Test av löparskor med reflexer Image

Test af løparskor med reflekser

Se til at du ser når du springer i vintermørkret! Vi har testet 6 forskellige løpartikler med reflekser for at finde ud af, hvilke der er bedst i test.

Test af 3 løbesko med reflekser til hende (scrolla ned for at læse om herrskorna)

Saucony, Ride 9 Reflex-serien

SauconyRide9_Dam.jpg

Ordinarie pris: 1.695 kroner.

Resultat: Synlig, let og pæn.

Testpanelets bedømmelse:

Ved et første øjekast er det let at tro, at hele billedet af Saucony Ride 9 Reflex Series er en stor refleks, den er nemlig kritvit. Men själva reflexen sitter på loggan på utsidan av skon. Flere af kvinderne, der har testet skindet, synes, at den hvide farve gør, at de ser lidt ekstra i mørket.

- I og med at skorna är just vita syns de extra i mörkret trots att reflexen inte sitter över hela skon, vilket är ett stort plus. Däremot hade jag önskat att reflexen var en större del av skon då den ändå säljs som just en reflexsko, säger en av kvinnorna, som oftast springer på kvällstid.

Skon får pluspoäng för sin design, flera tycker att den är snygg. Men selv om det er sjovt med en fin sko, er det passformen, som er vigtigst. Og der leverer Saucony Ride 9 Reflex Series en let og løbevenlig sko med bra støtte og dämpande sula.

- Jeg ville sige, at skon er gjord for något smalare fötter, jag har lite bredare fötter och känner att de sitter åt ganska hårt vid vristen. Däremot gav de inga skavsår och sitter som de ska på foten, så jag skulle absolut rekommendera de här skorna till en kompis, säger en annan testare.

Asics, Gel-Nimbus 18 Lite-Show

AicsGel-Nimbus-18-Lite-Show_Dam.jpg

Ordinarie pris: 1 895 kroner.

Resultat: Snygg, allround, tydelige reflekser.

Testpanelets omdöme:

Asicd Gel-Nimbus 18 Lite-Show har reflekser placeret rundt om hele skoen, for at du skal kunne synas fra alle vinklar når du springer. Skons design ser gennemtænkt ud og får tummen op af vores testpanel.

- Måske den pæneste reflekskon, du kan få tag i, med reflekser integreret i et pænt mønster over hele skon, siger en kvinde.

På skon samsas stora reflexer, i form av Asics logotyp, med mindre reflexer som täcker nästan hela skon i ett nätmönster. Testpersonerne oplever, at de større reflekser på skoen ser lige så tydelige ud som almindelige reflekser, men synes ikke, at det skader, at også de mindre reflekser ser endnu mere ud.

- Det mindre mønster syntes bare lidt let med skarpt lys, siger en testare.

Hvor er skon at springa med då? Jo, testpanelet synes, at den passer fremragende til høstlöpning på asfalt, som kan være våd og løvtæckt. Den giver også bra fäste på skogsstigar och på vinterväglag.

- Jeg har prøvet at springe på sne og is. Det er ju lite halt, men inga stora halkolyckor eller vurpor inträffade mig, det märks att de är anpassade för det, säger en av testarna.

Hvis du har en sko, der er blød og følger både når den kommer til dämpning og avtramp, kommer du til at blive tilfreds med Asics Gel-Nimbus 18 Lite-Show. En af testpersonerne bruger springa med neutrala skor og upplevde at modellen kändes aningen för mjuk för att passa till de längsta passen.

- Men detta är en bra allround-löparsko som bör passa de flesta löpare, säger hon.

Nike, Free Run Distance Shield

NikeFreeRunDistanceShield_Dam.jpg

Ordinarie pris: 1 395 kroner.

Resultat: Skønne, varme og tydelige reflekser.

Testpanelets omdöme:

På Nike Free Run Distance Shield er ikke bare de store "swoosharna" på sidorna reflexer, det findes også små reflexer ved snörenas fästen.

- Reflexerna syns verkligen i mörkret och det kändes tryggt när jag sprang på kvällarna, säger en av kvinnorna som testat skon.

Nike Free Run Distance Shield er beskrevet af testpersoner, der er meget lette og har en flot sko med en god dæmpning, trods det at de har en barfota-känsla. Skjoldet er også meget stabilt under oplukning. Hälen på skon er ganska mjuk men testpanelen får inga skavsår och upplever att skon sitter tight runt foten.

- Jeg oplever, at skon er lidt varmare bare for at passere höstlöpning. Men jeg synes, at det er en behagelig temperatur gennem hele luften, og at foden får en god cirkulation af luft, så jeg føler mig tør og frisk gennem hele passet. Jeg elsker Nikes løbesko!

Nike Free Run Distance Shield er, som navnet fortæller, lavet for at du skal kunne springe også lange distancer. Og vores test viser, at skjoldet passer godt til både hurtige intervaller og de længere afstande.

