TEST: 7 skidbyxor för pist och offpist Image

TEST: 7 skidbyxor til pist og offpist

Sportlovet nærmer sig, og det er dags at kolla igenom alpinutrustningen. Her er vores bare nu 7 bedste skidbyxor til pist og offpist - til både hende og ham.

Når du køber et par nye skidbyxor, er det et par ting at tænke på. Passformen er, som du sikkert allerede har regnet ud, en smaksak afhængig af, hvor stramt du vil have, at byxorna skal sidde. Mange som åker park föredrar en mer baggy stil, men det är upp till dig. Det kan derimod være smart at lade lidt rum for eventuelt dobbelt underställ under om du ikke har stenkoll på temperaturen der du skal åka.

Hvilken type skridsikring du skal udføre, ligger også til grund for din værdi af bralla. Er du ude på tur, med andre ord at du vandrar upp för berget för att åka ned, så kommer du att bli rejält svettig. Så er det en tunnere og mere ventilerende skidställ at föredra. Åker du pist i minusgrader kan det være skönt med en något tjockare skidbyxa, speciellt när du sitter still i liften.

Når det kommer til funktioner findes det mængder med smarta saker på skidbyxor. Justbar midja och snölås vid bensluten är standard och finns på samtliga modeller i testet. Sedan skiljer sig modellerna åt när det kommer till hängslen, fickor, ventilationsdragkedjor och förstärkningar vid bensluten. Spana in testresultaten nedan.

TILL HONOM (scrolla ned for damtestet):

Peaka utförsåkningen

Maroon_Pants.jpgTest af: Maroon bukser, Peak Performance

Främsta egenskaper:
- Forstärkningar på insidan av bensluten, vilket förlänger hållbarheten
- Vind- och vattentäta med en grym andningsförmåga
- Snölås ved benslut samt snölåshällor i midjan där du kan fästa tillhörande jacka

Passar: Piståkning.

Testpanelen tycker: En avslappnad och skön skidbyxa som är tillverkad i ett tåligt material. Her får du et enkelt design, som holder længe om du tager hånd om byxorna på ret sätt. Att köpa ett par skidbyxor från Peak Performance är aldrig en dålig idé, Maroon Pants riktar sig till allt från nybörjaren till den medvetne. Prislappen ligger på et medelniveau, pasformen er løst åt baggy-hållet och kvaliteten är schysst. Köp gärna den tillhörande skidjackan Maroon Jacket så att du kan koppla ihop jacka och byxa med snölåshällorna. På den måde undgår du at få kold luft eller sne ved midjan.

En flot favorit

Legendary_Insulated.jpgTest af: Legendary isolerede bukser, Helly Hansen

Bedste egenskaber:
- Primaloft-foder med fremragende varmeregulering
- Helt vandtæt byxor
- Snölås ved benslut

Passar: Pist och offpist.

Testpanelen tycker: En riktigt bra allround-byxa för en rimlig summa. Det her er en fodrad variant af Helly Hansens klassiske Legendary Pant, og modellen får høje karakterer af testpanelet. For det første har byxorna forvansket meget smarte funktioner for at være en byxa til pisten. Vattenavvisande dragkedjor vid fickorna, ventilationsdragkedjor på insidan av låren och totalt tre fickor. Modellen sidder rigtig bra på kroppen og holder en god kvalitet. De her er en perfekt val til dig som åker ett par gånger om året och vill ha en bra skidbyxa, men inte lägga allt för mycket pengar på dem. Byxorna ligger nemlig mittemellan den låga och medelhöga prisklassen. Helt klart en ny favorit hos mange i testpanelet!

Prisværdig og varm

Wandeck_Pant.jpgTest af: Wandeck Pant, 8848 Altitude

Første egenskaber:
- Forstärkningar på insidan av bensluten för längre hållbarhet
- Fremragende andningsförmåga (dvs. 15 000g/m2/24h - i pisten räcker i vanliga fall 5-10k), plus ventilationsdragkedjor vid insida lår
- Vattentätt material, oavsett om du åker i blötsnö eller inte

Passar: Piståkning.

Testpanelen tycker: Varma skidbyxor som främst passar dig som är lång och slimmad. Wandeck Pant sidder meget stramt, specielt omkring lår og rumpa. Hvis du ved, at du ofte træner i fitnesscentret, kan det være smart at gå op i en størrelse, der giver en løsere pasform. I øvrigt er det her testets mest prisværdige herrbyxor. Det er en bedre skidbyxa end basic, men funkar perfekt som en kom igång-bralla i flera år. Du som vil have en bra skidbyxa for den där spontana skidresan som kanske bara händer en gång om året har hittat rätt - det här är skidbyxorna för dig. En stilren, varm model som har alle nødvendige funktioner du behøver for pisten!

