Test av årets bästa träningsskor för dam Image

Test af årets bedste træningssko til damer

Er du nyfiken på, hvad 2020 har at byde på i form af træningskor? Vi har trænet i fem af sæsonens bedste modeller for indenhustræning på gym eller i sal!

I en verden af tusind forskellige træningskor kan utbudet ibland kännas oöverskådligt. Derfor har vi låtit vores testpanel træne i årets fem bedste træningskor til indendørsbrug. Så her synes de om fleksibilitet, stabilitet, dæmpning og design på de nye træningssko fra Nike, Puma ogReebok.

Test: Reebok, Nano X

nano x

Findes i farverne: vit/röd, lila/vit, vit/grå, svart, grå, vit/svart, vit, grön och vit/rosa/blå.

Passar till: CrossFit, annan HIIT-träning och gym.

Testpanelet synes:

Reebok Nano er en favorit, som har hængt med længe. Den her tionde upplagan av skon anses dock vara bättre än någonsin. Den er blandt andet forsynet med en ny, forbedret ovadel, som skal give maksimal pasform og komfort.

- Reebok har fået til det! Personligen tycker jag att Nano-varianterna genom åren har varit lite högt och lågt, men med Nano X har de hittat det gyllene snittet, säger en testare.

Ligesom alle tidligere Nano-modeller er det her en CrossFit-sko. Trods det findes der gode anledninger til at træne i den også uden for boxens vægge.

- Jeg kører ikke ens CrossFit, men skulle rekommendera den. Själva grejen med den här typen av sko är att den ska gå att köra det mesta i, och det tycker jag att den klarar!

Netop som Nano 9 har den her tionde version en stabil sula. Du kan derfor løfte tungt i skon ved siden af de højintensive pas, som Nano X er designet til. Trods det bliver den aldrig stel.

- Problemet med mange stabila skor er, at de let bliver lidt klumpiga. Det problem har Reebok løst galant, säger en testare och förklarar:

- Til eksempel når du gør burpees, vil du at ovandelen skal kunne flexa, uden at skon glappar i hälen.

Et andet ryk, som Nano X virkelig løfter op til, er dens øgede greb.

- Det værste, der findes, når du gør hurtige øvelser i sidled eller med hop, er, at skorna ikke går at lita på, når du som bedst behøver fästet. Så er det ikke tilfældet i Nano X.

Sidst men ikke mindst kan man sige om Reebok Nano X, at den er en aning stor i størrelse (hvilket er almindeligt for Reebok). Testpanelet anbefaler, at du køber en halv størrelse mindre, end du plejer at have.

Test: Nike, Metcon 6

metcon 6

Findes i farverne: sort/guld, rosa/svart og sort/sølv.

Passer til: CrossFit og tunge løft!

Testpanelet synes:

Nya Metcon 6 har fået et lille løft designmæssigt og også funktionsmæssigt. Den største forskel fra tidligere versioner af samme sko er, at den nu er bedre, men desværre må testpanelet konstatere, at den stadig er meget varm.

- Foten blir aningen svettig och instängd, så om du vill ha ett riktigt sval träningssko som andas är det här fel matchning för dig, säger en testare, men tillägger:

- Vil du derimod have en træningssko med meget markkontakt, hvor du står stadigt for at løfte tungt, samtidig som skon er tilstrækkeligt fleksibel til for eksempel boxjumps og burpees, har du ramt rigtigt.

Der er visse forskelle mellem Nano og Metcon. Metcon var fra starten en CrossFit-sko, og for det er den stadig fremragende. Den gør sig også perfekt til andre slags HIIT-træning, både hjemme og i fitnesscentret. Desværre har Metcon 6 derimod ingen studs i sulan, og saknar nästan helt dämpning.

- För danspass och andra träningsformer där du behöver få hjälp av skon i form av spänst är den med andra ord inte klockren, konstaterar en testare.

Metcon 6 gør sig derimod rigtig bra for tynga lyft, något som är nytt för de senaste upplagorna av träningsskon. Også her går det at trække tydelige paralleller til Reeboks tilsvarende Nano, men Metcon er om muligt mere stabil.

- Metcon har løstagbare kiler, som du kan sætte i skoen, hvis du vil forvandle dem til lyftarskor. Perfekt til wallballs, squats og thrusters, hvis du vil have ekstra mobilitet!

Storleken er en anden Nike-sko, som er mindre skadelig end konkurrenternes. Sist men inte minst faller testpanelen stenhårt för designen.

- Skornas look er mindst sagt färgstark, vilket ger extra energi. Man føler sig faktisk rigtig stærk i Metcon 6!

Test: Nike, Free Metcon 3

free metcon

Finnes i färgerna: grå/orange, vit, svart/vit, blå/beige, leopard och beige.

Passar till: cirkelpass, gymträning, HIIT-träning - ja, det mesta!

Testpanelet synes:

Det, der først og fremmest adskiller Free Metcon fra vanliga Metcon, er at sulan. Her er den både blød og fleksibel. Det gør den til en allroundsko i syskonmodellen. Det er derimod ikke det første testpanel, der fastnar for.

- Hvor cool er den her ikke? Designen tycker jag absolut ska ha högsta betyg, säger en testare så fort Free Metcon 3 packas upp ur kartongen.

