Test av 3 lätta vandringsskor för honom Image

Test af 3 lette vandringskor til ham

Tid til nye eventyr? Her er de bedste vandringskæder til sommeren 2019!

At finde en optimal vandringsko er ikke helt let, men vores testpanel har gjort forarbejdet til dig! Her er tre vandtætte og mellemhøje modeller med varierende greb og stabilitet. Spana ind og find din næste vandringspartner!

Her finder du vores seneste test af vandringskor til damer og herrer!

TEST AV: Merrell MQM Flex Mid

Merrell

Märke: Merrell

Rekommenderat pris: 1 695 kronor

Passer til: Let, smidig og meget fleksibel er nogle af de mange egenskaber, som kendetegner den her vandringskonstruktion. Den har ikke helt samme støtte og stabilitet som de andre skind i testen, hvilket gør, at den egner sig bedst til mere jævne underlag, hvor det ikke går at trampe snett så let - til eksempel en dagstur, hvor du går på allerede optrampede stigar. Testpanelet konstaterer derfor, at lidt mere grepp undertill hade varit bra för när du ska ut och vandra på regniga dagar då underlaget blir halt. Själva skon i sig står sig däremot väldigt bra i regnet, tack vare ett yttre membran i Gore-texmaterial.

Komfort: Er du ude efter en känga med meget støtte, så er de her måske ikke for dig. Marells känga är åt det plattare hållet när det kommer till dämpning. Trods det er både sulan og ovandelen böjlig og formbar, vilket gör att skon sitter skönt utan att klämma åt någonstans.

Størrelse: True to size, men vill du försäkra dig om att få rätt storlek så är det snarare uppåt än nedåt som du ska gå storleksmässigt. Nogle af testpersonerne oplever skorna som lidt små i sin pasform, samtidig med at de er skønt generøse i bredden.

Sammanfattning: Testarna framhäver att de här vattentäta och smidiga kängorna är till för varma sommardagar då du vill ha skor som andas. Da de ikke har helt samme støddæmpning som de andre skove i testen, giver vores test noget dårligere karakterer for bare komfort og pasform. For dig, der behøver lidt mere støtte i hulfoten, kan det være godt at kunne lægge i en ekstra sula, der giver lidt ekstra dæmpning og svikt. Annars har vores testpanel bare lovord at ge og konstaterer at det her er en så når som perfekt vandringspartner for alla som behöver en lätt sko som inte tynger ned steget.


TEST AV: Haglöfs Ridge Mid GT

Haglöfs

Mærke: Haglöfs

Rekommenderat pris: 1 895 kronor

Passar för: Det her er en virkelig tålig vandringskänga som du helt klart kan læne dig op ad når du er ude på længere vandringer! Skon är riktigt skön och ger bra grepp tack vare att piggarna är riktade åt olika håll. Modellen passer derfor fremragende til de terränger, hvor du behöver något stabilare. Den er også perfekt, når den skal op i stenrige eller mere bjergrige omgivelser, og ikke vil behøve elleroa dig for at slita hål på skons ovandel. Et lille minus er, at testpersonerne oplever skon som noget varmt, trods at materialet både er bra og slipper ud store dele af den fugt, som let dannes inde i skon.

Komfort: De her skind har virkelig skøn dæmpning og de sidder bekvämt runt foten! Trods det er de noget hårda i materialet til en begyndelse, også om de efter et tag ger med sig og begynder føles mjuka. Höglöfs model er en superstabil sko, som egentlig ikke går at böja åt så många olika håll även om testarna försöker flexa med fötterna och medvetet trampa snett - hur bra som helst om du ska gå på ojämn mark! Også svikten og støtten under hålfoten er skönt og bekvämt tycker testarna, jämfört med de andra kängorna i testet.

Størrelse: Størrelsesægte og normal i bredden. Känns sköna även för de testare med bredare fötter som behöver lite mer utrymme.

Sammanfattning: Det her er testpanelets storfavorit! Tack vare att det är en mellanhög känga som både är vattentät och har ett bra grepp är modellen riktigt användbar i vandringsleden. Vores testpanel giver rigtig gode karakterer for komfort, fedt og materialeværdi, og det gør det til en optimal sko, når du skal ud og vandre længere distancer. Samtidig føles den også ret så næt, når den sidder godt på foden, og det gør, at testpersonerne gerne bruger den til kortere dagsture. Støddæmpningen er meget kraftig, og den smitter af på de små hjul og giver dig meget støtte, så du ikke risikerer at træde forkert. Prisvärd långkörare för dig som vill gå all in på vandringen!

TEST AV: Salomon X-chase Mid GTX

Salomon

Mærke: Salomon

Rekommenderat pris: 1 795 kronor

Passar för: Det her er en mellemhøj model, som testpersonerne synes passer perfekt til vandringer i lidt varmere temperaturer, da ovandelen delvis er lavet i tunn og ventilerende mesh. Det gør, at den føles luftig og let samtidig som den også er! Testpersonerne synes, at grebet føles rigtig stabilt og gediget, samt at kängan funkar utmärkt att använda i en mer stenig miljö där det krävs en tålig sko. I og med at den også räknas som en lättare vandringskänga så gör den sig även bra när du behöver gå med raska steg och komma fram fort!

Komfort: I den her skon oplever testarna att de får bra dämpning, tack vare att skon har en anatomisk mellansula som ger ett skönt stöd och komfort i både häl och hålfot. I begyndelsen kan den opleves som lidt hård omkring foden, men efter et tag føles det bare som en skøn støtte. Modellerne fra Salomon er også smidige og lette at snuse til, fordi du bare behøver at trække snøren ud i stedet for at knibe dig selv. Det gør så, at det går at få til en endnu tightare passform, oplever testarna.

Størrelse: Præcis som mange af Salomons skor er modellen lille i størrelse, og de fleste får gå op i en hel størrelse for at komme på plads med fødderne, uden at det skalver. Generellt sett ska du alltid tänka på att gå upp en halv storlek när du köper vandringsskor, men här kan det alltså vara på sin plats att gå upp mer. Annars er de lagom brede og passer også de fødder, der kræver lidt ekstra plads til bredden.

Sammanfattning: Her synes testpersonerne, at det direkte mærkes, at Salomon har inspireret af sine Speedcross-modeller, som er udviklet til trail. Den her kängan känns som en blandning mellan en löparsko och vandringskänga och testarna upplever därför att den funkar lika bra för längre vandringar i fjällen, som för dagsturer i skogen. I øvrigt er den stabil, samtidig med at den er fleksibel og alsidig. Udstyret med Gore-tex er det en vandringsko, som tåler at blive vendt samtidig med den anden, noget som testpanelet virkelig uppskattar. Kängan har också en ganska kraftigt upphöjd sula i gummi vilket gör att den känns tålig och klarar både leriga och blöta miljöer. At den har en forstærket tåbox og hälparti er også det et ekstra plus som gør modellen til en väldigt bra allround-känga för en aktiv vardag!

LÄS MER: Video: Tre effektive magövningar du måste testa

SHOPPA HÄR: Find din næste vandringsko