Stort test av tennisskor 2018 Image

Stortest af tennisskor 2018

Lader du efter tennisskorna som er bedst i test? Så har du fået ret. Her er vores bedste dæmningsmodeller til tennis på alle underlag.

SHOPPA HÄR: Det her er bare et udvalg af vores tenniskomodeller til kvinder. Her finder du hele udbudet af tennisskor til damer!

Test af: Adizero Ubersonic 3, Adidas

adidas

Rekommenderad pris: 1 295 kronor

Findes i farverne: Orange, gul og grøn

Passar för: Hardcourt (alle underlag ud over grus)

Sammanfattning: Slimmad sko til hurtige fødder

Testpanelet siger:

Ett par riktigt sköna och snygga tenniskor som ger en slimmad känsla, perfekt för den snabba tennisspelaren. Betydligt nättare och härligare än många andra tenniskomodeller, som traditionellt sett är ganska klumpiga.

- Den her tenniskon sidder stramt over hele foden, og andre modeller har jeg testet gennem årene, specielt på sidorna og bak i hälen, hvilket giver den her smidiga känslan. Trods det synes jeg ikke alls at den känns mindre dämpad än klumpigare varianter. Den her giver skön dämpning och har bra med utrymme framme i tåboxen, säger en av testarna.

Meshtyget på ovansiden giver fremragende ventilation, og du bliver ikke helt så varm og instängd som i andre tennisskor. Det sidder et plaststykke udenpå skon, som er hårdt. Det giver ekstra stabilitet og føles förvånansvärt skönt när du spelar, speciellt när du rör dig sidledes. Däremot är känslan ovan i början.

- Det kändes lidt skumt precis när jag hade snörat på mig skon, men jag ser den detaljen som ett stort plus eftersom skon blir inkapslad och stabil i bak samtidigt som den är flexibel där fram. Tyget er meget elastisk, næsten som et gummibånd i känslan. Du kan trække åt snörena ordentligt och skon känns som ett med foten!

Test af: Rush Comp, Wilson

Wilson

Rekommenderat pris: 999 kronor

Findes i farverne: Lila

Passar för: Hardcourt (alle underlag ud over grus)

Sammanfattning: Perfekt pasform som kramar om foden

Testpanelet siger:

Snygg sko i sommerens fineste farve, lyslila! Fantastisk pasform som "kramar om" foden uden at sidde for hårdt.

- Sitter bra direkt, skön komfort. Har hidtil ikke testet en sko med bedre pasform. I stedet skulle jeg spille nogle gange i skoen og gå ind i den, inden jeg fik den der, hvor følelsen af at den sad som gjutet, siger en af testpersonerne.

Bemærk, at skon er noget lille i størrelsen, så testpanelet anbefaler en størrelse større end normalt. Se til at beställa hem fler storlekar så att det blir rätt om du blir osäker.

- Jeg er meget tilfreds med den her skon. Den giver støtte ved intensive bevægelser i sidled og er skøn ved hurtige stop. Du får meget bra og stabilt grepp på underlaget. En flot og slidstærk sko med god ventilation på fotens ovansula. Jeg anbefaler den til alle!

Test af: Propulse Blast W, Babolat

Babolat

Rekommenderat pris: 1 095 kronor

Findes i farverne: Vit

Passar för: Hardcourt (alle underlag ud over grus)

Sammanfattning: Maksimal stabilitet og støddæmpning

Testpanelet siger:

Är du ute efter bra fäste, skönt stöd och en stötdämpning som gör att knän och höfter tar mindre stryk på tennisbanan är det här ett bra val för dig.

- Rätt stela skor men det passar min stil bra, skulle ha svårt med för mjuka skor då jag skulle ha svårt att lita på fästet då. Foten känns fixerad i skon och bättre stabilitet än så här får du inte i ett par tennisskor, säger en av testarna.

Tyget andas på ett väldigt bra sätt, men använd funktionsstrumpor i skorna så att du får maximal komfort i dem. Et andet plus er, at skorna er slitstarka og smart förstärkta på de mest utsatta områdena.