Skon sticker verkligen ut och är väldigt iögonfallande, med schyssta kontrasterande detaljer och färgkombinationer. Det er dog ikke bare paletten, som får skon at overraska.

- Ved første anblick är det svårt att se Free Metcon 3 som en särskilt bra styrketräningssko, då du vid squats och liknande övningar gärna vill ha en stabil sula. Det ser Free Metcon ikke ud til at være, fortæller en i testpanelet, men fortsætter genast:

- Men så fort du har fået på dig skon kommer du inse at skenet kan bedra. Den er stabil og ikke alls "svampig" i sulan!

Ud over at sulan er meget stabil, har den også et fald, som letter teknikken ved lette løft.

- Jeg oplever, at helsen er højere, end hvad framfoten er, hvilket også kan være til fordel for dig, som er lidt mindre rørlig i eksempelvis squat-position. Du kan lettere komme ned i en dyb squat med en sko, der er opbygget på den måde.

Undertill har Free Metcon 3 ekstra bra fäste. Det mærkes meget tydeligt, når du vil lave burpees, hoppe i sidled, putta en släde eller lignende. Testpanelet har egentlig bare en eneste kritik at komme med. Præcis der, hvor remsan går, som strækker sig fra ovankanten og ned til sulan, føles materialet aningen hårdt. På utsidan blir det till en början störigt då kanten trycker en aning mot fotknölen.

- Vartefter skon mjuknar så blir det däremot bara mindre och mindre påtagligt, men kanske hade kanten kunnat vara aningen mjukare ändå.

Test: Nike, SuperRep Go

superrep go

Findes i farverne: gul/vit, vit/svart, vit/grå, rosa/vit, beige/vit, vit/svart/blå og rosa/grå.

Passar till: all typ av cirkelträning och gruppass!

Testpanel tycker:

Til forskel fra både Nano og Metcon-modellerne er SuperRep Go helt ny i sortimentet. I sammenligning med de gamle klassikere er det her en roligere træningssko, som på alle måder overrasker. Citrongulafarven kan pigga upp vilken urtvättad gymoutfit som helst, men den främsta fördelen är ändå komforten.

- En rakt igenom superskön sko - speciellt för mig som kan få lite ont i benhinnorna när jag tränar för mycket i Metcon, säger en testare, som får medhåll:

- Ja, for mig med knäproblem var de en skänk från ovan! Kommer aldrig vilja gå på pass i en annan sko.

SuperRep Go passer perfekt til alle typer cirkeltræning, hvor du har brug for støtte, men samtidig en vis fleksibilitet. Hvis ambitionen er at løfte tungt, ville testpanelet derimod hellere anbefale Metcon 6.

- Hvis du vil og vågar være så glad for, at du har flere træningskor til forskellige pas, så vil jeg sige, at du vil løfte tungt i Metcon 6, gå på pas i SuperRep Go og derefter have Free Metcon 3, når du træner selv på gym, foreslår en testare som selv stemmer ind på sin egen beskrivelse.

Ligesom alle Nike-sko er også SuperRep Go noget lille i størrelsen, men ikke fuldt så lille som normalt. Hvis du plejer at købe en hel størrelse større i dine Metcon, så kan du købe en halv størrelse større i de her.

- For övrigt - wow vilka snygga skor! Jeg, som normalt altid bærer sort, blev først afskrækket af den klare farve, men den er virkelig så flot, endnu flottere i virkeligheden end på billedet

Udover at de er meget pæne er ovandelen på SuperRep Go desuden så tunn at den umuligen kan blive for varm. Ventilationsformågan er perfekt til lökiga pass!

Test: Puma, Provoke XT

puma provoke

Findes i farven: vit/svart/rosa.

Passar till: det mesta, förutom tunga lyft.

Testpanelet synes:

- Så coolola skor! De udstråler energi og glæde - sånt som virkelig kan gøre skillnad vissa dagar inför ett träningspass, skrattar en testare.

At färgglatt och mönstrat tycks vara höstens heta träningstrend när det gäller skor finns inga tvivel om. Hvis du ikke er helt modig nok til at satse på en leopardmønstret Metcon 6, kan Provoke XT fra Puma sikkert falde dig i smag.

- De her træningsskinner er relativt allround, men jeg skulle sige, at de er noget begrænsede i anvendelsesområder. Ved til eksempel tunga lyft är de aningen för instabila, om du frågar mig.

Selv støtten og hvordan man omslutter fødderne er superbra, ifølge testarna, men kontakten mot marken är en begränsande faktor beroende på träningsform. Det her er den type træningssko, som kommer til sin fulde ret på gruppass, hvor komforten og spænsten er A og O.

- Greppet er virkelig bra. Jag vill ge dem snudd på full poäng för det. Her slipper jeg oroa mig for at plötsligt tappa fäste när jag står i plankan, eller kör box jumps.

Hvis du bare vil have en eneste sko til at køre alle pass (förutom lyft) i, kan det her være din næste favorit. Puma-skon overraskar måske ikke på noget punkt, men falder heller ikke nogenstans. Det er en kunstform i sig selv.

- Snygg, prisværdig og funktionel. Hvad findes der ikke at gilla?

LÄS MER: Stor guide! Find det rigtige træningskor

SHOPPA HÄR: Hela Sportamores udbud af træningsskor