- Jeg har også testet, at springa på löpbandet på gymmet och skon passar lika bra där trots att den är lite varmare, säger en kvinna.

Flere i testpanelet oplever, at skon er noget lille i størrelsen, så du rekommenderas at gå op en halv til en hel størrelse.

Test af løbesko med reflekser til ham

Saucony, Ride 9 Reflex-serien

SauconyRide9_Herr.jpg

Ordinarie pris: 1 695 kroner.

Resultat: Reflekterende, alsidig og komfortabel.

Testpanelets omdöme:

Saucony Ride 9 Reflex Series er et godt valg for dig, som virkelig vil synas, når du springer. Testpersoner, der har prøvet skorna, oplever, at den store reflekslogan i kombination med den hvide farve gør, at de virkelig ser.

- Hela mellansulan var också reflekterande. Med andre ord kände jag mig trygg och sedd i höstmörkret, säger en av männen som testat skorna under flera kvällslöpningspass.

En af løparne plejer normalt at springe i Sauconys letvægtsserie Kinvara og sammenlignet med dem oplevede han Saucony Ride 9, som er en neutral sko, som lidt plattare.

- For mig som framfotalöpare kändes den även lite stummare och mindre dämpad på asfaltsturer.

Flere testare upplevde skon som liten i storlek och tipsar om att gå upp en storlek för att få lite luft framme vid tårna. Om du ska springa i kalla väder är det bra om du får plats med en varm strumpa, ovansidan på skon är nämligen gjord av luftig mesh med förstärkningar av Flexfilm, vilket gör dem väldigt mjuka och bekväma, men meshmaterialet gör att skorna blir väldigt ventilerade (läs: kalla).

Trods at skon er uppbyggd och dämpad är den väldigt lätt, och passar bra både till kortare och längre löpturer.

- Jeg oplevede den som en alsidig sko, der passer til et bredt spænd, fra nybegyndere til mere seriøse med neutral fotografering, siger en af testpersonerne.

Asics, Gel-Nimbus 18 Lite-Show

AicsGel-Nimbus-18-Lite-Show_Herr.jpg

Ordinarie pris: 1 995 kroner.

Resultat: Supersköna, dämpade och synliga reflexer.

Testpanelets omdöme:

På dagen gør de neonfarvede detaljerna att Asics Gel-Nimbus 18 Lite-Show syns när du springer. På kvällen aktiveras reflexerna på den stora logotypen på sidan samt på det finmaskiga mönstret som täcker större delen av skons ovansida.

- Reflexerna syns verkligen bra! Inte så att skorna lyser när du springer men de gör att du syns bra på håll när du till exempel springer på en trottoar, säger en av testarna som mestadels springer i stadsmiljö.

Skomodellen ser rejäl ut, med stor och stabil sula. Men trods det føles det let på foden samtidig som den giver bra dämpning och en skön löpkänsla. Sulan ger bra grepp på skogsstigar, asfalt och gräs samt på blött underlag. Testpersonerne har dog ikke bevist, hvordan det er at springe med på sne. Skon upplevdes som ganska varm och skön en kall höstdag och passar för både långa och korta löprundor.

- Jeg skulle rekommendera dem til en kompis: stabila, supersköna, inte för tunga och snygga, säger en man.

Nike, Free Run Distance Skjold

NikeFreeRunDistanceShield_Herr.jpg

Ordinarie pris: 1 395 kroner.

Resultat: Skön, snygg, tydliga reflexer.

Testpanelets bedømmelse:

Nike Free Run Distance Shield er en kameleont. På löpturer dagtid ser de ut som vanliga löparskor, men när solen gått ned och gatlamporna har tänts lyser reflexerna på sidorna och på snörena upp.

- Jeg kan lide, at de er så diskrete og ikke ser ud som en tidsmaskine trods mængden af reflekser på skon, men at de virkelig syns i mørket, siger en af mændene som sprungit med skorna.

Skon bygger på Nikes Free-serie men er såpass dämpad att den också går att springa långa distanser med. Testpersonerne synes, at den er skøn, men at den føles noget stum ved distancer over en million.

- Komforten er det eneste problem, men dæmpningen kunne være noget mere generøs. Men ambitionen er at arbejde under milen uanset tempo, så er disse skor klockrena! synes en af testarna som brukar springa omkring åtta kilometer.

Nikes skor er kendt for at være aningen små i størrelsen og det gælder også den her model som også er noget smal i pasformen, så du kan behöva gå upp en halv storlek eller mer. Testlöparna tycker att skorna håller en skön temperatur men rekommenderar en värmande ullstrumpa om du ska springa med i kylan.

- Jeg skulle uden tvivl kunne rekommendera dessa skor till vänner och bekanta utan att behöva skämmas i efterhand! säger en av testarna.

LÄS MER: Test af underställ i syntet

LÄS MER: Denstørste test af løparjackor