Stort test! Säsongens nya löparskor för män 2019 Image

Stortest! Säsongens nya löparskor för män 2019

Vårvinterns nyheter har äntligen landat och vi laddar inför löparsäsongen 2019. Så her tycker vår manliga testpanel om de senaste nyheterna från de största märkena.

Det her testet er fra 2019. Klik dig videre for at se løparskorna öfr män som är bäst i test 2020!

Årets børs har dømt flere spændende mærker fra nogle af vores største mærker, blandt andet en rejäl uppdatering af Adidas-favoriten UltraBoost. Uanset om du er nybegynder eller løber, kommer du garanteret til at finde en model, der passer lige dig blandt vores første skød af løbesko. Scrolla ned for at se hvilke modeller som blev bedst i test.

Löparskor test

Nike Epic React Flyknit 2Nike Epic React

Märke: Nike

Model: Epic React Flyknit 2

Rekommenderat pris: 1 595 kronor

Finnes i färgerna: svart, blå och svart/röd

Størrelse: Du som sprungit i Nike innan vet att deras löparskor är små i storlekarna, den här modellen är inget undantag. Det er framför allt ovandelen som upplevs som rätt tight. Vælg en større størrelse og prøv omhyggeligt.

Passform: Smala och tighta. Her får du en sko, der sidder som en anden stump.

Komfort: Fleksibel, skøn og fantastisk ventilationsfunktion. Hvis du har den rette størrelse, får du en rigtig drømmeløs sko.

Design: Tveklöst en väldesignad sko som är snygg nog att extraknäcka som sneaker. Den føles både hurtig og stilren, med præcis lagom mange detaljer som sticker ut. Det her er en sko, som føles meget ny og frisk.

Sammanfattning:

Som ofte når det gælder Nike er Epic React Flyknit 2 en oerhört snygg löparsko. Du kan uden problemer snøre på dig skorna til vardags og bære dem som sneakers. Men det er ikke bare designet, der imponerer på testpanelet, det her er en sko som gjord for snabba spurtar, med mjuk och studsig dämpning. For længere rundor hade delar av testpanelen dock velat ha lite mer stöd, särskilt i sidled, även om den här versionen har en stabilare hälkappa än förra versionen. Et stort plus er, at skon andas fantastiskt bra och du glömmer nästan att du har ett par löparskor på dig. For vårens och försommarens svettiga rundor kommer du vara mer än nöjd med nya Epic React Flyknit på fötterna.

Asics Gel-Nimbus 21Asics Gel nimbus 21

Märke: Asics

Model: Gel-Nimbus 21

Rekommenderat pris: 1 900 kronor

Finnes i färgerna: svart/röd, svart, blå/grå, blå/svart, svart/gul, svart/lila och grå/silver

Størrelse: Ikke noget små. Vi anbefaler at gå op i en halv størrelse.

Passform: Tåboxen er mere rummelig end i forrige version, selv om den på det store hele opleves som noget lille og stram.

Komfort: Fokus ligger virkelig på komfort i den her skon. Det er en dämpad sko som ändå inte väger för mycket, utan har en fjädrande och "pigg" löpkänsla i sig.

Design: Mange af Nikes og Adidas løbesko kan med lethed passere som almindelige sneakers, det kan man måske ikke rigtigt sige om de her skorna. De ser stadig ud som et par løbesko med visuella inslag som är typiska för just löparskor. Måske ikke de designmässigt vassaste skorna, men ett par stilrena skor utan störande element.

Sammanfattning:

Hvis du vil have en pålidelig allroundsko til mængdetræning og rigtig lange pas, er det her et suverænt alternativ. Visst, prislappen svider lidt i plånboken og det er absolut en af de dyrare skorna i testet, men du får å andra sidan en rejäl och hållbar premiumsko som kommer att vara med dig lång tid framöver. En velvoksen ekstra femhundring om du springer ofte og længe. Det er en neutral model, som er ret stabil. Testpanelen tycker också att den är förhållandevis lätt för att vara en så pass dämpad sko. Det føles godt samtidig med, at du får god respons og energiåtergivning. Et ekstra plus i kanten for en ny ovandel i mesh som gør skon både svalare og mer ventilerande än föregångaren.

Reebok Floatride Run FastReebok_Floatride_Run_Fast.png

Märke: Reebok

Model: Floatride Run Fast

Rekommenderat pris: 1 395 kronor

Findes i farverne: gul/vit og blå/vit

Størrelse: Ganska stor i storleken. Overvej om du skal gå ned en halv størrelse.

Passform: Trods at skon upplevs som lite stor är den normalbred och sitter bra på foten. Bekvem og helt ordinær pasform.

Komfort: En blød dæmpning og en god pasform gør, at løbeskoene her er helt skøre, men det er først og fremmest den ekstremt lave vægt, der gør dem til vindere.

