko med ret sula

Fra top til tå! Sist men inte minst spelar yttersulan stor roll, främst för de riktigt små barnen men också för att det skyddar små såväl som stora fossingar mot kyla och väta.

- Hvis det er barnets første skorsten, og hun holder på at lære sig selv at gå, så er det godt med en så tunnelsula, som er mulig for at fremme udviklingen af barnets balance og motorik. Så vil du have en blød og fleksibel skorpe, som lader fødderne bevæge sig så naturligt, som det går. Det er bare på vintern som det kan vara bra att tänka på att ha en så robust sula som möjligt, eftersom den skyddar från kyla som stiger från marken och från väta.

Hvad er Adidas' skor i størrelsen?

Spana ind storleksguiden over Adidas barnskor her.

LÄS MER: Vilka vinterskor ska mitt barn ha?

SHOPPA HÄR: Hela vårt utbud av barnskor