- Snygg sko og jeg gillar de minimalistiska detaljerna på sidan. Avskalad design, som gör att fötterna ser mindre ut än de är, vilket kanske är fåfängt men jag har stora fötter, så jag uppskattar det. Jämfört med tidigare skor andas skorna bättre, vilket gör att man känner sig fräschare både när man spelar samt när man tar av sig skorna, säger en annan av testarna.

Test af: Gel Resolution 7, Asics

Asics

Vejledende pris: 1 495 kroner

Findes i farverne: Vit

Passar för: Hardcourt (alle underlag ud over grus)

Sammanfattning: Meget support og høj holdbarhed

Testpanelet siger:

En hurtig sko med høj komfort og bra grepp. Inderside med memory-skum er meget skøn og blød. Skons utformning och stadga ger bra stabilitet och stöd för foten.

- Trods det, at den her skoen føles ganske stel og tung, så opleves den både smidig og hurtig, når du spiller. Ekstra plus at det er förstärkt i tån, vilket gör att skon håller även om du släpar fötterna mycket när du spelar, till exempel i serven, säger en av testarna.

Du som spiller i en tidligere version af den her model kommer til at kende igen dig. Den er stadig stabil og pålidelig, men i år er den endnu bedre. Tryg ved nogensinde at være sammen med andre ord.

- Noget som slog mig var at skosnörena var af grym kvalitet och håller rosetten på plats hela träningen, du behöver aldrig knyta om skorna! Desuden er det et flot, sporty design, der tiltaler mig, som foretrækker klassiske, hvide tenniskor med en moderne, sporty følelse.

Test af: Air Zoom Vapor X HC, Nike

Nike

Rekommenderat pris: 1 395 kronor

Findes i farverne: Grå/blå, grå/koral, orange og hvid

Passer til: Hardcourt (alle underlag ud over grå)

Sammanfattning: Responsiv sko som er lille i størrelsen

Testpanelet siger:

Er du en tennisspiller, der gerne vil springe frem på nettet snarere end at stå og slæbe fra baslinjen, er det her en bra sko for dig. Den er let og har en responsiv dämpning, som känns lite studsig. Med den her skon får du tillbaka energi för varje steg du tar.

- Riktigt bra stabilitet i hälen som ligger skönt mot foten utan att trycka på. Skon har ett mycket stadigt grepp på hardcourtbana. Oplevelsen i begyndelsen var, at skon tog stop for at fästet var så bra på hardcourt men det er något som under tiden blev lätt att hantera och vänja sig vid. Det går at forflytta sig snabbt då skon är nätt i designen, säger en av testarna.

Testpanelen upplevde skon som liten i storleken, vilket då gör att tårna kläms åt, så rekommendationen är att gå upp en storlek större.

- Nackdelen er størrelsen på modellen. Är skon för liten begränsar den rörelsemönstret, så prova noggrant. Gillar att skon andas bra, den har en genomtänkt framdel som skapats för att det ska vara bra luftventilation. Plus for at skon er moderne og snygg!

Test af: Rush Pro 2.5 Clay, Wilson

Wilson

Vejledendepris: 1 395 kroner

Findes i farverne: Turkos

Passer til: Grus

Sammanfattning: Skor til sommarens utomhustennis

Testpanelet siger:

At spille på grus i vanliga tenniskor går förstås bra, men du får bättre balans och fäste med ett par grusskor. Så førstör du heller inte dina vanliga skor, som blir rödgrusiga och fula efter att du spelat i dem utomhus. Hvis du er usikker på, hvilke skor der er til udendørsbrug, kan du holde udkik efter "Clay" i navnet, det signalerer, at de er til grustennis og padel.

- Det her er en sko, der passer næsten alle, også dig med lidt bredare framfot. Har du derimod väldigt smala fötter kan hälgreppet kännas lite löst om du föredrar en sko som verkligen kramar om, säger en av testarna.

Skon är uppbyggd så att den känns stabil, utan att för den sakens skull bli dämpad och svampig. Du får altså väldigt bra kontakt med underlaget och står stadigt och får bra balans i slagen, men känslan blir lite "plattfot".

- De andas bra och du blir inte supersvettig och instängd som i vissa skor, även om du såklart blir varm även i dessa. De er overraskende lette for at være stabile tennisskor. Meget holdbart og kul med lidt farve!

LÄS MER: Find den rigtige tennissko