Stort test: Träningstrosorna som får högst betyg Image

Stort test: Træningstrosorna som får högst betyg

Bomull er uteslutet, men föredrar du att träna i funktionsmaterial eller merinoull? Vi har testet det bedste fra begge verdener for at se hvilke træningstrosor, der er bedst.

At træne i bomuldsstøvler er et stort nej-nej, fordi materialet suger til sig fugt. Så bliver du blød og kold, og det føles tungt og ubehageligt, også selv om du har træningshuller på dig.

Gør derfor ret fra grunden og træna i underkläder som er gjorda i ett material som både transporterar bort fukt och andas, så att du håller dig torr och sval under hela träningspasset.

Til forskel fra almindelige trosor er funktionsunderkläder utformade för att minimera söm som skaver och resårer som sitter för hårt. Vores testpanel har testet modeller i både polyamid og merinoull for at se, hvilke trosor der gør jobbet bedst.

Et sikkert kort

SE_Casall_H.pngTest af: Casall, Perfect Hipster

Rekommenderat pris: 199 kronor.

Finnes i färgerna: Svart, grå, vit och beige.

Materiale: 72,5% polyamid og 27,5% elastan.

Passform: Snudd på stora i storleken. Passformen har en middelhøj midte, som er højere, end når den er bagt. Den perfekte hipstertrosan, som er præcis lagom skuren for flere kroppsformer.

Komfort: Det spiller ingen rolle, hvor meget du sveder, den her model absorberer sved uden mindste problem, så du holder dig tør og frisk under hele træningspasset. Du varken ser eller känner av modellen under passet - så skön är den!

Design: Hvorfor gøre det svært for sig selv? Et klassisk design i en sort kulør med en lille logo opad. Det her er et sikkert kort for gennemskinliga träningstights.

Sammanfattning: Det svala och tunna funktionsmaterialet känns bekvämt mot kroppen under hela träningspasset och har ingen söm som syns igenom tighta träningstights. Det stretchiga materialet får tummen upp och ger dig full rörelsefrihet till både box jumps och burpees. Det bedste ved den her model er, at materialet faktisk transporterer bort svetten og andas, så du aldrig oplever en instängd känsla. Minus er, at modellen gerne havde haft en noget højere midte og et roligere design. Men er du en af dem, der liker basfärger når det kommer til underkläder har du hittat rätt. Grym trosa till ett bra pris.

Riktig vinnare!

IcebreakerTest af: Icebreaker, Sprite Hot Pants

Rekommenderat pris: 399 kronor.

Finnes i färgerna: Svart, grå och vinröd.

Materiale: 83% merinoull, 12% nylon og 5% lycra.

Passform: Trosorna är rejäla och täcker verkligen hela skinkorna, även på dig som har gjort dina squats till punkt och pricka.

Komfort: Sitter på plads gennem hele træningspasset uden at vandre norrut. Känns väldigt sköna på kroppen och är, trots att det är ull, helt klifria.

Design: Helsvart med clean logoresår högst upp känns som en flirt med 90-talets superexponerade kalsongkampanjer. Det er ikke noget nyt, men det er en klassiker, som holder og som falder alle i smag.

Sammanfattning: Ulltrosor får nog både en og annan att rynka pannan av skepsism, så även delar av testpanelen. Underkläder i ull kanske låter väldigt varmt, men faktum är att trosorna andas väldigt bra. De er lavet i en tunt uldtyg og holder kroppen sval, fordi ventilationen er rigtig bra. Selv de mest følsomme personer kan have de her trosorna uden at behøve at røre sig, de er garanteret klifri. Minuset er, at de ikke transporterer bort fugt så bra. Efter et kort benpas bliver de fugtige - men det positive er, at huden er tør. Når du er ude og åker längdskidor och svettas trots att det är kallt ute är det här ett perfekt val eftersom ullen värmer även när materialet är blött. Supersköna mot huden, hade det inte varit för den lilla lappen som skaver så hade de fått en tia. Klipp bort den, så har du ett par trosor du kommer vilja ha även när du inte tränar!

