Test: 8 nya löpartights för män Image

Test: 8 nye løbesko til mænd

Hvad siger et par nye strømpebukser til løparsæsonen? Vores mandlige testpanel har sprunget sig svettiga i vårens nyheter. Her er resultatet, som afslører, hvem der er bedst i testen.

Snön är snart ett minne blott och vi kan nästan känna lukten av alla krispiga löprundor som väntar runt hörnet. Et par tights, der er tilpasset til løb, hjælper dig ikke kun med at komme på toppen, de kan også give ny energi og lyst til at sætte sig ud i spåret! Her er sæsonens nyheder, som gør os ekstra løssluppen.

Det her testet gælder herremodeller. Alle testede dametights findes her!

Nike Power Tech Tight GX-Til løbeskoPowerTech_SE.jpg

Märke: Nike

Model: Power Tech Tight GX

Rekommenderat pris: 649 kronor

Testpanelet siger:

Her har du et par meget lette tights i et kraftigt stof, som sidder fint rundt om spirorna, i et mønster, som indrammer forskellige muskelzoner. Det elastiske materiale gør, at strømpebukserne knap føles på kroppen. Hvert skridt bliver let og hårdt.

- Selv om det elastiske materiale er meget strækbart, holder det også musklerne på plads. Man føler sig meget støttet, hvilket er meget rart, når man springer. Jeg synes også, at strømpebukserne er meget bløde. God ventilation uden at benene bliver kolde, siger en kille i testpanelen.

Svettiga långturer är inte något problem med de här rackarna. Absorberne er fugtige og måske svage, og det føles ikke rart. En blød og elastisk snøring på indersiden af tightsen giver også pluspoäng, ligesom den smarte fickan bak på höften.

Designen har en tydelig fartkänsla, så om du gillar den snabba looken kommer de här coola tightsen inte att göra dig besviken.

- Designet føles meget tilpasset til bare at løbe og giver rigtige pluspoäng hos löpnörden! Du kommer til at ville springa snabbare i de här tightsen, säger en testare.

Power Tech Tights GX findes både i sort og gråt.

Adidas Ultra Tight - Flossade favoritterUltra_SE.jpg

Märke: Adidas

Model: Ultra Tight

Rekommenderat pris: 1 095 kronor

Testpanelet siger:

Tack vare en mjuk, flossad insida blir de här tightsen inte bara sköna och följsamma: de är också perfekta att springa i under kallare dagar eftersom de är lite varmare.

- Den sømløse konstruktion gør dem utroligt sköna at ha på sig både på löprundan, gympasset eller bara glida runt i hemma. Tycker at Adidas har lyckats väldigt bra med designen, de känns både moderna och stilrena, säger en kille i testpanelen.

Nogle tests viste, at de er ret lange i modellen. Du kan eventuelt gå ned næsten en hel størrelse om du vil, at de skal sidde perfekt. I övrigt får designen många tummar upp. Det er en flot, diskret farve med praktiske og pæne refleksdetaljer på vaderne samt en smart lille ficka på højden.

- De har alt, hvad jeg behøver for at springe nu, når det er vårvinter. Hvis jeg skal blive tilfrågad at foreslå en forbedring, så er det kun at gøre dem noget kortere. Annars er disse tights både varma, ventilerande och snygga, säger en testare.

Ultra Tight fra Adidas finder du i sort.

Salomon Fast Wing Long T ight - Superslim pasformFAST WING LONG TIGHT.jpg

Marke: Salomon

Model: Fast Wing Long Tight

Rekommenderat pris: 899 kronor

Testpanelet siger:

Gillar du riktigt tighta tights kan Fast Wing Long Tight från Salomon passa dig som handen i handsken under vårens löprundor. Resåren i midjan är inte det minsta slapp, utan ser till att du kan springa utan oro för att tightsen ska hasa ner. Den går dessutom att justera med en dragsko.

- Et par lækre strømpebukser i et cool design. Materialet føles skønt at springe i, også når jeg begyndte at svede og blev varm. Meshdetaljerna luftar och transporterar bort svett bra, säger en testare.