Høj kvalitet til pisten

Nengal_Pant.jpgTest af: Nengal Pant, Haglöfs

Främsta egenskaper:
- 2-lags Gore-Tex-materiale gør byxorna helt vandtætte
- Recco-sändare som gør at du hittas om olyckan inträffar
- Inbyggda damasker med silikonremsa som håller byxorna på plats ovanför pjäxorna

Passar: Alle slags skidåkning.

Testpanelet synes: Rejäla byxor som är skapade för all sorts skidåkning - pist, offpist och när du är ute på tur. Nengal Pant er skabt for at klare vejrets alle påfrestninger, på så måde er ventilationsdragkedjor ikke nødvendige eftersom materialet ogas når du begynder svettas. Her får du aftagbara hängslen, vattentätt material, förstärkningar på insida benslut, praktiska fickor och allt du kan tänkas behöva oavsett var du åker. Den her byxor er til for dig som åker väldigt mycket, både i pisten och skogen, och behöver en rejäl skidbyxa som är väldigt slitstarka. De passer også prylnørden som handen i (skid)handsken. Bättre än så här blir det inte!


TIL HENNE:

Funkar i alla lägen

Peak_-_Anima_Pants.jpgTest af: Anima Pants, Peak Performance

Främsta egenskaperna:
- Vind- og vandtæt materiale samt grym andningsförmåga
- Snølås og forstærkninger ved benslut
- Snap in-system som gør at du kan fästa ihop byxorna med den tillhörande jackan Anima Jacket

Passar: Piståkning.

Testpanel tycker: Det her er skidgarderobens version af "den lilla svarta". En stilren og enkel skidbyxa til utförsåkning som håller en högre standard än vad ett par basbyxor gör. Anima Pants har det du behöver för en vecka i fjällen, utan att ha för många finesser. Du kan bare midjan, byxorna har förstärkningar på insida benslut och så finns snölås. Modellen er løst uden at føles for baggy og materialet meget slitstarkt. Den her sorte model passer dig, som åker utför ett par gånger om året och vill ha en bra skidbyxa för en summa som varken känns som ett rån eller som gratis. Når det kommer til tøj fra Peak Performance vet du at du alltid får ett plagg med hög standard. Her får du et enkelt design i et lækkert materiale - din skidvän i flere år!

Til parken

WearColour_-_Cork_Pant.jpgTest af: Cork Pant, Brug farve

Främsta egenskaperna:
- Vandafvisende materiale, perfekt hvis det er blødt i ryggen
- Ventilationsdragkedjor på inderlår, hvor du kan slippe ud overskottsvärme
- Fleece ved knæ og rumpa, så du ikke bliver kold, når du sidder ned

Passar: Pist och offpist.

Testpanel tycker: For det første, shoppar du delvis med øjnene er det her skidbyxan for dig. Hur fin är inte den gula färgen? Er det nogenstans du burde satsa på färg så är det i backen. Det er ikke bare pænt uden også sikkert i og med at du ser mere i et färgglatt skidställ än vad du gör i en modell som är svart eller vit. Cork Pant är en skidbyxa som värmer på en medelnivå men samtidigt har praktiska ventilationsdragkedjor. I kombination med den høje ventilationsformågan i materialet er de her byxorna grymma för den pulshöjande skidåkningar i park och offpist. Ekstra plus for dem, der går ned på lårene, det uppskattas af de mest erfarna skidåkarna i testpanelen.

Lad det gå løs

Didriksons_-_Alta_Pants.jpgTest af: Alta Womens Pants, Didriksons

Främsta egenskaperna:
- PVC-fritt vandafvisende membran
- Snölås samt hakor vid bensluten så du kan fästa byxorna på pjäxan
- Tejpade sömmar

Passar: Piståkning.

Testpanelen tycker: En lös passform med mycket material kring midja och rumpa, perfekt för dig med breda höfter. Testpanelen gillar speciellt den breda linningen baktill som har en hård kant som ser till att byxorna sitter tight i svanken. Og missförstå testpanelen rätt, den hårda kanten är såklart inte obekväm utan har ett fleecefoder på insidan. Men den sidder fast i svangen på en bekvem og praktisk måde. De her skidbyxorna er väldigt plånboksvänliga och en perfekt vind- och vattentät modell för dig som åker skidor någon enstaka gång. Det er nemlig en klockren instegsmodell som gör jobbet bra i backen. Den har de nødvendigste detaljerna i form av passande material, utan att en massa finesser som hängslen och för många fickor som stör. Ett par avskalade skidbyxor som passar den klassiska Svensson som drar på fjällsemester en gång om året.

SHOPPA HÄR: Alt for skidbacken

LÄS MER: Guide: Find den rigtige skidjacka til dig

LÄS MER: Her er sæsonens skidtrender