Grym fukttransport

SE_Röhnisch_H.pngTest af: Röhnisch, Hipster

Rekommenderat pris: 129 kronor.

Finnes i färgerna: Blå/lila, svart och rosa.

Materiale: 82% polyamid og 18% elastan.

Passform: Normal i størrelsen med en noget større midja, velar du mellem to kan du vælge den mindre om du foretrækker en stram pasform. En af de højere midjorna i testet vilket är ett plus.

Komfort: Grym fugttransport. Trosorna kommer att bli blöta efter ett svettigt pass, men det är inget du lägger märke till under tiden. Derimod kommer du til at føle, at kroppen stadig er tør trods at tyget sugit op svett.

Design: Enkla linjer med en spetskant som livar upp designen. De føles lidt mere klassiske end mange andre modeller i testen, hvilket testpanelet vurderede.

Sammanfattning: Omtykket model med spetskant som får en ellers basmodel til at blive lidt finare. Hipstern sidder grymt på kroppen og føles blød mod huden. Fukttransporten er det absolut bedste, selv om modellen bliver blødt, så kommer du til at føle dig tør og frisk efter et hårdt intervalpas. Minus for den kraftige sømmen baktill som syns igenom tightsen. Däremot bidrar sömmen till att trosorna sitter på plats trots hopp, spring och andra rörelser som i vanliga fall kan orsaka att trosan hamnar lite på sniskan. Hvis du har en ret stor størrelse, vil du også gerne have de her funktionstråde til at fungere i hverdagen. Hvis du vasker og tumler dem, så kan de tappa färg och med åren kommer resårtrådarna krypa ut. Forsök ta hand om det fina tyget med kärlek så håller dem längre. Kom ihåg att inte tvätta dem med sköljmedel för att tyget ska behålla sin andningsförmåga.

Snygg favorit

SE_BjörnBorg_SBB.pngTest af: Björn Borg, Solids Betty Bikini

Rekommenderat pris: 199 kronor.

Finnes i färgerna: Svart.

Materiale: 91% polyamid og 9% elastan.

Passform: Vældigt normal i størrelsen med en normalhøj midja. Det er en brasiliansk model, som er skuren tvärs over rumpan og ger en snygg siluett.

Komfort: Mjuka, sköna och följsamma. Den her model er så let, at du ikke kender den under passet. Plus for at modellen sidder, hvor den skal trods hop og rörelser.

Design: En af de finere modeller i testen, som næsten føles for fin til at svæve i. Det her er en ny favorit for mange i testpanelet, som med glæde kommer ha den her både under træningspass og til vardags.

Sammanfattning: Trods at den her model er tænkt at være en finare vardagstrosa än något du tränar i, så överraskar verkligen den här modellen. Burpees, squats og sidosteg er ingen match for de her trosorna. Fra at du sætter dig på dig Solids Berry Bikini sidder modellen stadigt på plads uden at røre sig en centimeter, hvilket forvånade många i testpanelen. Det bidrager også til, at du hurtigt kan glemme bort modellen, eftersom den ikke føles helt af, når du bevæger dig på dig. Det noget gennemskinliga materialet baktill ger en grym ventilationsförmåga och materialet suger upp minsta svettdroppe så du ständigt håller dig torr i en behaglig temperatur. Det svage bagparti giver en blød følelse og lader ingen sømme se igennem tightsen. Helt klart en ny favorit!

Väldigt bekväma

SE_Salming_FBB.pngTest af: Salming, Free Boxer Brief

Rekommenderat pris: 199 kronor.

Findes i farverne: Rød og sort.

Materiale: 85% polyamid og 15% elastan.

Passform: True to size med en noget større pasform. Hvis du er mellem to storlekar, kan du vælge den mindre for at få en stram pasform. Med en for stor størrelse kan trosorna åka upp något mellan skinkorna.

Komfort: Meget komfortabel model. Det tunede og bløde materiale med den klassiske skærning gør, at trosorna sidder, hvor de skal og knap føles af.

Design: Snyggt med en lysende farve. Däremot kan lystern försvinna efter ett antal tvättar om du tvättar dem styvmoderligt och torkar i tumlaren.