Længden er perfekt. Du kan uden problemer tage din almindelige størrelse. Yderligere plus er det generøse antal refleksdetaljer, som ser til, at du ser ordentligt i mørket, en lille praktisk ficka att förvara nycklarna i och de mönstrade partierna på låren som ger bättre grepp om du vill ta hjälp av händerna genom att trycka på låren i jobbiga uppförsbackar.

- Lige nu er de lidt tunna at springa i, men når våren sätter igång på allvar är de helt perfekta! Jeg behøver venja mig, når de sidder så stramt, men når jeg godt vant mig, kommer de til at bruges flittigt, siger en kille i testpanelet.

Det er en vis kompression i tyget, hvilket gør, at känslan bliver betydligt tightare jämfört med vanliga löpartights. Men det findes en dragkedja i bensluten som gör dem enkla att dra på sig.

Kika nærmere på Salomon Fast Wing Long Tight her.

SHOPPA HÄR: Her er alt til din löpning

2XU Accelerate Compression Tights - Kungen af kompressionACCELERATE.jpg

Mærke: 2XU

Model: Accelerate Compression Tights

Rekommenderat pris: 999 kronor

Testpanelet siger:

Stilrena löpartights med graderad kompression som giver utomordentligt stöd till snabba ben. De her tightsen passar dig som springer mycket och länge, och vill få mesta möjliga support för arbetande muskler.

- Den grymma passformen gör att du gärna drar på dig dem även till andra aktiviteter än löpning och träning. Sitter som en smæk! Desuden i et gediget materiale, som ikke er så gennemskinneligt som en hel del andre tights tenderer til at være, siger en kille i testpanelet.

Trods at de har meget kompression i sig er de otroligt sköna och följsamma. Du kan gøre djupa benböj och utfall utan problem. De er desuden rigtig pæne. En fullpoängare när det kommer till designen, menar testpanelen som särskilt gillade den lite bredare linningen.

- Jeg kunne virkelig se, at 2XU havde lavet strømpebukser med en bred midterlinje. Det gjorde at de satt ännu bättre, snäppet bättre än tidigare modeller jag sprungit i. Helt klart mina nya favoriter! säger en kille.

Accelerate Compression Tights findes i sort.

Nike Power Tech Tight - Enkel perfektionPOWER TECH TIGHT.jpg

Märke: Nike

Model: Power Tech Tight

Rekommenderat pris: 599 kronor

Testpanelet siger:

Alla behöver ett par pålitliga klassiker i garderoben, som får det enkla att kännas överlägset. Hvis du har et par sådanne tights, kan Power Tech Tight fra Nike tage plads.

- Her har du tightsens motsvarighet till pizza margherita. Inga konstigheter utan bara det man behöver. Og når man arbejder med god kvalitet på råvarorna, så er det enkelt og rent ofte meget svært - så er det også i det her tilfælde, siger en kille i testpanelet.

De ganska tunna bastightsen sitter kanon direkt när du drar på dig dem. Inga konstiga sömmar som skaver eller knöliga veck. Passformen er helt enkelt midt i prick.

Eftersom en del af testningen skedde i lidt kallare temperaturer vet testpanelen att du utan problem kan komplettera tightsen med ett par förstärkningsplagg utan att det känns bylsigt. Men de gør sig bedst under den lidt varmere sæson.

- Det optimale anvendelsesområde får anses være löpning i plusgrader. Så giver de en meget behagelig oplevelse med sin tunna, följsamma material och luftiga meshpaneler. Plus for refleksdetaljer i benslut som giver lidt ekstra tryghed ved löpning den här tiden på året, säger en kille i testpanelen.

Nike Power Tech Tight findes her.

SHOPPA HÄR: Løbepuder til mænd

Blacc Sphere II - Trendy designBlacc_SE.jpg

Märke: Blacc

Model: Sphere II

Rekommenderat pris: 349 kronor

Testpanelet siger:

Første intrycket af disse nyheder fra Blacc er, at de holder en høj komfort og er præcis lagom tighta.

- Enkla men veldesignede tights, som ikke klæber på nogle ställen uden at være følgesamma og tighta uden at klæbe på. Det superfine materiale, som næsten er lidt pyjamaskind, siger en testare.

