Stort test av varma vintertights Image

Stortest af forskellige vintersorter

Et par fodrade tights i funktionsmateriale gør, at du holder varmen, når du springer på vinteren. Her er løpartightsen, som er bedst i test!

VARMA VINTERTIGHTS FÖR HENNE

Blacc, Spectra

Blacc_spectra.jpg

Ordinarie pris: 299 kroner.

Resultat: Smickrande, sköna och värmande.

Materiale: 84 procent polyester, 16 procent elastan.

Testpanelets omdöme:

Kittad för vinterlöpning blir du i Blaccs tights Spectra, med borstad insida. Blacc er kendt for sine mønstrede strømpebukser, der klistrer, og Spectra har et fint mønster, der ser ud som snöflingor langt nede på benet. Testpanelet har kigget på designet og beskriver strømpebukser, som både er pæne og skøre.

- Jeg plejer at tro, at det er svært at finde varme strømpebukser, som også har en pæn pasform og er tynde. Disse tights lykkes med alt det! siger en af de kvindelige løbere.

Da tightsen er lavet til at blive brugt under efteråret og vinteren, når mørket falder tidligt, er de udstyret med reflexprint.

- Reflexerna är riktigt snygga, jag gillar särskilt de "inbyggda" reflexerna över låren, säger en av kvinnorna som oftast springer på kvällstid.

Tightsen har snörning i midjan som ser till att de sitter uppe och en ficka med dragkedja baktill. De har også en slank overflade, som minimerer risikoen for skader.

- Jeg vil have dem på mig hele tiden, også på gymmet. Under löpningen känns de stabila och lagom åtsittande, även om de inte riktigt samma spänst som ett par kompressionstights, säger en tredje testare.

Craft, Delta termiske kompressionstights

Craft_delta_dam.jpg


Ordinarie pris: 999 kroner.

Resultat: Komprimerende, funktionel og reflekterende.

Materiale: 81 procent polyester, 19 procent elastan.

Testpanelets omdöme:

Forvent, at du vil springe med kompressionsstivere, måske er dette valget for dig! De, der har testet tightsen, oplever, at kompressionen føles effektiv og giver god støtte til musklerne.

- Jeg havde min almindelige størrelse, small, i disse og tightsen smiter åt runt benen på ett jätteskönt sätt och sitter uppe hela passet utan att halka ned, säger en tjej.

Midjan på tightsen är av det lite högre slaget och försedd med både resår och dragsko. Baktill finns en liten ficka med dragkedja där du kan ha nycklar, men som är för liten för att du ska få plats med mobilen. På ydersiden af benene sidder store reflekser, som giver synlighed i mørket, noget som uppskattas af samtlige testare.

Indtagelse af tightsen er kedelig, og testpanelet deler en høj karakter for den værmande effekt.

- Indånding af byxorna er meget blød og skøn mod huden. Jeg kan opleve, at andre flossede strømpebukser klipper, men ikke de her! Stort plus, siger en af løparna.

ASICS, Lite-Show Winter Tight

Asics_liteshow.jpg

Ordinarie pris: 699 kroner.

Resultat: Mysiga, sköna och ventilerande.

Materiale: 92 procent polyester, 8 procent elastan.

Testpanelets omdöme:

Testpersonerne vil virkelig have det smarte reflekssystem på deres tights! Når det er mørkt udendørs, og Lite-Show Winter Tight er lys, lyser det gennemsigtige stof på siden af benene op, og du får fuld synlighed. Det er også en flot designdetalje.

- Jeg kan godt lide, at de er sorte med lidt detaljer på, og som desuden gør, at jeg ser i mørket, siger en af kvinderne.

Tightsen er lavet i blød trikå, som transporterer fugt væk på en god måde og opleves som varmende, også når du springer i kolde vintertemperaturer. Ved vristerna finns blixtlås som gör att testpanelen upplever tightsen som lätta att ta på och få att sitta åt vid bensluten.
Däremot upplevde en testare att tightsen är stora i midjan, och att hon borde ha gått ned en storlek jämfört med sin vanliga storlek.

- Trods snørklingen er det svært at få midjan så stram som jeg behövde og det blev lite häng vid låren, det tror jag att jag hade sluppit om jag tagit en storlek mindre än jag brukar, säger hon.

Däremot har ingen av testarna något att anmärka på passformen i övrigt utan beskriver tightsen som mysiga och sköna.

VARMA VINTERTIGHTS FÖR HONOM

Newline, Imotion Heather varme strømpebukser

Newline_imotion.jpg

Ordinarie pris: 749 kroner.

