Stort test: 10 varma vinterkängor för dam & herr Image

Stort test: 10 varma vinterkängor för dam & herr

Enklaste tipset på hur du håller fötterna varma under de kalla månaderna är med ett par tjocka kängor. Vores testpanel har traskat rundt i sæsonens populäraste modeller for både ham og hende!

Hvilke vinterkängor er bedst? Det ved vores noggranna testpanel som har provat säsongens vinterkängor för dam och herr, och utsett de 10 varmast modellerna. Her findes det, der passer til alle - alt fra en dag i lekparken med børnene til en trendig model, der passer perfekt til en middag på stan.

Vinterkæder til kvinder

En rigtig storsælger

Canada_MountVerm.jpgModel: Mount Verm

Märke: Canada Snow

Passar dig som. .. vill ha en riktigt, riktigt snygg vinterkänga. Matchat med en kortere jackmodel eller kappa, og en stickad mössa med pälsboll kommer den her skon göra din outfit helt komplett!

Testpanelet siger: Det her skon er virkelig en storsælger fra populære Canada Snow. Den er både rigtig pæn, men også varm. Skon passar bäst på promenader och för en dag på stan. Hålfoten er neutral, og sulan er godt isoleret, så den holder markens kyla borte. Passformen er ganske smal, og ydermaterialet er af vatenresistent mocka. Måske vil du gå op i en størrelse i den her model.

- Snygg er den virkelig. Den er perfekt til mig, som vil være varm, men også holde stilen, siger en i testpanelet.

En mästare på grepp

IceB_Now2.jpgModel: Now 2

Mærke: Icebug

Passar dig som ... søger en sko som står pall for det klassiske vinterväglaget, men som samtidigt inte vill gå all in for en riktig outdoor-känga. Det her er skon med lige dele trend og funktion!

Testpanelen säger: Icebug är experter på grepp, och med den här vinterskon blir du inte besviken vad gäller fästet. Sulan er grov for at kunne bruges på det vintrigaste underlaget. Der er også en forstærket hætte, som giver ekstra støtte. Skon er tight i mellanfoten och troligtvis vill gå upp en storlek på grund av det. Tåboxen er derimod bred, så luften får plads og ser ud til at værmen isoleres. At ovansiden er af snygg mocka lyfter skon fra at være en tråkig vinterkänga til en trendig stadssko.

- Det her er ikke, hvad man er vant til at se fra greppmästarna Icebug, men jeg gillar att de kan göra riktigt snygga modeskor också, säger en testare.

Pansarvagnskänga

Sorel_1964.jpgModel: 1964 Pac 2

Märke: Sorel

Passar dig som ... är småbarnsförälder och planerar att knata runt i pulkabacken en hel dag. I den her skon kommer du til at holde tårna varma trots att du är stillastående.

Testpanelet siger: Det her er en rigtig panservogn til vinterkælderen. Sorel vi er eksperter i at lave vinterskor til de allerkoldeste temperaturer, så hvis du vil røre dig i mange minusgrader, er det her skon for dig. Stöveln har et højt skaft og er definitivt passande for at pulsa i snön med. Den er desuden supervarmt foder og helt vandtæt.

- Det her er ligesom så varmt, som det kan blive. Sulan ger bra grepp på riktigt vinterväglag, säger en testare.

Varm sko uden snørning

HH_sera.jpgModel: Seraphina

Mærke: Helly Hansen

Passar dig som... trots allt saknar de gamla goa Uggsen, men som ändå vill kunna ställa lite högre krav på funktionen i din sko.

Testpanelet siger: Det her er en rigtig flot sko, som ikke har nogen snørring, uden dras på foden. For dig som vil have en lille pasform på din vinterkänga er det her ret val. Skon är superskön och har ett fint vitt fluffigt innerfoder. Men det er også godt, at lædret på skons ovansida er helt vandtæt, og at den går så langt op på vaden. Det gør, at du kan pulsa fram genom snö, utan att blöta ned byxbenen.

- Det mystiske fluffet inuti er både pænt og varmt! Den her vinterskon skulle jeg helt klart kunne rekommendera, påpekar en entusiastisk testare.

Toffla eller sko?

KT_Steg.jpgModel: Steg

Märke: Kari Traa

Passar dig som... tycker att ull är det enda rätta materialet att ha på vintern. Den her model har foder af uldmix! Eftersom modellen også er så enkel at tage på og af, gør den sig virkelig bra som en pendlingskänga att ha till och från jobbet.

