Stort test: Vårens bästa träningsskor 2018 Image

Stortest: Vores bedste træningskor 2018

Hvilke af sæsonens skor er bedst til boksning, og hvilke giver en suveræn følelse under svære træningsklasser i fitnesscentret? Vores kvindelige testpanel vet.

Vil du vide, hvad de bedste træningskurser i 2020 er? Læs vores seneste test.

Rätt skor till rätt aktivitet är en självklarhet om du vill få bästa möjliga upplevelse när du tränar. Att löparskor är ett no no utanför spåret har du redan koll på (eller hur?!) men det kan vara snårigt att hitta rätt i träningsskodjungeln. Testpanelen har snörat på sig säsongens nyheter för kvinnor och har full koll på vilka skor som passar till vad - och vilka som är bäst i test.

Under Armour W Lightning 2 - Perfekt til gymnastiksalenLIGHTNING_DAM.jpg

Märke: Under Armour

Model: W Lightning 2

Vejledendepris: 899 kroner

Finnes i färgerna: Svart och mörkrosa.

Testpanelet siger:

Føredrar du träningsskor som känns sköna och ingådda redan från början? Så kommer du til at købe W Lightning 2 fra Under Armour.

- Passformen er grym allerede fra første skridt. De er meget bløde og fleksible under hele træningspasset, samtidig med at de er stabile, når du kører tungt. Skorna ger också ett grymt fäste på golvet så du behöver inte oroa dig för att glida runt, säger en tjej i testpanelen.

Skorna sitter där de ska och fyller sin funktion även när du springer korta sträckor och cyklar, så det är inga problem att köra en längre uppvärmning i dem. Mångsidigheten är något som testpanelen vill lyfta fram när det gäller den här skon.

- De fungerer perfekt til egentlig alle slags indenhustræning, som gym, rodd og cykling. Det er et fantastisk fitnesscenter, som virkelig holder, hvad den elsker!

Det største plus er den skånsomme pasform og det stærke mod underlaget, som virkelig imponerede på dele af testpanelet. Et lille minus er, at skorna opleves som aningen varma efter ett svettigt pass. Ventilationen er altså ikke den bedste, hvilket forvånade testpanelen då ovandelen ska ge just oslagbar ventilation. Men det er en lille detalje på en ellers utroligt smuk og funktionel træningssko, som blev en ny favorit!

Nike Air Zoom Fearless Lux - Smidig favorit!FEARLESS_DAM.jpg

Märke: Nike

Model: Air Zoom Fearless Lux

Rekommenderat pris: 1 395 kronor

Findes i farverne: Rosa, svart/vit, svart och rosa/vit.

Testpanelet siger:

Ett par sköna och lätta träningsskor som är väldigt luftiga tack vare ovandelen i Flyknit. De føles ikke det mindste instängda, ikke ens under svettiga pass riskerar du att känna dig för varm om fossingarna. De er også riktigt, riktigt sköna.

- At tage på sig skorna kändes nästan som att dra på sig ett par strumpor, de är alltså rätt "töjbara" och kan säkert passa de flesta fötter. Enda nackdelen är att de inte känns superstabila och kanske inte passar till sporter där du rör dig mycket i sidled, säger en testare.

Hvis du efter en hård træning får mere støtte og stabilitet, f.eks. i CrossFit, er det her altså ikke det bedste alternativ. Men hvis du går på klasser, hvor du behøver være hurtig og smidig, kan det her være en perfekt værdi.

- Jeg testede skorna først til øvelser med hurtige intervaller, hvor de kändes meget smidige og lette at arbejde med. Sommeren bliver, at det er en meget smuk og let sko med bra ventilation og grepp, med en passform som kan passa de flesta, siger en tjej i testpanelen.

Designet er også noget, der må nævnes. Ud over at komforten er i top, så bidrager det helt klart til, at de her skind er omtyckta i vårens träningsgarderob. Supersnygga!

