Test av säsongens halksäkra vinterkängor Image

Test af sæsonens halksäkra vinterkängor

Gå en vinter i halksäkra skomodeller - vi tester sæsonens favoritter til dam og herre.

Vinterhalvåret betyder ikke bare pulkaåkning og julmys. For mange kan den isiga gatan en vacker vinterdag kännas lika svår att ta sig fram på som en tuff hinderbana. Ifølge en undersøgelse, som YouGov har lavet på bestilling af Icebug, har omkring 42 procent af alle svenskere nogen gang halkat og skadet sig. Siffran på de som slår sig så illa at de måste behandlas på sjukhus ligger på 30 000 personer varje år.

At udöka vintergarderoben med ett par halksäkra kängor som ser till att du kan gå precis som vanligt, oavsett isiga trottoarer eller blöt snö, är en investering du inte kommer ångra. Vores testpanel, bestående af både mænd og kvinder, har testet sæsonens modeller og ved, hvor bra de egentlig er for vinterlandskabet!

FOR HENNE

SE_SALOMON_DAM.jpgTest af: Salomon, Shelter Spikes CS WP

Passform: Noget lille i størrelsen. Vælger du din almindelige størrelse kommer tån garanterat at nå ændre fram i skon, så gå upp minst ett snäpp för optimal passform. Skon har en normal bredd som går att justera med snörning och två hällor.

Komfort: Det middelhøje skaft er meget behageligt, men det skulle gerne være en eller to centimeter højere for virkelig at dække anklerne. Insidan i fleece får full pott. Ekstremt lækker sko!

Design: Den turkise, flossede inderside lever op til designet, men dele af testpanelet synes ikke, at det gik hele vejen hjem, uden at have föredragit en neutral farve for et mere stilrent look.

Sammanfattning: En rejäl sko för utomhusaktiviteter som promenader och skogsvandring. Skon er något liten i modellen så gå med fördel upp en storlek för optimal passform. Skons ovandel i softshell er helt vandtæt og sulan har noga utplacerade hårdmetalldubbar som gör att du står stadigt på isiga vägar och djupare snö. Den her model gør sig bedst i vinterlandskabet, hvor dubbarna og det tykke materiale virkelig får lov at komme til sin ret. Eftersom dubbarna ikke er dynamiske, vil det sige, at de ikke tilpasser sig efter underlaget, bør du ikke gå rundt i den her model, når det er barmark eller inde i et indkøbscenter. Du som lever i norra Sverige och vet med dig att du kommer tillbringa flertalet timmar ute i vinterlandskapet har hittat rätt modell.

SE_MERREL_DAM.jpgTest af: Merrell, Thermo Freeze WP Ice+

Passform: Noget stor i størrelsen med en meget rummelig og bred pasform. Du kan med små fødder trække ordentligt eller have en tykkere strumpa i for optimal pasform.

Komfort: Indersiden i fleece er blød og skøn, og hjælper med at holde varmen. Innesulan har en opbuktning ved mellempartiet, som retter op på foden på en komfortabel måde.

Design: Testets sneaker-variant. Det ser ud som en kombineret promenad- og arbejdssko med grå detaljer. Du vælger den her model primært for dens funktioner, ikke utseendet.

Sammanfattning: Den første testpanel, der blev udtrykt efter at have set den her model, var: arbejdskor. En model du kan arbejde i, specielt hvis du arbejder på industri eller udendørs. Skon är väldigt varm, med ett slitstarkt yttre som gör att du kan nöta den här modellen i flera säsonger utan minsta problem. Ovandelen er også helt vandtæt. Minus med skorna är den låga modellen. Når det er meget sner, tager den sig ind ved anklarna om du inte har tjocka raggsockor som täpper till. Skorna är även väldigt breda och kan upplevas som klumpiga. Det bedste er greppet. Vibram Arctic Grip-sulan, som beskytter mod sandpapir, er lige så god på is som på klinkers. Tricket er at gå normalt i skorna, så alle halksäkra ytor på sulan får kontakt med underlaget. Plus for at du kan gå med skorna i affärer och på asfalt. En sko som er givet for dig med dårligere balance som vil have en stabil sko du kan bruge langt inde på våren.

SE_ICEBUG_DAM.jpgTest af: Icebug, Metro2 W Bugrip

Findes også i: röd.

Passform: Stor i størrelsen med en bredare passform i framfoten. Gå ned en størrelse for klockren fit eller fyll ut skon med en eller två raggsockor.