Testpanelet siger: Den her skon känns som en hög toffel, så skön är den. Den er rakt igenom supermysig och varm. Det mjuka innerfodret av ullmix gör att den värmer optimalt, samt att den inte slutar värma, även om den blir blöt. Blød bliver den derimod ikke så let, da den også er vandresistent. Til sit design er den ungdommelig, og findes at få i moderne pastellrosa samt elegant marinblå farve. Sulan er vit på begge modeller som en flot kontrast, og isolar fra markkylan på et bra sätt.

- Det er endnu ikke en bedre måde at holde sig varm på. De her er så sköna, säger en glad testare.

En klassiker i kængvärlden

Timber_6inch.jpgModel: 6-Inch Premium

Märke: Timberland

Passar dig som... vill ha en ordentlig vinterkänga som håller år för år. Det er her, du køber en gang, og som siden holder i en evighed, såvel som aldrig går ud af tiden.

Testpanelet siger: Det her er en klassisk stil, som altid er moderne! Den er lige så populær nu som for 40 år siden, da den først blev fremstillet. Tack vare designen passar den de flesta stilar och outfits. Uanset om du skal hænge med vennerne på stan eller lufsa omkring på en lekpark med børn er det her en sko for dig. Det bedste ved modellen er, at den er varm, slittålig, vattentålig og greppvänlig, siger testpersonerne.

- Passformen er til det lille hållet, så se til at du verkligen klickar hem rätt storlek. Vill du kunna ha en tjockare strumpa i bör du gå upp en storlek för att skon inte ska bli för tight, påpekar en testare.


Vinterskor til mænd

Klassisk gummistøvle til promenader

HERR_Canada_MountVerm.jpgModel: Mount Verm

Märke: Canada Snow

Passar dig som ... vill kunna matcha din vinterkänga till en lite mer uppklädd outfit.

Testpanelet siger: Resårboots fra Canada Snow, som netop som dammodellen er en storsælger. Ydermaterialet er af flot, sort mocka, som er vandafvisende. Sulan er ret lav, hvilket gør, at den passer til minusgrader, men måske ikke de allra lägsta temperaturerna. Det her er en model, der passer godt til en stund i stan eller til dit joboutfit.


- Det her er en flot vinterkæde, blandt de flotte jeg faktisk siger en af testpersonerne imponeret.

Stilren känga för den kräsne

HERR_Björn_Sundal.jpgModel: Sundal HGH

Märke: Björn Borg

Passar dig som. .. ställer höga krav på materialvalen i dina skor, men som samtidigt vill ha något lite mer uppklätt än en vandringskänga.

Testpanelet siger: Det her er en rigtig pæn vinterhytte for mænd, der er omhyggelige med, hvordan de klæder sig. Kängan är svart med vit sula och har ett teddyliknande innerfoder som är mjukt och varmt. Den passer perfekt til en dag på stan med vennerna eller familjen eller under andra lagom snöiga vinteraktiviteter. Snørena er af skinn precis som yttermaterialet, vilket gör att de inte riskerar att nötas ut när de blöts ned.

- De her skinnkängorna är mina nya favoritskor! utbrister en manlig testare.

En tuffing till vinterkänga

HERR_Sorel_1964.jpgModel: 1964 Pac Nylon

Märke: Sorel

Passar dig som ... vill pulsa i snö på hundprommenaden, bygga snögubbar med barnen eller som helt enkelt är väldigt frusen om fötterna.

Testpanelet siger: Det her er vinterkængornas vinterkänga! Skon är handgjord och helt vattentät. Innerfodret är supervärmande och går att ta ut. Nederdelen af skaftet er af gummi, så der ikke kan komme en mikroskopisk dråbe vand i. Det ligger dessutom en 2,5 millimeter frostplugg i mellansulan för att hålla dig varm om fötterna även när det är riktigt kallt ute. Ikke ens om årets vinter skulle bli den kallaste i mannaminne skulle den här vinterkängan ge vika för pressen.

- De her vinterkängorna kommer definitivt hålla mig varm i vinter, säger en testare.

Skon som aldrig blir omodern

HERR_Timber_6inch.jpgModel: 6-Inch Premium

Märke: Timberland

Passar dig som ... vill ha en sko som håller i längden, både när det gäller slitage och rent modemässigt.

Testpanelet siger: Det her er, præcis som den kvindelige model, en klassisk sko fra Timberland. Den er både supersnygg og passer til de fleste lejligheder og de fleste mænd. Det er altså en meget alsidig sko, som desuden er helt vandtæt med stængda sömmar. Og vidste du, at snørena er lavet af återvunna PET-flaskor?

- Det skøneste er den vadderade kragen på skaftet, säger en testare.

SHOPPA HÄR: Alle vinterkängor

LÄS MER: Så sköter du om dina Timberlandkängor