Det er egentlig ikke meget at klage på, når det gælder de her tightsen. Midjan er lagom høj og holder oppe tightsen på et ypperligt sätt. Det føles aldrig som om, at de er på vej ned. Designet er rent og pænt med guldreflexprint, dragkedjor i bensluten og meshpaneler i knævecken.

Det eneste minus er, at materialet ikke holder helt tæt under de kyligste testdage, selv om den bitre knap nok er et problem på foråret, og at tightsen mangler støttende kompression. Vilket ett par testare ansåg som viktigt hos ett par löpartights.

- Jeg vil gerne have lidt kompression i mine strømpebukser, når jeg er ude og springer, så det blev et minus for mig. Men i øvrigt er det et par lækre strømpebukser i en superskøn pasform, som føles lidt trendiga og edgy i sit guldiga design. Fina små fickor också, som är väl maskerade och rymmer såväl nycklar som telefon, säger en kille i testpanelen.

Her finder du Blacc Sphere II.

Skins K Proprium Long Tights - Supertights for seriösa löpareK PROPRIUM.jpg

Märke: Skins

Model: K Proprium Long Tights

Rekommenderat pris: 1 995 kronor

Testpanelet siger:

Skins er eksperter på kompression og det er svært at blive besviken når du springer i et par Skins-tights. Det her er de dyreste tights i testen, men oj hvilken funktion og kvalitet du får!

- Let de bästa tightsen jag har provat. Så sköna - och snygga! Ser meget bedre ud end hvad de gør på billedet. Kompressionen sidder der, hvor den skal mens resten af tyget rør sig följsamt genom varje löpsteg, säger en testare.

Den graderede kompression skal hjælpe til at reducere muskeltræthed ved at støtte muskler og ledere. Det her var intet som testpanelet mærkede af, men de føles ekstremt sköna at springa i. Midjan är något högre än normalt, vilket kan kännas ovant de första minuterna men den känslan försvinner snabbt.

- De transporterar fukt väldigt bra. Jeg er oftest ude og springer i over en time og kände aldrig af svetten. Grymt! siger en kille i testpanelen.

Skal du bare ud og lunka i skogen någon gång i veckan kan de här tightsen vara lite väl avancerade. Det er oplagt at springe i dem, uanset hvilket niveau du befinder dig på, men de er lavet til den lidt mere avancerede løsning, som vil have det allerbedste for at kunne maxa. Motionären kan hitta mer prisvärda varianter, men för den seriösa löparen är de här kompressionstightsen riktiga vinnare!

K Proprium Long Tights fra Skins findes her.

Craft Essential Tights - de ultimata bastightsenESSENTIAL TIGHTS.jpg

Märke: Craft

Model: Essential Tights

Rekommenderat pris: 499 kronor

Testpanelet siger:

Her har du et par sköna tights i en lækker model, til alle slags löpare som letar efter ett par pålitliga brallor till vårens rundor. Som klassisk bastights er det ikke meget som sticker ut eller stör. Du får præcis, hvad du ser, og det er en hel del!

- Designen sticker ikke ud, men det er ifølge mig et plus. Det findes et par refleksdetaljer til øget synlighet som skapar ett mönster och gör dem lite spexigare än ett par helt svarta bastights, säger en testare.

Funktioner gør ingen besviken. De känns sköna att både springa och träna i, skaver ingenstans och är faktiskt så pass komfortabla att flera testare gärna har på dem hemma när löparskorna får vila.

Fukttransporten er rigtig god, og du føler dig ikke blødt eller koldt efter en kort tur i spåret. Der findes smarte meshpaneler på bagsiden af knäna, som giver ekstra ventilation, så du kan med al sikkerhed bære disse også under sommarsæsonen uden at få varmeslag.

- Jeg vil påstå, at Essential Tights er de perfekte tights. De er tidløse, enkle at matche og har smarte detaljer såsom en praktisk dragkedjeförsedd bakficka at förvara nyckeln i samt dragkedjor vid benavsluten.

Essential Tights fra Craft finder du her.

LÄS MER: Adidas' bedste strømpebukser til herrer foråret 2018

LÄS MER: Bedste kompressionstightsen til løb