Tänk på det här när du ska köpa ny fleecetröja Image

Tænk på det her, når du skal købe ny fleecetröja

En fleecetröja er det optimale mellemlagret i vinteren, eftersom det både er saftigt, varmt og ventilerende. Vores ekspert hjælper dig med at finde Den Perfekta Fleecen.

Når du vil sporta i kyligt klimat är det trelagersprincipen som gäller: Underställ, värmande mellanlager och en skaljacka som skyddar mot vind och vatten. Det absolut mest populære mellemlagret er en mysig fleecetröja.

- Fleece er fantastisk, fordi det varmer, men det transporterer også fugt væk fra din krop, siger Sportamores indkøber Helene Fransson, som møder alle store mærker flere gange om året og vælger de bedste fleecetrøjer på markedet.

Hvad skal jeg tænke på, når jeg køber en ny fleece?

- Det findes alt fra superbillig fleece af enklaste slag til eksklusiv fleece med fyrvägsstretch og grymma ventilationsegenskaper. Børja med at fundera över när du ska använda fleecetröjan. Jeg ville anbefale at investere i et lidt tyndere mellemlager til aktiviteter, hvor du rører på dig og bliver rigtig svettig, og lidt tykkere mellemlager, når du til eksempel åker skidor, skrotar runt hemma eller bara tar en skön promenad på helgen.

Ved hvilke aktiviteter er en fleecetröja et must?

- Alle aktiviteter, hvor du bevæger dig på dig, og det er lidt kedeligt. Jeg har fleecetröja når jeg springer, åker längd, åker alpint eller seglar men också när jag ska träna på gymmet. Så har jeg mit mellemlager på mig, når jeg varmer op, og når jeg varver ned og strækker mig for ikke at blive kold.

Skal jeg vælge fleece med eller uden luva?

- Det er en smaksak og beror også på hvilken aktivitet du skal udføre. Nogle synes f.eks., at det er godt at have en loppe, når de kører på skidor, så det ikke bliver koldt omkring halsen, andre synes, at luvan er i vejen for skaljackan. Men de vælger alligevel de fleste til at springe i mellemlager uden luva.

Er fleece et godt eller dårligt materiale til et miljøsynspunkt?

- I sportsbranchen har det hændt meget de seneste år, i stort set alle erkända outdoor-varumärken jobbar för att kunna utveckla sina kollektioner enbart i återvunna material. I dag gør mange fleecetröjor af PET-flaskor som malts ned, smälts och spunnits till fibrer. Hvis du ikke har tøj i syntet, kan du i stedet vælge et mellemlager i hele, men så bliver prisbilledet noget dyrere.

Findes der nogen speciel fleecetröja, som føles lidt ekstra trendig i 2019?

- Jeg skulle absolut sige en klassisk pilejakke, som er kommet tilbage også inden for modebilledet. Tænk fluffig teddyfleece, så får du ret. Den er ikke bare funktionel, men også pæn. Trenden udvikler sig generelt mere og mere i retning af, at man vil have tøj, som man kan træne i, men også bære til hverdag.

Hvordan skal jeg tvätta min fleecetröja för att den ska hålla så länge som möjligt?

- Følg vaskerådet, undgå sköljmedel och tvätta i funktionstvättmedel, som till exempel miljövänliga tvättmedlet Organotex, det är fantastiskt!

LÄS MER: Test: Vores bedste mellemlager

LÄS MER: Så vælger du rigtigt mellemlager