Test: 5 stabila löparskor för dam och herr Image

Test: 5 stabile løbesko til damer og herrer

Hvis du får at vide, at du har en tendens til at løbe i dit løb, er du sikker på, at du vil løbe efter et par stabile løbesko. Vores testpanel har sprunget i 5 ekstra dämpade og stabila modeller for at se hvilken sko som kan blive din kryckor i löpspåret.

Den her test er fra 2019. Her finder du vores seneste store test af pronationskor til kvinder og mænd!

Löpning är påfrestande för dina knä-, höft- och fotleder - speciellt om du går och drar med en gammal skada, är plattfot, överbelastad eller till exempel pronerar. Det er faktisk ikke helt usædvanligt at være i behov af et par ekstra stabile løparskor og idag bliver de alt mere almindelige i skosortimenten. Her er fem modeller, der tilbyder lidt ekstra støtte, når du skal ud i løbesporet.

Asics, GT 2000 6

Asics GT 2000 6

Rekommenderat pris: 1 200 kronor(herr & dam).

Vægt: 300 gram (herre) & 235 gram (dame).

Dropp: 10,5 millimeter.

Fleksibilitet: Testene er i helhed meget tilfredse med den her skon, men en sag som skulle kunne lyfta helhetsbetyget är lite mer flexibilitet. Sammenlignet med de mest fleksible løsdele på markedet er den her betydligt stelare.

Stabilitet: GT 2000 6 har en meget god støtte, men kommer ikke rigtigt op i niveau med det Adidas og Sauconys modeller tilbyder.

Dæmpning: Støddæmpningen i det her skon er bra og märks framför allt av i hälen. Det gør den til en fremragende værdi for dig, som lander på himlen i dit løbesteg.

Passform og komfort: GT 2000 6 har en næsten helt fantastisk pasform, men den er ikke særlig stor, så det kan være rart at vælge en større størrelse til det, du har i sneakers. Komforten i den her model er høj, og da den også er meget behagelig, føles fødderne bløde og skællene bløde, uanset hvor mange kilometer du har sprunget.

Sammanfattning: Det her er en stabil løbesko, som er helt perfekt til alle med pronationsproblemer, som vil have en rigtig prisværdig løbesko. Den er dessutom slitstark så räkna med att ha en trogen vän på skohyllan en lång tid framöver. Skillnaden mot tidigare modeller av samma sko är att den här uppdateringen är lite lättare tack vare en ny mellansula. Med det sagt är den inte mindre stabil, utan guidar fortfarande foten till ett bra löpsteg. Støjdæmpningen er rigtig god i hallen, hvilket gør den til en solklar parkeringsplads for dig, der lander på hallen. Et andet stort plus er, at løparskon fungerer godt på alle sorters underlag. En af testpersonerne har problemer med benhinneinflammation og har derfor tidligere undgået hårda underlag. Med de her på fødderne gik det fint at springe også på asfalt, tack vare den goda stötdämpningen. Også greppet er bra på alla underlag och trots vikten känns inte skon klumpig, utan är till och med skön att springa backintervaller i!


Adidas, Ultraboost ST

Adidas ultraboost st sv

Rekommenderat pris: 1 795 kronor(herr & dam).

Vægt: 326 gram (herre) & 294 gram (dame).

Dropp: 8 millimeter.

Fleksibilitet: Til forskel fra ovenstående model fra Asics så har Ultraboost ST ingen som helst problemer med fleksibiliteten uden følger foden når du flexar tårna upp och ned.

Stabilitet: Trods et i övrigt genomgående bra betyg är stabiliteten det som dessvärre inte kammar hem full poäng från testpanelen som anser att du borde kunna kräva mer av en stabil löparsko.

Dæmpning: Når det gælder dämpning var testarna desto mere imponerade! Ligesom alle modeller i den populære Boost-familie fra Adidas forser Ultraboost ST dig med et ekstra studsigt løbesteg.

Passform og komfort: Også pasformen er næsten perfekt. Skon sitter som en smäck utan att krama eller klämma och är likt alla löparskor med Boost-sula är den här modellen superskön. Det er ikke så meget mere at sige om komforten som på de fleste vis er klockren!

Sammanfattning: At Ultraboost ST er en fantastisk bekvem sko både når det gælder pasform, komfort og dæmpning kommer ikke som en overraskning for nogen i testpanelet. Testpanelet har derfor intet at klage over i de avseendena, men trods det findes det de testare som ikke er helt nöjda. Skillnaden mellan Ultraboost ST och vanliga Ultraboost är endast marginella när de gäller stabilitet och de i testpanelen som fått råd av naprapater att köpa sig en stabil sko finner inte det de söker. Hvis du ved, at du har store problemer med pronation, overanstrængte fødder eller platfod, bør du måske vælge en endnu mere stabil model. Hvis dine problemer derimod kun er måttliga kan Ultraboost ST bli helt perfekt då komforten inte går att hymla med!

Nike, Air Zoom Structure 22

Nike Air Zoom structure

Rekommenderat pris: 1 295 kroner(herr & dam).

Vægt: 326 gram (herre) & 252 gram (dame).

Dropp: 10 millimeter.

Fleksibilitet: Den her model fra Nike er ikke jätteflexibel og ligesom løparskon fra Asics så kan mere önskas på den fronten.