Komfort: Skon sitter väldigt skönt på foten och har en sula som pekar smått uppåt vid tåpartiet för att du ska uppleva ett rull i steget. Dragkedjan på insidan av skaftet gör skon lätt att ta på och av.

Design: Storstans version af dubbade kängor, en feminin model som alle i testpanelen tycker passar perfekt när du vill ha något finare på fötterna till och från jobbet. Snyggt med mocka og plus for de små refleksdetaljerna.

Sammanfattning: En af Icebugs klassikere - en stilren promenadesko for dig som ikke er ude efter en vandringskänga men ändå vill gå stadigt i vinter. Metro2 W Bugrip har en vandafvisende ovandel i mocka og en slitstark og vattentät sula, vilket betyder att den här modellen klarar av att gå på snötäckt underlag. Icebugs dynamiske dubbar stopper ikke med at forvåna. At de bliver hårda på mjuka underlag såsom is och snö samt mjuka och åker in i sulan när du går på asfalt gör att du kan ha skorna överallt utan minsta problem. Et minus med skon er, at modellen kan opleves som noget stort og smått klumpet med sulan, der pekar opad framtill. Samt at det ikke er den bedste model, når det vankas snölekar. Det bedste med skon er, at den er rigtig varm og klarer flere minusgrader, samt sulans grepp. Vinterns vinnare för kalla fötter!

SE_HALTI_DAM.jpgTest af: Halti, Freddo DX Mid Arctic Grip

Passform: Lidt små i størrelsen, så ligger du mellem to bør du vælge den større. Snörningen och de fyra hällorna på framsidan gör att du kan justera passformen efter önskemål.

Komfort: Innersulan er et komfortabelt fodtøj, og du, som normalt foretrækker det, kan mærke, at du går op i den her model. Indersiden er blød og skøn og skaftet går præcist, når det er højt oppe på anklen.

Design: En pæn og stilren vinterkänga som opleves som skovens version af 6-inch Premium fra Timberland. Testpanelen hyllar de svarta detaljerna som känns genomtänkta och höjer designbetyget.

Sammanfattning: Wow! Så fort du får på Freddo DX Mid Arctic Grip på foden, trækker det i smilebåndet. Den her skon er ekstremt skön, innersulan är mjuk samtidigt som hela skon kramar åt foten och ger ett stabilt stöd. Tænk bare på, at skon er noget lille i størrelsen, så det kan være en fordel at gå op et snäpp, så du får plads med en raggsocka. Minus med skon er, at det er den mindst varierende model i testen. Derimod er den desto bedre til at holde på og promenere længere, fordi vandrørene er helt vandtætte og ventilerende. Den her model er dobbelt men forsynet med en Vibram Arctic-sula, der næsten stadig føles som sandpapir. Materialet er eksemplarisk blødt og har et fast underlag. Overlag en snygg och stabil vinterkänga för outdoor-fantasten!

FOR HONOM

SE_SALOMON_HERR.jpgTest af: Salomon, Shelter Spikes CS WP

Passform: Størrelsesægte, så satsa på din vanliga storlek för bästa passform.

Komfort: Det middelhøje skaft føles lidt stumt mod benet til en begyndelse, hvilket du let löser med hjälp av en tjockare strumpa. Insidan i fleece får höga betyg.

Design: Slår du op hvordan en outdoor-känga ser ud er det her modellen du får fram. En klassisk Salomon-sko, der gør sig bedst i naturen. Delar af testpanelen hade dock önskat lite mer färgdetaljer som Salomon annars brukar ha på sina produkter.

Sammanfattning: En rejäl känga för dig som vet med dig att utelek och promenader på halt underlag kommer ta upp din fritid i vinter. Med en stabil og greppsäker sula i kombination med hårdmetalldubbar finns det inget som rubbar Shelter Spikes CS WP. Tænk derimod på, at dubbarna ikke går ind i sulan, når du eksempelvis går på asfalt eller i købcentrum. Brug derfor modellen, hvor den gør sig bedst - i naturen. Et minus ved skon er det middelhöga skaftet som precis när ankeln, testpanelen hade önskat att det gick över ankeln för ökad komfort och värme. På plussiden finder vi, at vi har vandtætte ovandele, og at modellen er meget varm og bekvem. Se, hvad den tåler i den her model!

SE_MERREL_HERR.jpgTest af: Merrell, Thermo Freeze WP Ice+

Passform: Skon er något liten i storleken om vi tittar på längden, den är däremot allt rymligare till bredden. Så gå med fordel op i en størrelse og se til, at du knyter den ordentligt eller har en tykare strumpa i for en perfekt match.

