Test: Topp 3 bästa löparskorna från Asics Image

Test: De 3 bedste løbesko fra Asics

Vi har taget hjælp af to stycken superlöpare för att kora de bästa löparskorna från Asics - för dam och herr. Læs testet for at få reda på svaret!

Hvilke løbesko fra Asics er egentlig bedst? Vi har mødt vores løbeskoforhandler Charlotte Arvered (tidligere Karlsson) og hendes løbeskoforhandler: make Pär Arvered, springa i tre af de populäraste skorna från märket (en neutral löparsko, en stabil löparsko och en lättviktssko). Så her synes de om dæmpning, komfort og stabilitet i favoritterne fra Asics.

SHOPPA HÄR: Løbesko fra Asics

Asics løbesko til damer

(Psst! Scrolla ned för att se testet av Asics löparskor för herr).

Test: Asics, GEL-Cumulus 21

GEl cumulus

Findes i farverne: grå/rosa, blå, lysblå og rosa.

Fald: 10 millimeter.

Type af sko: GEL-Cumulus er en neutral mængdetræningssko, der passer bedst på landeveje og elljusspår.

Charlotte Arvered tycker :

Det, som den her løbesko får absolut højeste betyg for af Charlotte Arvered, er dæmpningen og stabiliteten - det er også de to egenskaber, som normalt kendetegner netop Asics løbesko.

- Jeg synes også, at skorna känns förvånansvärt lätta för att vara så uppbyggda och stabila, siger Charlotte Arvered och fortsätter:

- Jeg ville sige, at skorna passer til dig, som har et neutralt løbesteg, lavere fotovalg og lidt bredere fødder. Skon passar definitivt nybörjare som önskar en stabil och bra sko.

I øvrigt er det komforten, der gør Asics GEL-Cumulus til en favorit i udbudet.

- Det er en meget behagelig sko at have på foden. En detalje, som jeg lægger mærke til, er, at jeg liker den låga och mjuka hälkappan som ger noll risk för skavsår. Det føles som om, at jeg har en blød kudde rundt om hele foden.

Netop som navnet på løparskon antyder stoltserar GEL-Cumulus med Asics berömda GEL-dämpning i mellansulan. Som allra mjukast är den under hälen.

- GEL-Cumulus gør sig bedst til løb, der lander på jorden i sit løbesteg. Som en løber, der lander på framfoten, behøver du ikke have den opbygning, der findes i hulen på den her skon.

Sist men inte minst passar den populära löparskon bäst till mängdträning och mysjogg för dig som är en van löpare, men kan även funka på tävling för den lite ovanare löparen.

- Hvis man ikke er så løssluppen og skal gøre sin første mara, måske med målet at bare tage sig omkring, så kan den her løparskon absolut funka for det. Annars skulle jeg ikke rekommendera den som nogen tävlingssko.

Test: Asics, GEL-Noosa Tri 12

noosa tri dam

Finner i farverne: turkos/rosa og gul/blå.

Drop: 8 millimeter.

Type af sko: En lättvikssko för snabba tempopass och intervaller, ursprungligen designad för thriatlon, men utmärkt även för vanlig löpning.

Charlotte Arvered tycker :

Redan från första testrunda sitter GEL-Noosa som en dröm!

- Jeg gillar passformen på skon, den sitter väldigt skönt på foten. Tåboxen er relativt stor, hvilket kan være rart, da tårna får gott om plats, med mindre risk för blånaglar, konstaterar Charlotte Arvered.

GEL-Noosa Tri 12 er en neutral løbesko med let støtte til fotovalvet. Til forskel fra Cumulus er den desuden meget fleksibel, så som letvægtskor ofte er. Sulan er mere minimalistisk og har et lavere fald.

- Jeg anbefaler skon til vana löpare da den faktiskt kräver lite av löparen. Den er derimod opbygget på en måde, der passer både dig som lancerer på häl og framfot.

Udover at det udmærker sig designmæssigt, så er det et ganske unikt farvemønster, men også gennem smarte detaljer.

- Ovandelen er i et materiale, som ikke trækker åt sig vand og er udformet som en barfotasko. Skon har dessutom en elastisk snörning och specifika handtag för att man ska kunna dra på sig den snabbt, berättar Charlotte Arvered.

Trods det medföljer vanliga skosnören i kartongen, om du skulle föredra det. Sist men inte minst funderar Charlotte över vilka distanser GEL-Nossa Tri 12 gör sig bäst på, och kommer fram till att den inte bör matchas till alltför långa sträckor.

- Jeg skulle nok ikke ge mig ud på et længere pas end 21 km med den, men med lidt træning tror jeg absolut, at den funkar for upp till ett maraton.

Hvis du har en løbesko, der springer dit første maraton, kan du finderas i stedet for en træningssko med meget dæmpning, som GEL-Cumulus ovan eller GT-2000 nedenfor.

Test: Asics, GT-2000 8

GT-2000

Finnes i färgerna: turkos/vit, svart/grå, rosa, svart/rosa och röd/blå.

Drop: 10 millimeter.

Typ av sko: En løparsko med pronationsstöd för dig som vill springa långt och kräver en sko med skön dämpning.

Charlotte Arvered tycker :

GT-2000 8 er en rigtig klassiker i udbudet af stabile løbesko fra Asics (ej at forveksla med GT-1000 som er den neutrale variant af løbesko). Det er først og fremmest for komfortens skyld, at du skal købe Asics GT-2000, synes Charlotte Arvered.

- Skorna är verkligen supersköna på fötterna. Det føles som at jeg bäddat mig i kuddar. Da de har GEL-dæmpning i hælen, skulle jeg primært rekommendera de till hällöpare.

