Stort test: Halksäkra vinterskor med dubbar Image

Stort test: Halksäkra vinterskor med dubbar

Du skal ikke behøve at grave dig ned langs gatorne, bare for at det er vinter - skalffa ett par rejäla och halksäkra promenadskor! Vi har testet de bedste modeller, og her er det halkfrie resultat.

Det kan være både svært og arbejdskrævende at være ude og røre på sig under vinteren, ikke mindst på grund af is og sne på vejen. Men frukta icke, nu kan du gå säkert med ett par halkfria promenadskor med enastående grepp. Vores testpanel har været ude og spatseret på vinterunderlag og kommet frem til hvilke vinterskor som holder måttet.

FOR HENNE

Rejäl sko för utomhusaktiviteter

Salomon_-_Shelter_Spikes_CS_WP_DAM.jpgModel: Shelter Spikes CS WP

Märke: Salomon

Passar dig som: Vill ha en rejäl sko för utomhusaktiviteter.

Sammanfattning: Gillar du promenader och skogsvandringar är det här skon för dig. Skon er ganska bred i passformen, och med god plats för tårna. Den er normal i størrelsen, så kør på samme du plejer at have i andre skor. Skons ovandel i softshell er helt vandtæt, og sulan har hård metaldubbar, som gør, at du står stadigt på isiga vägar och även i djupare snö.

Den her model gør sig bedst i vinterlandskabet, hvor dubbarna og det tykke materiale virkelig får lov at komme til sin ret. Eftersom dubbarna ikke er dynamiske, vil det sige, at de ikke tilpasser sig efter underlaget, bør du ikke gå rundt i den her model, når det er barmark, når du går ind i et galleri eller nogen annanstans indendørs. Du som vet med dig at du kommer tillbringa flertalet timer ute i vinterlandskapet har hittat rätt modell. Flossad insida i en kontrasterande färg som värmer gott och är mysig och mjuk.


Ny variant af storsælgeren

Icebug_-_Ivalo3_BUGrip®_DAM.jpgModel: Ivalo 3 BUGrip

Mærke: Icebug

Passar dig som: Vill ha ett par rejäla promenadskor med högt skaft.

Sammanfattning: Her er et par rigtig varma og rejäla promenadskor med dynamiska dubbar av karbidstål. BUGrip som teknik kaldes, gør at dubbarna åker in när du går på hårt underlag som asfalt, men åker ut när det behövs. Därför kan du bära de här skorna på vilket underlag som helst, även om du går in i en affär under promenaden.

- Jeg har tidligere haft Metro2 fra Icebug og det her er en variant af den skon, fast med høgra skaft, siger en testare.

Ovandelen på kängorna är vattenavvisande, vilket gör att du utan problem kan promenera länge med hunden i snöblandat regn och ändå inte bli blöt om fötterna. Skon er normal i størrelse og relativt bred i passformen. Det er godt at have plads langt væk fra tårnet.

En klassiker med dynamisk dubbar

Icebug_-_Metro2_M_BUGrip®_DAM.jpgModel: Metro2 W BUGrip

Mærke: Icebug

Passar dig som: Vill ha en trygg och säker promenadsko som värmer.

Sammanfattning: En storfavorit hos testpanelet. Det her er en klassiker fra Icebug som er både flot, varm og sikker. Den her model har en dynamisk dubbar, som kører ind, når du går på hårdt underlag, så som asfalt samtidig som dubbarna fäster i is. Det gør skon helt sikker på alle underlag. Modellen er rummelig i størrelsen, og du får let plads med en ekstra sok, som du skulle ønske. Den har en vandafvisende ovandel i mocka og en slitstark og vattentät sula.

- Sulan pekar lite uppåt framtill och passformen är ganska bred. Den er smuk og behagelig, men måske ikke den mest elegante, siger en testare.

Det bedste ved skindet er, at det er meget varmt og klarer flere minusgrader, samt sulans grepp. Vinterns vinnare för kalla fötter!

FOR HONOM

Favorit blandt herrarna

Merrell_-_Vego_Thermo_Mid_LTR_WP_HERR.jpgModel: Vego Thermo Mid LTR WP

Märke: Merrell

Passar dig som: Vill gå runt i stan under de allra halaste förhållanden och ändå inte stå på näsan.

Sammanfattning: Den her sko fra Merrell er udstyret med den berömda Vibram Arctic Grip-sulan som greppar is, snö och klinkers utan minsta problem. Eftersom du ikke har nogen tvivl, kan du bruge den selv på barmark og indendørs uden at repa gulvet. Se til at gå præcis som vanligt, så du virkelig aktiverer alle dele af sulan, i stedet for at trippe på tå. Hvis du kender det med hånden under, føles materialet omtrent som sandpapir. Et sikkert valg for dig, som vil have noget ud over det sædvanlige.

- De er ganska breda i passformen, så du får lätt plats med en extra strumpa i, säger en testare.

Skon anses passa perfekt både inne i stan såväl som på landet, så vida det inte är meterhögar med nysnö. Modellen er både stilren og pænast i testen. Fuld potte!

Snygga och trygga med dynamiska dubbar

Icebug_-_Metro2_M_BUGrip®_HERR.jpgModel: Metro2 M BUGrip

Mærke: Icebug

Passar dig som: Vill ha ett säkert kort så du kan promenera utan minsta problem i vinter.

Sammanfattning: Klassikern från trygga och snygga Icebug är något stor i storleken och därför rekommenderas du ta en storlek mindre i den här modellen, alternativt ha en eller två extra sockor i skon. Metro2 er en klassisk ud- og gå-sko med fantastisk grepp. Skons sula är vattentät, så grunda vattenpölar är inget problem. Men ovandelen i mocka er kun vandafvisende, så det kan være svært at tænke på. Kronan på verket är dubbarna som är dynamiska. Med andre ord bliver de hårda på is og snö medan de blir mjuka och åker in i sulan när du går på hårda underlag som golv och asfalt.

- Perfekt til lange promenader, siger en entusiastisk testare som provat skorna i skog och isig mark.

Gnid ikke denne model med dubbar

Salomon_-_Shelter_Spikes_CS_WP_HERR.jpgModel: Shelter Spikes CS WP

Märke: Salomon

Passar dig som: Vill ha en rejäl känga för utelek och promenader.

Sammanfattning: Det her er en rejäl känga från Salomon för dig som vet med dig att utelek och promenader på halt underlag kommer ta upp din fritid i vinter. Med en stabil og greppsäker sula i kombination med metalldubbar finns det inget som rubbar Shelter Spikes CS WP. Tænk derimod på, at dubbarna ikke går ind i sulan, når du eksempelvis går på asfalt eller indendørs i en forretning. Brug derfor modellen, hvor den gør sig bedst: i naturen. På plussiden finder vi skons vattentäta ovandel och att modellen (bland annat tack vare fleecetyget på insidan) är väldigt varm och bekväm.

- Jeg kommer definitivt ikke frysa i de här skorna. Underbart! siger en testare.

SHOPPA HÄR: Vårt breda utbud av vinterkängor

LÄS MER: Gå säkert i dubbade kängor från Icebug

LÄS MER: Køb kängor i julklapp - stor presentguide