Stort test av vårens träningsjackor 2018 Image

Stortest af vores træningsjakker 2018

Behøver du en let jacka, når du springer, træner eller cykler i vores? Eller måske på vej til og fra fitnesscenteret? Her er 8 modeller for damer som gør jobbet.

SE_NIKE_WMS.jpg

Märke: Nike

Model: Shield Convertible Hood Jacket

Rekommenderat pris: 999 kronor

Testpanelet siger:

Størrelse:

Vælg din almindelige størrelse! Jackan sidder præcist, som man vil, at en jacka skal gøre, når man træner, ikke for stramt og ikke heller for løst, så den er i vejen.

Vikt:

Den er ekstremt let og tager absolut ingen plads. Du kan nemt vika ihop den så att den nästan inte tar någon plats alls i träningsväskan.

Passform:

Jackan sidder meget bra på og er lagom längd, till höfterna, och där stannar den kvar även när du springer. Den åker inte upp, utan följer kroppens konturer, vilket gör att den inte blir pösig utan att du känner dig snygg och träningschic i den.

Design:

Alle i testpanelet synes, at jackan er meget pæn med luva og lynlås. Jackan har også en ficka i ryggen där du kan stoppa ner jackan och på så sätt smidigt omvandla den till ett bälte om den blir för varm att ha på sig när du är ute och springer. Stort plus! Det kan ellers være et problem, når du har fået flåset op under en løptur og bliver varm.

Temperatur:

Den her jackan ger ingen varme, utan är en tunn ofodrad vindjacka. Reguler temperaturen med det lager, du har under jackan. At den er så tynd er, at du uden problemer kan have den under første del af et træningspas inde på gymmet.

Komfort:

En meget skøn komfort, meget tack vare perfekt pasform, det tunna og lette materiale samt at den former sig efter kroppen.

Ventilation:

Materialet andas hyfsat bra, men jackan kan däremot kapsla in lite värme och fukt vilket gör att den kan klibba fast mot huden när du blir svettig.

Sammanfattning:

En supersnygg träningsjacka som gör att du känner dig redo för en löprunda utomhus nu i vår. Den sidder perfekt på kroppen og Nike har virkelig tænkt sig til, når det kommer til de små detaljerna som en hellång dragkedja, ficka i ryggen samt smarta luvan. Jackan fungerer også fremragende som uppvärmningsjacka innan ett gympass. Det nordiske klima gør, at den tåler både vind og vand, hvilket gør den endnu mere allsidig.

Her finder du Nike-jackan!

SE_KARITRAA.jpg

Märke: Kari Traa

Model: Tove Jacket

Rekommenderat pris: 1 495 kronor

Testpanelet siger:

Størrelse:

Præcis lagom åtsittande på alla partier av kroppen, så att du inte känner att vinden hugger tag i dig vilket är riktigt skönt när du springer eller tränar i blåsigt väder. Jackan sidder som gjutet over axlar, bröst och ärmarna, som avslutas med ett par riktigt sköna muddar.

Vikt:

Noget tyngre da jackan er byggd med flera lager men det er ingenting som märks när den väl sitter på. Olika tunna och tjocka partier på jackan, vilket är skönt för att reglera värmen, men bidrar så klart till att den är lite tyngre än en vanlig vindjacka.

Passform:

Helt slående pasform! Den sidder virkelig som et andet skind, med et smalt materiale, som rører sig meget bra med kroppen. Selv om den sidder stramt over brystet, så er det ingenting, der forstyrrer, fordi den er så himla blød og följsam. Det eneste, der er et minus, er, at den ikke har nogen træksko eller andet, som du kan bruge til at få den til at sidde lidt højere.

Design:

Riktigt, riktigt snygg! Kari Traa kan gøre färgglada kläder som även kan tilltala en som vanligtvis väljer svart. Snygga detaljer och välplacerade reflexer på ärmarna, bröstet och på ryggen.

Temperatur:

Jackan er relativt varm, men har partier under armene og på ryggen, som slipper ud overskottsvärme. Det gør, at du kan have den både når det er nogle minusgrader, men også når det er plusgrader ude. Du kan have den her jackan næsten året om!

