Test av pulsklockan Garmin Forerunner 735XT Image

Test af pulsklockan Garmin Forerunner 735XT

Pulsklockan Garmin Forerunner 735XT er en multisportsklokke til dig, der kan lide at springe, cykle og simulere. Er den noget for dig? Vi hjælper dig med at blive "ursmart".

Er det på tide, at du også begynder at træne? Mange synes, at træning med pulsklocka og anledningerne er flere. De største fordele er naturligvis, at det både er roligt og nyttigt! Hvis du øger viden om din egen træning, kommer til at forstå din krop bedre og tack vare at du kan pulsträna eller ägna dig åt avancerad intervallträning med klockans hjälp får du också en bra utgångspunkt inför dina kommande pass. Pulsträning går ud på at du tager reda på maxpuls och kan därefter träna i olika intensitetsnivåer. Pulsklockan opfanger signaler fra hjertet og viser, hvor hurtigt hjertet slår. I kombination med en mængde funktioner kan den opleves som en træningspartner, der både motiverer dig og gør træningen mere effektiv.

I somras släppte Garmin sin nya klockmodell Forerunner 735 XT, som ersätter den två år gamla modellen Forerunner 920XT. Beskrivelsen af klokken er lidt snårig, at forstå de tekniske begreber og navne på de forskellige programmer siger ikke så meget. Derfor har vi testet den, så du skal få en bedre forståelse for, om det her er ret pulsklocka for dig.

garmin 735 XT

Test af: Pulsklockan Garmin Forerunner 735XT

Ordinarie pris:
4 795 kroner.

5 hurtige fakta:

Mål: 45 x 45 x 11,7 millimeter.
Vægt: 44 gram.
Vandtæthed: 5 ATM (hvilket betyder, at den er tilpasset til 50 meter og ikke duger til dykning, som kræver mindst 10 ATM).
Skärmupplösning: 215 x 180 bildpunkter.
Indbyggede aktivitetsprofiler til: Löpning (inomhus/utomhus), cykling (inomhus/utomhus), simning (bassäng/öppet vatten), längdskidåkning, paddlingssporter, terränglöpning, vandring och styrketräning.

Resultat af testet:

Første spørgsmål, du skal stille dig, når du vælger klokke, er hvilken type træning, du skal have den til. Er du først ude efter at kunne måle din puls, tempo, tid og afstand? Så räcker en ganska enkel pulsklocka anpassad för löpning. Hvis du også kan cykle og spille med din klokke, vil du have brug for en mere avanceret multisportsklokke. Så går du op i en prisklasse, men breddar också användningsområdena betydligt. Den beregner VO2-max, mjölksyratröskel, förutsäger tävlingstider och ger råd om återhämtning. Det er på den niveau
Garmin Forerunner 735XT er.

Den her klokke passer til dig, som er en rigtig træningsentusiast og måske sigter mod et triatlon. Forerunner 735 XT er udstyret med GPS og kan give dig detaljerede oplysninger om din træning, men også om din hverdag, da den også er en aktivitetsmåler, der registrerer dine skridt, kalorier og holder koll på din søvn.

- En pulsklocka med ekstra alt! Jeg skulle absolut anbefale den, men fundera innan om du behöver alla funktioner som den här klockan erbjuder, annars kanske du kan köpa en billigare modell, säger en av våra fem testpersoner.

- Totalt sett er det en väldigt användarvänlig pulsklocka som stimulerar till träning och motiverar dig när du är ute och springer. Du, som ikke har haft en træningsklokke tidligere, behøver måske ikke købe en sådan her dyr direkte, men hvis du holder på med flere sportsgrene, kommer den ikke til at gøre dig besviken. At kunne samle rekord og sedan föra över dem till telefonen och analysera dem där är riktigt kul! At du har alle data i telefonen gør også, at du kan planlægge aftenens træningspas til eksempel på tåget hjem fra jobbet for at bräcka nya tider, siger en annan testperson.

En rädsla många har när de köper pulsklocka är att klockan ska vara svår att förstå sig på. Trods det at Garmin Forerunner 735XT er så avanceret, er den meget enkel at forstå og koble sammen med telefonen. Testpanelet mente, at det eneste problem er, at du skal klikke rundt lidt i starten for at forstå, hvordan du går rundt i menuerne, og hvordan du bekræfter din værdi. Det findes dog en brugsanvisning på svensk, som var let at forstå. Data, du samler ind, når du træner, er lette at gå igennem via appen i mobilen, syntes testpanelet.

- Jeg syntes, det var enkelt at forstå sig på. Fra det øjeblik, du får pakken i hånden, kan du være ude og springe på ti minutter. Teknikken er ikke noget hinder, men en adgang. Ekstra plus for at du kan få op sms på displayen om du har den parkopplad med telefonen, siger en testperson.

- Pulsklockan har mange gode funktioner, som gør, at den vibrerer hver kilometer og giver mig en opdatering om, hvor jeg ligger lige nu. Appen er tydelig og enkel at forstå, efter fem minutter havde jeg fået kläm på det meste. Der findes også en funktion i appen, som gør, at du kan konkurrere mod andre, der ligger på omtrent samme niveau, det var rigtig kul, siger en anden testare.

Når det gælder klockans mindre bra egenskaper tycker två personer i testpanelen att den behöver laddas relativt ofta. Efter cirka fem anvendelser behøver den laddas, troligtvis eftersom den har aktivt gps-signal. Hvis du ikke bruger den aktivt, skal du holde klokken i 11 dage og 14 timer med aktivt gps-signal.

En person i testpanelet mente, at fartangivelsen ikke var præcis. Han oplevede, at det ikke hang så meget på klokken, trods det at han drog op tempot markant i spåret. Tempoproblemet opleves ikke af nogen anden, så det kan have været sådan, at klokken ikke sad helt fast mod handleden, uden at røre på sig lidt. Så kan resultatet blive lidt oklart. Det kan også ha at gøre med gps:sen.

- Tidsangivelsen var lidt skakig. Tydligst blev det, når jeg gik, iblandt kunne jeg ikke ens komme op i 7,5 km/t, mens jeg ved en anden lejlighed kunne gå uden at tænke på at gå mitt snabbaste och då ha 7,5 km/t på displayen, siger han.

Det bedste med klokken er smidigheden. Pulsen måles direkte på håndtaget, hvilket kaldes integreret måling. Det er stadig ikke lige så præcist som med pulsbånd, men teknikken er gået enormt meget fremad de seneste år.

- At springa och cykla utan pulsband är jätteskönt. Klockan i sig er jättelätt och får utan problem plats under jackan och en långärmad löpartröja. Den er meget lettere end andre multisportklockor, jeg har testet, siger en kvindelig testare.

- Klockan er supersmidig, jeg tænker ikke ens på at jeg har den. Fint armbånd og god størrelse. Displayet ser tydeligt ud, også når jeg springer og lyser op med et knaptryk. Vikten er meget tydelig, jeg kender den ikke, når jeg er ude og bruger den. Smidigheten är klockans stora styrka, säger en manlig testare.

Testpanelet mente, at det roligste med klokken var, at den gav ekstra motivation til at træne. Den gør at det bliver roligere at træne, suget at komme ud stiger og den skubber bæreren til at øge intensiteten under passet.

- Det roligste er, at den giver så meget pepp! Det er sjovt at se sin rekord og hvor langt man sprungit. At den desuden er med under passet og giver info om hver kilometer motiverer lidt ekstra. En pulsklocka gør træningen roligere helt enkelt.

Alla Sportamores pulsklockor hittar du HÄR.


LÄS MER: 3 snabba skäl till att köpa en pulsklocka