Under Armour W Slingflex Rise - Följsam X-fitsko SLINGFLEX_DAM.jpg

Märke: Under Armour

Model: W Slingflex Rise

Rekommenderat pris: 1 195 kronor

Finnes i färgerna: Svart och vitt.

Testpanelet siger:

Du som tror at skor i den her type af följsamt material är sladdriga och instabila har inte testat W Slingflex Rise. De testare som hade förutfattade meningar om skor med strumpliknande passform fick en helt ny upplevelse.

- Skon er utrolig stabil, og jeg kan gøre alle forskellige typer øvelser inklusive forskellige løft, men også kvicka øvelser såsom burpees og andre hop. Skon er let og smidig, og sulan er meget skøn. Du får precis lagom mycket stöd i ovandelen, vilket jag blev glatt överraskad av, säger en testare som tidigare varit tveksam till mjukare träningsskor.

Det kan kännas ovant när du precis tagit på dig skorna eftersom de är väldigt tighta, men snart förstår du varför man får kämpa en aning.

- Skon sluter om som en strumpa runt foten och passformen är så himla bra, du kan nästan skippa att knyta skon! Jeg troede, at stabiliteten skulle blive faldende, da skon er så let og blød, men man kender et støtte fra sulan samt at skons omslutning også føles stabil.

Inden for det tunede og tynde materiale (som også passer godt til brede fødder, da det er ret töjbart) findes en indre hölje, som holder foden på plads og ser til, at du ikke glider rundt i skon. Den klarar snabba förflyttningar i sidled liksom hopp.

- Jeg syner meget med X-fitliknande träning och tycker att skorna funkar mycket bättre än förväntat! Hvis du vil have en dejlig dag, kan jeg absolut anbefale den her. Innersulan är ruggigt skön, det känns verkligen som att den formar sig efter foten och den har lite kraft i avstampen, alltid skönt med lite extra skjuts i steget!

Hvad angår størrelsen, så tester testpanelet, om en halv til en hel størrelse er større end din normale. Et lille minus er, at skon ikke er rigtig så sval, som testpanelet hopper på. Men i forhold til alt andet - som den lette, skånsomme og grydeklare funktion - er det virkelig en bagatel.

SHOPPA HÄR: Spana in fler vårnyheter på träningsskofronten

Adidas Crazytrain LT - Prisvärd!CRAZYTRAIN_DAM.jpg

Mærke: Adidas

Model: Crazytrain LT

Rekommenderat pris: 799 kronor

Findes i farverne: Vitt!

Testpanelet siger:

Funktionerne er så klart det vigtigste, når det kommer til træningsskor, men vi kan ikke undgå, at de her skornapper allerede habegär vid första anblick på grund av designen. Så rent, sprødt og pænt!

Passformen gjorde også testpanelen nöjd, särskilt de testare som har lite bredare fötter.

- Det her er en meget smuk træningssko, som desuden har en lidt bred sula, hvilket gør, at du står meget stabilt, når du bevæger dig i sidled. Perfekt til dig med svaga anklar og lidt dårligere balance, siger en testare.

Skon har en stærk markkontakt, vilket märks när du lyfter tungt och kör övningar där du står höftbrett isär med benen. På grund af den brede gummisulan syntes vissa testare att du tappar lite i smidighet under övningar som sidoplankan. Det mærkes, at de her skind er udviklet til X-fit.

- Et minus er, at skorna bliver lidt varmere, når du træner i dem. Ventilationen er ikke den bedste. Det er ikke sådan, at jeg må tage af mig skorna under et pass, men det er alligevel mærkbart, at fødderne er meget varma efteråt, siger en testare.

Den snälla prislappen jämfört med övriga skor i testet gjorde testarna lite extra nöjda med den här skon. Her får du virkelig grym design og komfort til bra pris!

Puma Ignite Flash Evoknit Satin EP - Ögongodis för träningspassetPuma_sko_2018

Märke: Puma

Model: Ignite Flash Evoknit Satin Ep

Rekommenderat pris: 899 kronor

Findes i farverne: Rosa og sort.