Komfort:

Högsta betyg! Den fineste løparjackan testpanel nogensinde provat. Materialet er ikke praktisk og hårdt, men sidder blødt og behageligt.

Ventilation:

Den er utroligt blød, og forskellen fra jakkerne, der føles faste og bløde ved træning, gør, at modellen er utroligt behagelig under alle forhold. Du behøver ikke ens knäppa upp jackan efter joggingturen om du stannar till i affären på grund av den höga ventilationen. Uanset temperaturen ude kommer den her jackan til at holde dig præcis lagom varm.

Sammanfattning:

Det her er en jakke, du kan have, når du træner eller springer udendørs, og den er skysst på flere måder. Den har en ekoimpregnering, hvilket gør den meget svag. Den har også et smukt design. Passformen er helt overlägsen och den mjuka känslan av tyget gör att jackan är väldigt skön att gå runt med även efter passen. Jackans andningsförmåga gör att den blir otroligt allsidig och de olika lagren gör att den kommer gå att använda inte bara nu i vår utan även under höst och vinter. Den følger kroppens rörelser och åker inte upp. Hvad mere kan man ønska sig af en träningsjacka?

Her finder du Kari Traa-jackan!

SE_rohnisch_.jpg

Märke: Röhnisch

Model: Namaste Jacket

Rekommenderat pris: 699 kronor

Testpanelet siger:

Størrelse:

En jakke i snæppet kortere model, som det kan være rart at kende til, hvis du er lidt længere. Annars er den lagom luftig uden at sidde for stramt.

Vikt:

Den her træningsjackan er hverken tung eller let, uden holder en normal vægt. Jackan känns bra på kroppen och den är inte i vägen när du har den på dig under träning.

Passform:

Passformen er perfekt! Det er ikke for meget tyg så at jackan blir bökig att ha på sig och den är inte för tight så att du känner att du måste gå och dra ned den. Til og med i halsen er pasformen super, så zippen ikke forstyrrer.

Design:

Det her er en sjukt snygg jacka! Den er så pæn, at du vil have den, selv når du ikke træner. Alla i testpanelen älskar det blanka tyget och texten på ryggen är en snygg detalj. Framkallar komplimanger!

Temperatur:

Den her jackan passer perfekt til opvarmning indendørs, en powerwalk på våren eller under nedvarvning og efter træningspasset. Den bliver derimod for varm at have på sig under et helt indendørs pas. Jackan er lavet i et funktionsmateriale, men det er ikke højpresterende som visse andre jackor i testet.

Komfort:

Superskøn! En jakke, der også kan bruges uden for fitnesscentret, og risikoen er, at du hellere vil have den som sportswear-jakke end som løparjacka. Perfekt en helg då du vill ha sköna kläder men ändå känna dig ordentligt klädd när du ska ut bland folk.

Ventilation:

Jackan er noget tykkare i tyget och blir därför varmare än en tunn jacka, såklart. Den andas för dåligt för att ha under själva träningspasset, efter fem minuter på ett löpband inomhus blir du tokvarm.

Sammanfattning:

Det her er ret val om du vill ha en jacka som du först kan ha under en powerwalk och sedan ha även när du går och sätter dig och äter brunch någonstans med en kompis. Det er kul at føle sig pæn, selv når man træner, og du vil have den på fritiden, men det er ikke jackan for dig, som kræver den bedste funktion. Nogle af testpanelerne kan ikke lide den korte model, men det er en smutter. Findes i flere farver, vælg din favorit!

Her finder du Röhnisch-jackan!

SE_casall_WMS.jpg

Märke: Casall

Model: Læderlignende jakke

Rekommenderat pris: 1 495 kronor

Testpanelet siger:

Størrelse:

Mitt i prick storleksmässigt när det gäller både vidd, längd och axelpartiet. Slutar precis ovanför rumpan. Men materialet er ekstremt strækbart, så flere storlekar kan sikkert passere en og samme person.