Design: Helt okej, inget att klaga på men inte heller de snyggaste skorna i skoskåpet. Tydlig sportskänsla, ingen model som skulle kunne misstas for sneakers.

Sammanfattning:

Det er uden tvivl en af de letteste løsninger, som testpanelet nogensinde har fundet på sig selv. Du undrer dig næsten over, om det virkelig ligger et par skor i lådan, når du først får dem. Sjukt lätta! Trods en lav vægt er de förvånansvärt stabila. De er perfekte til intervalpas, fordi de er så små og lette. Skorna är väldigt bra och ger en sval känsla även under lite längre, svettiga rundor. Det her er en stor fordel frem for forsommeren, men lige nu, i slasket, kommer væsken ind og gør fødderne bløde. Men med tanke på at vi går mod lysare og varmare tider er det et smart og komfortabelt køb. Testpanelen tycker att du får rätt mycket sko för pengarna här eftersom de funkar både för löpning, promenader och en och annan pass på gymmet förutsatt att du inte lyfter för tungt.

Saucony Triumph Iso 5Saucony_Triumph_Iso_5_SE.png

Märke: Saucony

Model: Triumph Iso 5

Rekommenderat pris: 1 795 kronor

Finnes i färgerna: blå/orange

Størrelse: Passer til størrelsen.

Passform: Ingen sko til dig med smala fossingar, men perfekt til alle bredfotade löpare.

Komfort: Den fantastiske dæmpning gør det rigtig skönt at nöta många mil. Skon er godt opbygget og sidder bekvemt på foden. Den er fleksibel uden at blive sladdrig. Smart system med den store pløs, som er tyk og fast under snøringen. Den rammer altid rigtigt og klæber ikke nogenstans, selv om du snørrer hårdt.

Design: Inte de mest diskreta skorna, men är du ett fan av trenden med klumpiga sneakers kommer de här löparskorna falla dig i smaken.

Sammanfattning:

Komforten er virkelig på toppen i Sauconys nye Triumph Iso. Nogle testpersoner, der har problemer med at holde hovedet koldt, når de springer i andre sko, kan nemt køre videre i den her model. Dämpningen är grym! Hvis du lader være med at bruge løbesko, må den her model være en af de bedste på markedet. De er dyra, men absolut värda sitt pris. Du får ikke så meget støtte, men har du et neutralt skridt, rækker det godt og vel. Sulan er som sagt tyk og rejäl, vilket ger den där väldämpade och trygga känslan du önskar när du springer, men det ger också en speciell look. Inte ett par skor som kan extraknäcka som sneakers men testpanelen tycker att det är coolt med en chunky modell! Noget andet, der er værd at nævne, er den velventilerede ovandelen. Du ser i princippet tårna rakt genom meshen - skönt på vårkanten och sommaren, mindre härligt så här års... Når det er tørt og varmt, kommer derimod de her skove til at være givne favoritter.

Craft X165 Engineered

Craft löparskorMärke: Craft

Model: X165 Engineered

Rekommenderat pris: 1 195 kronor.

Finnes i färgerna: grå/gul, blå/orange och svart/vit.

Størrelse: True to size, vælg din almindelige sneakerstørrelse.

Passform: Testpanelen gillar att skon är lite, om än väldigt lite, bredare än många andra skor på marknaden. Hvis du sammenligner dig med Nike Pegasus, som har en lang pasform og ikke giver det højeste støtte efter et par kilometer, er X165 Engineered automatisk stabil, fordi overfladen på sulan er bred.

Komfort: En meget let sko, som ikke gør så meget væsen af sig og løpturen, og det er vel præcist det, man vil. Den sidder der nere som en lille kompis og hejar på hvert trin.

Design: Alle testpersoner holder med om, at designet havde kunnet være lidt roligere. Intet som påvirker din löpupplevelse, utan enbart en yttre defekt.

Sammanfattning:

En veldesignet sko, som gør sig bedst til rundor mellem 5 kilometer og milen. Når du springer og lander på hælen, mærker du virkelig dæmpningen i den bageste del af sulan, som får dig til at studere. Framtill är mellansulan betydligt tunnare, och där kan både rötter och stenar göra sig påminda om du väljer att springa i lite mer ruffa förhållanden. Til gengæld er det en superfin sko, hvis du vil have en god oplevelse eller en grusstigar med mindre kornstørrelse! Noget at påpege er, at snörningen kan være lidt klurig. Du får pilla lidt for at kunne dra åt ordentligt. Vel på fødderne sidder skon som gjutet. Craft er trods alt et mærke, der står for kvalitet, og også om dette stadig er blandt deras første løparskor er X165 Engineered en meget bra løparsko, til en meget bra pris.