Testpanelet siger:

Til forskel fra øvrige skor i testet er funktionen ikke den främsta anledningen att klicka hem de här skorna. Det er ikke en god idé, at du trækker dig tilbage til et hårdt pas eller et tungt løft, for så betaler du for det pæne design og den bløde følelse.

- Passformen er skøn og for mig som har brede fødder og høje fotvrister passade skon superbra! Du kan næsten have en halv til en størrelse mindre, fordi de er så rummelige, siger en testare.

Du som behøver en stabil sko til tunge løft, balanceøvelser eller X-fit kommer bør som sagt se dig efter en anden model. Men det er en meget blød og behagelig skorpe, som er ret rummelig i størrelsen. Skorna passar perfekt till konditionsbaserad eller lågintensiv träning där du inte använder tunga vikter, utan främst jobbar med den egna kroppsvikten.

- I og med at den ikke er så stabil utmanas core-muskulaturen for at stabilisere, hvilket kan upplevas som både positivt og negativt. For mig var det en bra grej eftersom jeg blev tvungen at spänna till bålen lite extra under många övningar för att få bra balans, säger en testare.

Sammanfattningsvis är det en snygg, skön och lätt sko som främst är en ögonfest än en högpresterande träningssko. For en mjuk känsla och en stilig look kan det här däremot bli dina nya bästa kompisar.

Reebok CrossFit Speed TR 2.0 - Suveræn i boxen!REEBOK_SE.jpg

Märke: Reebok

Model: CrossFit Speed TR 2.0

Rekommenderat pris: 999 kronor

Finnes i färgerna: Svart och grått.

Testpanelet siger:

CrossFit Speed TR 2.0 er alt andet end tung og klumpet. Det første, der slår testpanelet, er, hvordan pass let skon føles uden at for den skull tumma på stabiliteten. Du står stadigt ved tyngre træning uden at det føles "svampigt" eller tungt.

- Hvem afskyr ikke tunge skor? Især når man skal træne og vil være smidig, hurtig og rørlig i dem. Oplevelsen blev ikke dårligere, når jeg knyttede på mig skon. Hälkappan er otroligt mjuk och skön och satt åt ordentligt runt hälen. Skon sitter skönt på hela foten, men bakre delen ger jag ett extra plus. Inga skav her inte.

Snörningen går ganska högt upp på foten, vilket till en början känns lite konstigt för vissa testare, men efter en stunds träning var det inget som störde. Passformen er noget bred i den forreste del af foden og sidder ikke heller så stramt her, hvilket er toppen for dig med brede fødder.

- Mange skor med plade oplever jeg som lidt stumma, men dessa har en mjuk och skön innersula som också gav ett skönt tryck mot hålfoten. Et meget stort plus får skon for greppet i sulan - wow! Specielt når du gør øvelser, hvor skon og sulan får jobbet rejält, siger en tjej som ägnar sig mycket åt CrossFit.

Når den næsten taggiga sulan framme vid tårna böjs under exempelvis burpees och skårorna i sulan särar på sig ger det dig grymt grepp på golvet.

- Jag vet inte om jag bara inbillade mig, eller om jag faktiskt hörde hur sulan nästan fastnade i golvet när jag gjorde mina burpees. Helt utroligt! Skon känns verkligen helrätt för den som tränar mycket där skon måste vara flexibel och följsam, men samtidigt ge bra stabilitet.

Sammenfattningsvis er det her en sko, som imponerede rejält på testpanelen gällande i princip alla parametrar. Det eneste, testpersonerne havde at bemærke, og det er egentlig ikke et minus, er designet, som måske ikke er det, der får folk til at vende sig efter dig på gymmet. I øvrigt er det applåder til CrossFit Speed Tr 2.0. Køb!

LÄS MER: Derfor skal du ikke have løparskor på gymmet

LÄS MER: Hvilke løbesko fra Adidas er bedst i test?