Vikt:

Væger meget lidt for at være en så pass "arbetad" jacka. Ser ut att väga mer än den gör.

Passform:

Passformen er fænomenal, hverken for løsning eller for tight nogenstans på kroppen. Måske er menneskerne lidt lange, men det bliver meget svært at håndtere, hvis du ikke er lang.

Design:

Jackan giver en mere klædelig følelse end andre træningsjackor. Det stretchiga, glansiga materialet i ett svagt fläckigt mönster påminner trots namnet inte om skinn utan om siden, vilket gör att du kan använda den här godingen både på jobbet, gymmet och AW:n. Noll husvagnssemester-feeling på den här träningsjackan.

Temperatur:

Den her jackan värmer inte, utan måste kompletteras med underställ, tröja och ordentlig jacka innan det blir riktigt vårväder. Under våren och sommaren är den däremot perfekt när du behöver en träningsjacka.

Komfort:

Det er stretch og det bløde materiale, der gør det her til en vinder. Fungerer som bh under promenader og løppass som på jobbet og hjemme i soffan for at den er så skøn.

Ventilation:

Her brister jackan, du blir fuktig under högintensiv träning och det känns inte som att fukten lämnar kroppen utan stannar inne i jackan. Den ogas ikke specielt bra, utan fungerar bättre som en cover-up innan och efter träning. Se den som et modeplagg snarere end et teknisk plagg.

Sammanfattning:

Det her er den ultimative snyggjackan til dig, som allerede har en funktionel löparjacka hemma. Casall-jackan er det bedste valg til og fra fitnesscentret, under opvarmningen på tennistræningen eller på helgpromenaden under senvåren og sommeren. Helt enkelt er det perfekt, når du vil have noget skønt, som samtidig ser pænt ud. Men for højintensiv træning da du svettas ordentligt krävs mer funktion. Stort plus for at materialet er ovenligt stretchigt! Det giver en dejlig følelse, er behageligt mod huden og gør, at størrelsen ikke behøver at være præcis ret.

Her finder du Casall-jackan!

SE_BLACC_WMS.jpg

Märke: Blacc

Model: Rebella

Rekommenderat pris: 399 kronor

Testpanelet siger:

Størrelse:

Blacc-jackan er true to size, så vælg din almindelige størrelse. Möjligtvis att den kan upplevas lite för kort för en längre person.

Vikt:

En riktig lättviktare! Den er lavet i et tunt og let materiale og har ingen plads i väskan, når man rullar ihop den. Det findes ikke heller nogle detaljer som slanger når du springer eller tynger ner, dragkedjan väger till exempel knappt någonting.

Passform:

Passformen påminner om en klassisk bomberjacka. Den sidder meget bra og er ikke for åtstramande over vare sig bröstet eller armarna. Derimod er mudderet langt mindre stramt, hvilket ikke giver optimal bevægelsesfrihed.

Design:

Den her jackan er mere pæn end funktionel. De to fingre mangler dragkedja og egner sig derfor ikke til at lægge nøgler eller værdisager i, men jackan er rigtig pæn, hvilket gør, at man har overseende med det! Det faktum, at den er sprød, gør, at den føles luksuriøs og anderledes.

Temperatur:

Da materialet er tunt og jackan ikke er fodrad så passer den bedst i lidt varmere temperaturer, til eksempel på gymmet eller framåt sommaren. Det føles også som en perfekt jakke at køre i nu til foråret, når temperaturen bliver lidt varmere, hvis du har en tunnel, der er langvarm at træne under.

Komfort:

Jackan er superskøn at have på, meget tack vare det tunna materialet. Testpanelen tycker att jackan gör sig bäst när den är öppen med en snygg topp under.

Ventilation:

Materialet, som den ikke må være i, er ikke så meget i sig selv. Der findes ikke heller nogle ventilationshuller under armene, så intensiv træning går ud over, om man ikke kan lide lidt kondens. Det her er primært en flot jakke, du har før og efter træning og ingenting, du har under själva löpturen.