Sammanfattning: Bekväma trosor med en nedvikt kant utan sömmar för optimal komfort. Det tunna materialet är mjukt och behagligt samtidigt som det upplevs tekniskt. Med andre ord mærker du at trosorna både andas när du får upp värmen och suger upp svett i takt med att pulsen ökar. Den her model funkar lika bra får låg- som högintensiv träning. Følg vaskerådet for længere hållbarhet, tvättar du trosorna i exempelvis 60 grader kommer de snabbt att tappa formen. Se også op for den färgstarka kulören som kan färga vita plagg när det är blött, en separat träningspåse efter ett pass är att föredra. Overlag en model som du kan lita på. De sidder, hvor de skal og giver dig alt, hvad du kræver i en par bra funktionstrosor.

Sköna och välgjorda

SE_Craft_GH.pngTest af: Håndværk, Storhed Hipster

Rekommenderat pris: 179 kronor.

Finns i färgerna: Lila, svart, blå, randig, lila/mönstrad, grön, svart/vit och melerad.

Materiale: 75% polyamid og 25% elastan.

Passform: Ganska stor i storleken, så du kan med fördel gå ned ett snäpp om du velar mellan två. En højere midja som går op en smule mod naveln, vilket uppskattades hos testpanelen.

Komfort: Laserskurna kanter möter mjuka sömmar i den här modellen från Craft. Det giver en blød og behagelig følelse, også når du sveder som mest.

Design: Det mest enkle design og den noget højere trosan føles moderne og helt rigtig i tiden. Snygg färg tycker testpanelen, men om du inte gillar den röda kulören har du ett gäng andra mönster och färger att välja på. Her kan du gå loss i färgskalan!

Sammanfattning: Er du en af dem, der søger en trosa, som faktisk dækker hele rumpan, er det her ret val for dig. En meget smuk model, som absolut ikke skalver, er i vejen eller åker runt. Se bare til at du har ret størrelse, er de for store kommer passformen at blive lidande. Plus for at det ikke findes nogle troskanter som syns igenom tightsen! Trods at svetten rinner absorberer den her modellen fugt på et smidigt sätt och håller dig torr samtidigt som materialet i sig är snabbtorkande. Det gør den her model til en vinder under længere vandringar eller distanslöpning, där du snabbt vill att materialet ska torka. Et par pålitliga trosor som är gjorda för hård träning.

Ekstremt prisværdig

SE_Wyte_HB.pngTest af: Wyte, Hadi Brief 3-pack

Rekommenderat pris: 129 kronor.

Finnes i färgerna: Svart/vit/beige och svart.

Materiale: 85% polyamid og 15% elastan.

Passform: Ikke stor i størrelsen, så du kan med fordel gå ned i en størrelse, hvor du ligger mellem to. Testpanelet havde dock önskat en något högre midja. I en for stor størrelse bliver modellen noget løst framtill.

Komfort: Det her er en blød model, som du ikke kender på kroppen. Materialet føles konstant svalt og let mod huden.

Design: En meget fin skurning i et klassisk brasiliansk look, som føles feminint og sidder smickrande på kroppen. Den sømløse model har et moderne udtryk.

Sammanfattning: Materialet føles som gjort for højintensiva träningspass där du svettas väldigt mycket. Materialet suger svetten op på en gang uden at for den del opleves som blødt eller tungt. Modellen havde kunnet være noget højere i midten af året for på den måde at få et større bagparti, der dækker mere af rumpan og holder trosorna på plats. Nu kan en noget stor størrelse åka upp mellan skinkorna om du springer eller gör knäböj i modellen. Tak vare det tunna materialet är det däremot knappt märkbart om och när det händer. I øvrigt er det her en model, som sidder ekstremt bra, og smickrande, på kroppen. Du vil med fordel have den også til hverdag, selvom der ikke findes nogen troskant, der ser gennem tights eller jeans. Prisværdig!

SHOPPA HÄR: Ullunderkläder för herr och dam

LÄS MER: Derfor skal du træne i funktionsunderkläder

LÄS MER: Derfor skal du træne i seamless