Komfort: Stabil og rummelig sko, som sidder skønt på foden. Grymt for dig med dårligere balance og vill ha en sko du kan lita på.

Design: En rejäl design som påminner om en klassisk arbetssko, med svarta och gråa detaljer. Intet som fik testpanelet til at hurra men skon fyller sina funktioner.

Sammanfattning: Att Merrell skapar halksäkra skor är sedan gammalt. Deras skor pryds ofta av en Vibram Arctic Grip-sula som greppar is, snö och klinkers utan minsta problem. Hvis du ikke har nogen tvivl, kan du også bruge den på en bar og indendørs, uden at det går ud over gulvet. Se til at gå præcis som vanligt, så du virkelig aktiverer alle dele af sulan, i stedet for at trippe på tå. At skons yttre är vattentätt, hållbart och värmande är det inget snacka om. Den her model er lavet til et koldt og hårdt klima. Minus er, at der ikke er noget skaft, som gør det koldt at anklage og svært at gå i høje snehøjder. Plus for at modellen er meget stabil og bekvem. En gedigen arbejdssko, der gør sig lige så bra på promenaden som udendørsarbejde.

SE_ICEBUG__HERR.jpgTest af: Icebug, Metro2 M Bugrip

Passform: Noget stort i størrelsen. Hvis du ikke vil have plads med to raggsockor, bør du gå ned en halv til en hel størrelse for optimal pasform.

Komfort: Vældigt blød og skøn. Sulan går däremot upp lite fram vid tårna, vilket testpanelen reagerade negativt på till en början. Efter lidt brug oplevede de derimod rullet i steget og förstod skons funktion. Praktisk dragkedja som gør det let at tage på og af skon med handskar på.

Design: Snyggt med mocka som ger en lite mer uppklädd känsla än de andra skorna i testet. Reflexdetaljerna ger ett fint intryck och lite synlighet, även om du såklart bör matcha med fler reflexer om du ska ge dig ut i mörkret.

Sammanfattning: En klassisk ut och gå-sko med grymt grepp. Skons sula är vattentät, så grunda vattenpölar är inget problem. Däremot är ovandelen i mocka endast vattenavvisande, vilket kan vara bra att tänka på. Det er også en mockan, som først kan blive lidt repig efter et flitigt brug af skon. Det er intet, der tumler med funktionerne eller holdbarheden, uden at det kun er en kosmetisk defekt. Kronan på verket er dubbarna som er dynamiska. Med andre ord bliver de hårda på is og snö medan de blir mjuka och åker in i sulan (utan att du för de delen märker det) när du går på hårda underlag som golv och asfalt. Den her model er meget varm og har et rymligare skaft med plats för raggsockor om du önskar det. Hej mysiga söndagspromenader!

SE_HALTI_HERR.jpgTest af: Halti, Freddo DX Mid Arctic Grip

Passform: Normal i størrelsen med en pasform, der hverken er for smal eller bred. Testpanelet skulle klassificere den som noget bredere end Timberlands 6-inch premium.

Komfort: Skon sidder rigtig bra på foten och du kan själv anpassa komforten med hjälp av snörning och hällorna upptill.

Design: Diskret design, der føles mere afskalad, selv om det er en rejäl känga. Snyggt med højere skaft, de sorte detaljerna og en diskret logga baktill.

Sammanfattning: Et udendørs-mash up, når det er bedst. Her får du en smidig sko, som samtidig er meget robust. Du kan enkelt tage dig sammen på promenaden i den her model. At den også er meget fager for øgat er et plus i kanten. Den greppsäkra Vibram Arctic Grip-sulan som kännsnas som sandpapper gör att du står stabilt på hala och blöta underlag. Hvis det ikke er noget problem, er det her en vandtæt og ventilerende sko, der gør sig lige så god på vandringen som under promenaden. Eftersom det er testets mindste model, med god ventilationsfunktion, er den ikke egnet til at komme til og fra jobbet i byen. Däremot sitter den väldigt skönt på foten, ger en upprätt och tight känsla och kommer att bli din nya bästa vän på skogspromenaden.

SHOPPA HÄR: Vores totale udbud af vinterkæder

LÄS MER: Test! Så smuk er den omtalte 6-tommers Premium fra Timberland

LÄS MER: Hold fødderne i gang med Canada Snow