Sammanfattning:

En smuk jackstik med flot design, som passer perfekt på vejen til fitnesscentret eller under opvarmningen. Designet er minimalistisk men gennemtænkt - til eksempel glitrer dragkedjan i oliefärg i stället för att vara tråkigt svart. Det, der trækker ned, er dels, at mudder er noget for stramt, og dels for at jackan mangler visse praktiske detaljer, som vi gerne vil have en træningsjacka, til eksempel en lille ficka for nøgle. Men du får meget for pengene!

Her finder du Blacc-jackan!

SE_puma.jpg


Märke: Puma

Model: Spark 3/4 zip

Rekommenderat pris: 499 kronor

Testpanelet siger:

Størrelse:

En true to size-jacka, som er rummelig i modellen. Her skal du virkelig satse på din almindelige størrelse. Jackan funkar lika bra på kortare som longer testare och räcker ner till mitten av rumpan på de flesta.

Det var det:

En ekstremt let jacka, vilket är väldigt tacksamt. Den føles aldrig tung på kroppen og tager ikke op nogen steder alls i vare sig gymväskan eller handväskan en sen vårkväll. Du kender ikke af jackan, når du har den på dig.

Passform:

Med tanke på den rymliga modellen har jackan en mycket bra passform. Den sidder ikke for stramt, men alligevel smickrande på kroppen. Den er rummelig, hvor det behøves, så her kan du have väldigt vältränade armar utan att ärmarna stramar åt. Resåren nedtill ser till att du får en fin form på jackan men sitter inte åt för hårt kring rumpan. Normal ermlængde.

Design:

Kan finder du en pæn træningsjakke her? Både testare som älskar neutrala färger och färgstarka varianter älskar den här jackan. Den rosa farve er superfin, både trycket fram och bak höjer jackan och ger den en lite tuffare känsla och en 3/4 zip känns bara helrätt! Det tunna tyget lyfter också designen och ser till att den här jackan får full pott.

Temperatur:

Det tunna material kan lura dig til at den her jackan skulle være väldigt kall, men faktum er at den håller en behaglig temperatur under uppvärmning innan träning eller utövandet av någon sport. Det er helt sikkert, at du ikke er for kold, når du sætter i gang med din træning, samtidig med at det ikke gør, at du bliver for varm, når du får flåset op.

Komfort:

Med tanke på at jackan ikke føles på kroppen, er komforten høj. Du kan springe i den, gøre sidledsförflyttningar samt burpees utan att tycka att jackan skaver eller på något sätt hamnar fel på kroppen. Du har fuld bevægelsesfrihed i jackan. Det eneste negative er, at når du bliver rask, kan materialet i armene klippe mod dine våben. Ud over det er jackan meget behagelig.

Ventilation:

Jackan holder en godkendt ventilation, hvor du aldrig føler dig instängd trods at svetten rinner. Derimod er det først og fremmest en jacka til opvarmning og nedvarvning, eftersom den ikke ogas så bra at du kan køre ett helt pass i jackan.

Sammanfattning:

Testarna älskar den här jackan! Det er den perfekte jackan, som du ikke kender, den tager ikke nogen plads og er desuden rigtig pæn. Derimod er det ikke den rigtige model til dig, som vil have en teknisk avanceret træningsjakke med topventilation. Testpanelet er dog helt præcist, og en af testpersonerne købte den i to eksemplarer, bare for at kunne have en jacka hjemme og en på jobbet. Du kan bruge den både til löpning, träning och till vardags, vilket gör den väldigt användbar.

Her finder du Puma-jackan!

SE_UnderArmour.jpg

Märke: Under Armour

Model: Storm Outback Jacket

Rekommenderat pris: 799 kronor

Testpanelet siger:

Størrelse:

Den er aningen stor i størrelsen. Hvis du er mellem to storlekar, kan du overveje at gå ned i størrelse, hvis du ikke har alltför stor byst. Jackan er nemlig rummelig og sidder løst på overkroppen. Den rækker ner till mitten på rumpan och ärmarna sträcker sig till knogarna på händerna.

Vikt:

Träningsjackan är lätt, skön att ha på kroppen och smidig att packa ner. Trots lättheten känns den rejäl!