Stabilitet: Når det gælder stabiliteten, så præsterer Air Zoom Structure 22 så bra, at den definitivt klarar av att göra rätt för sitt namn, men utan att på något vis överraska. Det her er en stabil sko, men ikke meget mere stabil end Ultraboost ST fra Adidas.

Dæmpning: Også om den her løparskon ikke rigtigt kommer op på samme dämpade nivå som Nikes Pegasus er den superskön och möjliggör för att landa mjukt i varje steg du tar.

Passform og komfort: Passformen i Nike-modellen holder alle mål og komforten er næsten helt perfekt! Det her er en superskøn sko at springe i. Framtill er den något bredare än vad en löparsko brukar vara, vilket är superskönt om du hellre har det luftigt än trångt kring tårna.

Sammanfattning: Air Zoom Structure 22 er en jätteskön sko som efter några löprundor sitter som en smäck kring foten, även om det krävas några rundor att springa i den. De dele af testpanelet, der allerede var testet, var vana ved netop Air Zoom Structure konstaterede, at den bare bliver lettere og lettere for hver ny oplaga, hvilket altid er tacksamt! Testpersonerne bemærker også, at modellen er meget lille i størrelse og anbefaler at gå op i en størrelse. Da støtten til pronationsproblemet ikke er helt gennemsigtig, passer den her løbesko ikke til dig, der har kraftig pronation, men sidder super på dig, der ønsker lidt ekstra støtte, end hvad en klassisk neutral løbesko giver. De dele af testpanelet, som har dragits med benhinneinflammationer, konstaterer også, at Air Zoom Structure innebär ett rejält lyft. Inga ömma ben med den här skon på fötterna!

Adidas, Solar Drive ST

Adidas Solar Drive

Rekommenderat pris: 1 195 kronor(herr & dam).

Vægt: 331 gram (herre) & 272 gram (dame).

Dropp: 10 millimeter.

Fleksibilitet: Ligesom forrige model fra Adidas er det her en meget fleksibel sko, som følger dine fødder i dit løbesteg.

Stabilitet: I det her test er Solar Drive den testsko, som sammen med modellen fraSaucony får absolut bedst karakter, når det gælder stabilitet. Klockrent, Adidas!

Dæmpning: Også når det kommer til dämpning presterar den här skon väl och är i klass med den studsiga Ultraboost ST - inte illa!

Passform og komfort: Passformen hos Solar Drive ST er god, og modellen sidder trygt på fødderne under hele løprundan uden at gnave eller skræve. Også komforten er fremragende, fordi dæmpningen er næsten perfekt. Modellen er ligesom föregående löparsko en aningen bredare variant, vilket uppskattas av alla vars fötter är av den bredare modellen.

Sammanfattning: De dele af testpanelet, der har problemer med fødderne, opdager direkte, hvordan den her kan hjælpe dem i hvert løbestadie. Solar Drive ST har en forstærket hætte, som giver lidt ekstra støtte omkring fotens bagende del. Eftersom sulan hos Solar Drive ST er Adidas omtalade Boost-teknologi er skon præcis lige dämpad som Ultraboost ST, ett stort plus. I kombination med en oklanderlig stabilitet er den her løparskon en selvfølgelig værdi for dig med fod-, højde- eller knækproblemer, som vil kunne stille høje krav til din utrustning. Et ekstra point skal også deles ud til design, som er enkelt men omtyckt i sin stilrenhed!

Saucony, Guide Iso 2

Saucony Guide Iso sv

Rekommenderat pris: 1 595 kronor(herr & dam).

Vægt: 303 gram (herre) & 261 gram (dame).

Dropp: 8 millimeter.

Fleksibilitet: Når testpanelet sammenligner Guide Iso 2 med de andre modeller i testen, konstateres det, at den placerer sig nogenlunde i midten, uden at overraske hverken til et eller andet hold, når det gælder netop fleksibilitet.

Stabilitet: Når det derimod gælder stabiliteten, er den her løsparskon fra Saucony den klare testvinnaren tillsammans med Solar Drive! Hvis du snarere har mere problemer end mindre med alt fra pronation til plattfothet så er det her dit säkraste kort.

Dæmpning: Saucony har en bra men något stum dämpning i de flesta löparskor och så är även fallet här. Du får en sula som ger ett grymt frånskjut och studsig känsla när du springer, utan att dämpningen på något vis upplevs som svampig.

Passform og komfort: Ved ti mulige point giver testpanelet Guide Iso 2 en nia for både passform respektive komfort. Det er knap at skon havde kunnet sidde bedre eller kännas skönare på foten!

Sammanfattning: Guide Iso 2 behøver ingen overkommelig opvarmningsperiode uden at være fra den allerførste løparunde meget skøn og behagelig. Trods den utrolige støddæmpning og stabilitet oggår den her version med en god margin til at opleves som klumpig, framför allt i jämförelse med andra löparskor från Saucony. Eftersom støddæmpningen også er så god, klarer Guide Iso 2 også alle typer af underlag, hvilket er et stort plus for dig, der i andre tilfælde gerne undgår asfaltslöpning. Testpanelet vil også uppmärksamma att pronationsstödet är alldeles utmärkt och ett av de bättre som någonsin gått genom Sportamores tuffa testpanel!

LÄS MER: Derfor behøver du mere end et par løparskor

SHOPPA HÄR: Stabila løparskor

SHOPPA HÄR: Hele vores udvalg af løpartikler

https://www.sportamore.se/produkter/skor/loparskor/