Ny Balance VongoNB_Vongo_SE.png

Märke: New Balance

Model: Vongo

Rekommenderat pris: 1 595 kronor

Finnes i färgerna: blå/vit

Størrelse: True to size, kør på din vanliga.

Passform: Storleken känns "vanlig", men det är ändå en väldigt bred sko. Du med smala fötter bör se dig om efter annan modell.

Komfort: Pronationsstödet längs hela insidan ger en ombonad och trygg känsla. For bredfotade löpare är det ett väldigt skönt val men du med smala fötter, eller du som letar efter en lätt känsla, kommer inte tycka lika mycket om Vongo.

Design: Den her skon prickar definitivt in trenden med chunky skor. Snyggt og enkelt!

Sammanfattning:

Har du brede fødder og lader efter lidt mere plads i framfoten? Så er Vongo en helt rigtig model for dig. Den rejäla sulan har ett trendigt, klumpigt utseende som är suveränt för alla som inte trivs i de senaste årens betydligt lättare och snabbare modeller. Mellansulan i Fresh Foam er skabt i et stykke til en blød løprunde, og du får en skøn sko, der giver fuldt godkendt dæmpning. Men med tanke på den klumpiga sulan hade vi räknat med att dämpningen skulle vara ännu bättre. Hvis du f.eks. bruger Adidas UltraBoost eller Nike Epic React, mærker du, at den her sko er hurtig og ikke lige blød i billedet. Känslan blir lite stum och passar bäst för kortare rundor där fokus ligger på stabilitet snarare än komfort och dämpning.

Under Armour HOVR Sonic 2UA_HOVR_Sonic_2_SE.png


Märke: Under Armour

Model: HOVR Sonic 2

Rekommenderat pris: 1 295 kronor

Finnes i färgerna: svart/orange och svart/vit

Størrelse: Kör på din vanliga.

Passform: Passar normalbreda fötter och sitter som en löparsko ska. Inga konstigheter.

Komfort: Det tager måske nogle turer, før du venjer dig ved skorna, men når du väl sprungit in dem är det ett par nya favoriter. Du får derimod ikke så meget støtte. Stort plus for at meshen håller fötterna svala, skönt!

Design: Snygga, svarta löparskor med en cool färgaccent som sticker ut.

Sammanfattning:

Det er to ting, vi gerne vil have ekstra meget af med de her skind. Det første er designet: De er pæne og føles moderne uden at blive for spejsede. Det andet er den fantastiske ventilation: Du kan springe mange mil uden at fötterna känns för varma eller svettiga, med andra ord är HOVR Sonic 2 givna för sommaren 2019. Det, vi ikke synes er så meget, er den noget snåla dæmpning, som stundtals gør löpsteget hårt. Du får ikke heller så meget støtte og känslan blir något sladdrig, särskilt om du är van vid en mer stabil sko. Helhedsintrycket er, at HOVR Sonic 2 leverer en komfortabel løprunde, hvor du stolt kan glide fra løppasset ud på stan for at flasha dina nya skor, särskilt med tanke på at fötterna inte känns det minsta svettiga. En sidste detalje, som er mere af en rolig grej end et stort plus, er, at du kan tilslutte skorna til Under Armours app Map my run , hvor du ser detaljerede målinger og statistik for dine løbefund. Siffrorna er måske ikke lige så pålidelige som de fra din pulsklocka, men det er alligevel en cool funktion, som vi uppskattar.

Adidas UltraBoost 19Adidas_UltraBoost_19_SE.png

Märke: Adidas

Model: UltraBoost 19

Rekommenderat pris: 1 795 kronor

Findes i farverne: blå/vit, vit/grå og svart/vit

Størrelse: Passformen er stram, men størrelsen er præcis som normalt.

Passform: Betydligt tightare än föregångaren, så om du har ett par gamla UltraBoost kan det ta några gånger innan du vänjer dig.

Komfort: Er det en blød og behagelig sko, som står højst på din ønskeliste, anbefaler vi varmt UltraBoost 19. Det her er et par rigtig, rigtig mjuka skor med den välkända Boost-dämpningen som ger känslan av att flyga fram på moln. Dröm!

Design: Adidas ved, hvordan man laver løbesko, der vækker begejstring, og nye UltraBoost er intet undtagelse. Mange har brugt netop den her model som sneakers, og det kan du også gøre med den nye version, også om den andas lidt mere löpning än tidigare. Fräsch och vårig look.