I øvrigt imponerer Asics GT-2000 på vores testare gennem at være ekstremt stabila. Muskler i fødder og underben behøver knap ens hjælp til at stabilisere foden - perfekt til dig som overpronerar! Skillnaden gentemot GEL-Noosa är påtaglig.

- Fordi de er så stabile, bliver de lidt stela, og kræver lidt tid for at forme sig optimalt efter din fot, siger Charlotte Arvered.

I övrigt är skon rymlig och passar en lite bredare fot. Annars får du dra åt snörningen ordentligt. De får pluspoäng för ovandelen som är ventilerande och håller dig sval till och med när du börjar närma dig sträckor på flera mil.

- Jeg synes, at skorna passer til længere distanser i og med, at det er så meget dämpning i mellansulan!

Er du nystartet, er GT-2000 et topvalg for dig, da den mjuka dämpningen håller muskler och leder pigga även efter flera kilometer på asfalt.

Asics løbesko til herrer

Test: Asics, GEL-Nimbus 22

GEL Nimbus

Findes i farverne: orange/svart, vit/blå, grå/blå, vit/svart, gul/svart, svart og grå/svart.

Dråbe: 10 millimeter.

Type af sko: En neutral løparsko med meget dämpning, prefekt för distanspass.

Pär Arvered tycker:

Ja, det her er altså den 22:a upplagan av den älskade Asics-skon GEL-Nimbus - det säger i sig en hel del om hur populär den är. Ligesom alle Asics løbesko med GEL-dæmpning er den meget smuk på billedet.

- En stabil sko, der føles meget bekvem fra første begyndelse. Den er ikke så bred, men har en fantastisk pasform, fortæller Pär Arvered.

GEL-Numbus 22 gør sig bedst på lange pas, og for at være en løparsko med meget dæmpning er den meget let. Til gengæld er det ikke helt nok til, at du vil springe i den på konkurrence.

- Jeg skulle rekommendera den här löparskon för alla distanser där farten inte är det viktiga. Asics Nimbus 22 er lidt tung og kan kännas klumpig vid högre hastigheter, tycker vår testare.

Selv om GEL-Nimbus er en neutral sko, er den meget stabil og giver skøn støtte til hulbilleder.

- GEL-Nimbus passer til en løber, der vil have en stabil og skøn sko til landsvejslöpning. Der er den klockren! siger han og fortsætter:

- Det, der kendetegner den, er, at den er ekstremt smuk på foden og utroligt stabil, hvilket gør, at den er grym også efter mange kilometer, siger Per Arvered.

Test: Asics, GEL-Noosa Tri 12

GEL noosa tri

Findes i farven: gul.

Fald: 8 millimeter.

Type af sko: En lättviktssko för snabba tempopass och tävlingar.

Pär Arvered tycker:

Netop som Charlotte Arvered fylder pladask for damskon charmas hennes sambo direkt av GEL-Noosa Tri 12:s höga komfort.

- Så fort jeg stoppar i foten i skon kändes den helt magisk, berättar han.

Med i kartongen til GEL-Noosa følger ett par vanliga skosnören, medan de som sitter på skon är en sorts snabbsnörning som ska göra den enkel att ta på och av.

- I begyndelsen var jeg lidt skeptisk over for hurtigsnoringen og troede, at skon skulle sidde løst, men den sidder rigtig bra på foden under hele passet.

I sammenligning med GEL-Nimbus er GEL-Noosa Tri 12 mere minimalistisk. Det gør den til en både hurtigere og lettere løbesko, som gør, at du får op en riktigt härlig fartkänsla.

- Jeg skulle rekommendera den här lättviktssko för landsvägslöpning och lätt trailterräng, på lite kortare distanser.

Ligesom sin sambo synes Pär Arvered at GEL-Noosa kræver et bra löpsteg och många timmars träning innan du kan ta dig runt ett maraton i skon. Hvis du ikke gør det, kan det være smart ikke at springe over en halv maraton i den her model.

Test: Asics, GEL-Kayano 26

Gel kayano

Finnes i färgerna: vit/röd, blå, svart, svart/vit, svart/grå, blå/gul och vit/svart.

Dråbe: 10 millimeter.

Type af sko: En pronationssko af rang, perfekt til landsvägar och asfalt.

Pär Arvered tycker:

Sällan har du nog stött på en så klassisk löparsko som GEL-Kayano. Den er godingen finder du i en ret høj prisklasse, men smakar det så koster det!

- Første fornemmelse er, at det er en sko med høj komfort og en rummelig rammefod, hvilket er skønt på lange pas, hvor fødderne kan svæve af anstrængning.

GEL-Kayano 26 er en pronationssko og passer dig med overpronation. Men også du som neutral løber kan drage nytte af pronationsstödet om du tagit dig ut på riktiga långdistanser. Når fødderne bliver trætte, er der nemlig risiko for, at de begynder at udtale let.

- Hälkappan er perfekt til mig, der har lidt problemer med hälsenorna, fortæller Pär Arvered.

Eftersom Kayano er forsynet med väldigt mycket och skön dämpning passar den överlag bra för dig som är lite småskadad. Har du nogen gang gået til en sjukgymnast med knäproblem har du säkert fått höra att det kan hjälpa att byta till en sko med Asics GEL-dämpning.

- I øvrigt fungerer den bra i alle hastigheder, men de er ikke rigtig lige så smidiga som GEL-Noosa, når du kommer op i højere hastigheder, tycker vår testare och fortsätter:

- Det her er en sko til primært landsvejslöpning på asfalt og elljusspår. I övrigt är den skön, väldigt stabil och dessutom väldigt snygg!

SHOPPA HÄR: Alle løparskor på hela Sportamore

LÄS MER: Hvilke af Asics løbesko skal jeg vælge?