Tänk på det här när du köper mössa till barnen Image

Tænk på det her, når du køber møbler til børnene

Nu er det høj tid at købe varma hovedbonader til de små. Find den rigtige model til dit barn med ekspertens tips.

Når vädret slår om og kylan kommer krypandes er det dags for mössan at komma ut ur garderoben. Bli redo för mössväder genom att klicka hem huvudvärmarna redan nu. Annelie Sneitz, sælger på barnklädesmärket Reima, tipsar om att det redan nu kan vara bra att ha en tunnare, dubbelstickad mössa redo för huttrande morgnar och kylslagna kvällar.

Men når det bliver minusgrader får den tunna mössan lämna plats för det varmare artilleriet.

- Det vigtigste at tænke på, når du køber møbler til et lille barn, er, at det skal være en møbler, der smitter åt og går ned i pannan, så den beskytter ända ned til øjenbrynen. Når det blæser, kan pannan blive meget kold om mössan ikke går tilstrækkeligt langt ned, siger Annelie Sneitz.

Hon tipsar om två mössmodeller som håller småttingarnas huvuden varma på vintern.

- En pälsfodrad öronlappsmössa som man fäster under hakan är jättebra. Når barnet provar en sådan er det vigtigt at den sidder åt om kinderna, om det er en glipa där kan vinden blåsa rakt in och kyla ned huvudet, säger hon.

Den anden vintervarma-model er den, der er en balaklava og et halsskydd i et.

- Yttertyget ska vara i ull, men se till att det finns till exempel ett fleecefoder inuti så att mössan inte börjar klias. Ull har nemlig en tendens til at begynde at klippe ved varme. Den her model er så flot, fordi den beskytter en stor del af ansigtet.

balaklava
En balaklava varmer næsten alt for meget. Reima, 149 kroner.

En anden vigtig ting at tænke på, når det kommer til mössköp, er at se til, at barnet har en mössa i en slimmad model som enkelt får plads under en lekhjälm eller en pulka- eller skridskohjälm.

- Uanset hvilken model du køber, er den lavet af et kanonmateriale, fordi det også bliver blødt.

Og eftersom møbler tenderer til at blive tappet væk, kan det være værdifuldt at købe en ekstramøbler, og købe møbler i stærke farver, så de ser.