Passform:

Grym pasform for træning, hvor Jackan ikke sidder på kroppen, men snarere er luftig og tillader alle tænkelige bevægelser uden at smutte. Eftersom jackan er luftig, tillader den, at du har på dig en rejäl tröja under för utomhusträning vid få plusgrader. Jackan funkar lika bra till burpees som till löpning.

Design:

Designet kan enkelt forklaras med "Black never goes out of style". En snygg och matt jacka med två sidofickor med generöst med plats. Det eneste vi savner er en ficka på ryggen, då det kan vara skönt att ha nycklar där för en jämn belastning under löpturen. Tack vare sin stilrenhet passar jackan lika bra till träning som till en dag på stan.

Temperatur:

Trods tunt materiale fungerer jackan utmärkt vid bara några få plusgrader om du har en varm funktionell tröja under. Det er også skønt at springe i den, fordi den står imod vind så bra.

Komfort:

Det er meget behageligt at være i sin luftighed, og at jackan ikke sidder der. Den tillader alle mulige bevægelser og tager op svett väl.

Ventilation:

Du kan uden tvivl træne og springe i den her jakke på en bekvem måde, fordi den og så er meget bh. Testpanelet er utroligt tilfreds med de tekniske egenskaber.

Sammanfattning:

En stilren træningsjacka som har alt! Hvem vil ikke have en jakke, der er pæn, let, luftig og vandafvisende? Enda minuset er, at den er lidt speciel i størrelsen, men det gælder for mange af Under Armours produkter. Den har smarte refleksdetaljer og er perfekt til alle typer udendørstøj, som desuden har smarte refleksdetaljer.

Her finder du Under Armour-jackan!

SE_craft.jpg

Märke: Craft

Model: Velo Convert Jacket

Rekommenderat pris: 999 kronor

Testpanelet siger:

Størrelse:

Den er lidt lille i størrelsen, er du mellem to storlekar skal du definitivt gå på den større størrelse. Mange i testpanelen som brukar ha S fick i stället ta en M, eftersom den är lite tight nedtill.

Vikt:

Väldigt lätt och smidig jacka. Også om den føles let så beskytter den bra mot vind och vatten.

Passform:

Vældig bra rörlighet i ärmarna och över ryggen, perfekt om du gillar att cykla. Bra med silikonkant som holder jackan på plats. Den sidder jättebra på og om det er kallt ute får du utan problem plats med underställ under, samtidigt som du behåller den goda rörligheten.

Design:

Den her jackan lykkes med konststycket at være färgglad men samtidigt stilren. Snygga funktionsdetaljer og plus i kanten for at man kan gøre om den til en väst, så smidigt!

Temperatur:

Eftersom det er en meget lav temperatur, og jackan ikke har noget foder, så er den mere sval og skøn, end at den varmer. Perfekt til vores veje og sommarkvällar. Har du den, når det er nulgradigt ude, behøver du værmande plagg under, så sköter jackan skydd mot vind och vatten.

Komfort:

Den er superlätt och skön på, andas på ett bra sätt och skyddar ändå mot väder och vind. Går hurtigt og enkelt at vika ihop och lägga i en väska. Det eneste, vi savner, er flere reflekser. Plus for de smarta fickorna!

Ventilation:

Tro på, at den er vandafvisende, og at den er god, når du springer, træner eller cykler. Det her er en ventil, som du altid kan tænde, når du vil have en funktionel ventil.

Sammanfattning:

Den perfekte jackan til dig som cykelpendler! Den er superlet og skøn at have på, og så beskytter den samtidig mod vind og vand. Smidigt at du kan omvandla den till en väst, det är en riktigt cool och bra lösning att du kan ta bort ärmarna. Skön att ha när du springer, både som väst och jacka. Men den føles meget som en træningsjacka, og det er ikke noget, du vil trække på dig, hvis du skal stikke ud på stangen. Her er det funktion før mode!

Her finder du Craft-jackan!

LÄS MER: Lofsan testar höstens löparjackor