Sammanfattning:

UltraBoost 19 er på mange måder en helt ny sko om man sammenligner med föregångaren. Den er mere avanceret med en tightare pasform og en fastare dämpning. Du får 20% mere Boost i mellansulan än tidigare, vilket är tänkt att ge en mindre svampig känsla när du springer. Det her synes testpanelet virkelig mærkes, känslan i UltraBoost 19 er mere stabil og ikke lige "lös" som foregående versioner. Du får stadig den der mjuka, studsiga känslan men det känns inte som att springa i en strumpa. Det er definitivt en sko for løbere med komfort som højeste prioritet, og en supersko for alle som planlægger at springa långa rundor utan minsta tendens till skoskav. En lille brasklapp for at ovandelen er i ventilerande mesh som ikke tål väta. Lad disse sko blive hjemme, indtil vesten er lidt lysere.

Puma Hybrid Runner RocketPuma_Hybrid_Rocket_Runner_SE.png

Märke: Puma

Model: Hybrid Runner Rocket

Rekommenderat pris: 1 295 kronor

Findes i farverna: svart/flerfärgad och svart/röd

Størrelse: Puma er generelt ret stor i størrelsen, og det er også den her model. Gå ned næsten en hel størrelse sammenlignet med din almindelige.

Passform: Väldigt breda. Testare som vanligtvis väljer en halv till hel storlek större i löparskor för att få lagom bredd hade gott om utrymme här, till och med för mycket plats.

Komfort: En fantastisk blød og fleksibel sadel. Den følger fotens bevægelser i hvert trin. Sulan er delt i tre og sidder sammen med to mjuka "leder" som gør skon ekstra böjlig, den följer verkligen med fotens rörelser på ett suveränt sätt.

Design: Det tager nogle sekunder, før du kan se den spejsede, prikkede sulan, men looket vokser med tiden. De er futuristiske og meget unikke, helt klart et roligt indslag i garderoben! Det er kul at snøre sig på de her skove, og det smitter af på løbeturen.

Sammanfattning:

Mjuka, lätta och luftiga löparskor till en förvånansvärt schysst prislapp. Testpanelet er positivt overrasket over Pumas nye løbesko. At springa på asfalt är en fröjd i de här skorna vars tredelade sula ger en helt ny typ av flexibilitet. Passformen får löpningen att kännas naturlig, det är som att springa med mjuka trampdynor i stället för med skor. Eftersom sulan ikke har noget mønster i sig, anbefaler vi dem primært til asfalt og løparbanor, hvor greppet ikke er lige så vigtigt. Udseendet er lidt af en vanddelare - det ser ud som noget ur filmen Blade Runner - men om du gillar looken (det gör i alla fall vi!) så får du en jätteskön och mjuk löparsko att kicka igång säsongen med. Det du skal have med dig innan du klickar hem Hybrid Runner Rocket är att skon är väldigt bred. Du med smala fötter bör se dig om efter en annan modell. Et tip er at gå ned mindst en halv størrelse mod din vanliga, gärna en hel. Du får ganska lite stöd vid fotleden, den sitter mer som en strumpa än en sko, men känslan är ombonad, mjuk och följsam.

Hoka One One NapaliHOKA_Napali_SE.png

Mærke: Hoka One One

Model: Napali

Rekommenderat pris: 1 495 kronor

Finnes i färgerna: svart/blå

Størrelse: Snäppet liten i storleken.

Passform: Napali har en smal rammefod og mange andre løparme, hvilket kan gøre det lidt lettere at vælge størrelse. Det er ingen sko for dig som pronerar.

Komfort: Det tager nogle gange at springe i skon, og den er ikke særlig fleksibel. Men når du løber et par kilometer, blødgør du den.

Design: Præcis som Hoka One Ones øvrige skor, så er Napali næsten noget for dig, der vil have en ren og stilren dojja. Det her er som at sætte en monstertruck på fødderne, vilket går hem hos vissa och inte hos andra. Syns gør du i alla fall.

Sammanfattning:

Napali ser ud som en riktig bjässe, men den er betydligt lättare än man kan tro. Du får meget drivkraft i steget og en skjuts framåt. Vissa menar att den inte är helt olika de senaste versionerna av Nikes Lunarglide. Hoka One One er kendt for sin dæmpning og Napali kommer ikke til at gøre dig besviken, du får ordentligt med dæmpning. Det er definitivt lidt af en "springa på moln-känsla" som fans af Adidas UltraBoost kan kende igen. Däremot menar vissa testare att den höga platån får skon att kännas lite ostabil när du springer, men det beror helt på hur ditt löpsteg ser ut. Napali er en neutral sko for vardagsmotionären som behöver en kul sko som piggar upp en tråkig tisdagsjogg. Den er forlåtande og bjuder på en skön resa, även om det kanske inte sker på rekordtid. Plus for at den tjocka dämpningen är skonsam för både knä och höft.

SHOPPA HÄR: Löparskor

LÄS MER: 10 skäl till att älska Saucony Kinvara

LÆS MER: Nye UltraBoost 19 er her!