Resultat: Välsittande, supersköna och varma.

Materiale: 49 procent polyamid, 38 procent polyester, 13 procent elastan.

Testpanelets omdöme:

Testpanelet elsker de her tightsen!

- Uden at tvivle på de fineste tights, jeg har haft på mig, siger en af mændene, som har testet dem. Faktum er, at han syntes, at de er så skøre, at han bruger dem, selv når han ikke træner, som et par mjukisbyxor.

Det som vann testlöparnas hjärtan är tightsens flossade, supermjuka insida. Tightsen er testet i både plus- og minusgrader og opleves som rigtig varma.

- Fukttransporten påvirkes lidt af, at de er så varmfodrade, men jeg ser virkelig ikke dette som en nackdel om du ska ge dig ut och springa i kyla för att sedan hänga upp dem på tork, säger en annan manlig löpare.

Passformen er stram, med en lidt højere midja med dragsko som gør at de sidder på plats under hela löpturen. En af testpersonerne skriver i en kommentar, at han med sin "kärlekshandtag" uppskattar den högre midjan. Det eneste, som panelen saknar hos tightsen för att ge dem full pott är att fickan vid ryggslutet enbart rymmer nycklar, flera har önskemål om att kunna förvara sin mobil där.

Du kan trygt springe med tightsen i mörkret då de har flera reflexer, men lämna shortsen hemma, för med sådana på döljs två av tre reflexpunkter.

Craft, Delta Thermal Compression Long Tights

Craft_delta_herr.jpg

Ordinarie pris: 999 kroner.

Resultat: Tight, varma och rejäla.

Materiale: 81 procent polyester, 19 procent elastan.

Testpanelets bedømmelse:

De her tightsen er ikke bare varmfodrade gennem en borstad insida, de er også tillverkade i kompressionsmaterial som förutom muskelstöd ger extra värme. Og kompressionsmaterialet gjorde, at en mand i testpanelet havde lidt svært ved at få på sig dem, fordi de oplevedes som stramme i benslutet. Men en anden löpare gav den åtkramande och snäva känslan tumme upp.

- Riktigt bra kompression från knä och neråt! säger han.

Strømpebukserne er virkelig varme. Når de testede i sne og minusgrader, troede en mand i testpanelet, at han skulle behøve at sikre sig op med langkalsonger under tightsen, men blev modbevisad.

- De sad som en smæk, når jeg sprang, perfekt balance mellem koldt og varmt samt svettig og tør. De känns riktigt ordentliga också, du känner att det är bra jäkla grejer. Borstad insida, vilket jag tycker om, säger han.

Du kan selv reglera storleken på midjan med en dragsko och på låren finns reflexer som gör att du syns ordentligt i mörkret. Den her model viste sig desuden at være en vinder på en detalje, som mange andre løpartights savner:

- Det findes en ficka med dragkedja baktill och mobilen fick plats där!

Under Armour, CG Armour Legging

UnderArmour_legging.jpg

Ordinarie pris: 549 kroner.

Resultat: Sköna, långa, fukttransporterande.

Materiale: 87 procent polyester, 13 procent elastan.

Testpanelets omdöme:

De her tightsen er ikke vadderade eller sydda med dubbelt tyg, men är tillverkade i ett så kallat Coldgear-material, som är värmande. Og ingen i testpanelen frös när de sprang i tightsen, trots att det vissa kvällar var minusgrader och blåsigt.

- Jeg oplevede tightsen som ganska tunna men de höll värmen bra även i snålblåsten. Dessutom hade de bra fukttransport, så de var behagliga att springa och svettas i, säger en man.

Under Armour det er kendt at lave strømpebukser med tiltagen benlængde, og det gælder også disse løse strømpebukser, noget som uppskattades af testlöparna, som slapp uppleva att det glipade i bensluten.

Det eneste som testpanelet oplevede som mindre bra med tightsen er at de saknar en ficka med blixtlås, där till exempel nycklar kan förvaras, och att de inte har några reflexer.
Men at tightsen saknar en dragsko i midjan upplevdes inte som ett problem, då den elastiska linningen gjorde att de satt på plats ändå.

- Kan varmt anbefales, i dobbelt bemärkelse. Summa summarum: Sköna och diskreta tights som håller värmen bra! säger en av de tre testlöparna.

LÄS MER: Test af vinterens bedste løpartikler

LÄS MER: Løvemøsserne som er bedst i test

LÄS MER: Underställen i syntet som är bäst i test

LÄS MER: Test af underställ i ull