Test av sommarens 3 bästa vandringsskor för henne Image

Test af sommerens 3 bedste vandringskor til hende

Skal du ud og vandre i sommer? Det her er vandringsskorna du behöver för säsongen 2019.

Inför sommarens vandringar har vi testat tre mellanhöga vandringskängor som du kan ha nytta av under äventyret. Alla tre är vattentäta, men skiljer sig åt i stabilitet och greppfaktor. Find din favorit!

Den her test er fra 2019. Her finder du vores seneste test af vandringskor til damer og herrer!

TEST AV: Salomon X chase Mid

Salomon

Märke: Salomon

Rekommenderat pris: 1 795 kronor.

Passer til: Den her model er fremragende til dig, der vil have en let og mellemhøj vandringskæde, som fungerer til mange forskellige typer af aktive eventyr, også under varme årstider. En stabil grepp undertill ger dig det stöd du vill ha när du exempelvis är ute i stenig och hal terräng i fjällen, men den funkar också perfekt till de dagsvandringar där du behöver en vandringskänga som inte tynger ner ditt steg.

Komfort: Salomon X chase Mid opleves som en af de mest stabile kängorna i testen, samtidig med at modellen også er fleksibel og har en let løparsko-känsla. En del af testpersonerne mener, at det kræver lidt tid at gå i skorna, og at de kan opleve noget stela til en begyndelse. Trods det er den anatomiske mellansulan et stort plus, fordi du får et bra stöd och dämpning. Et plus på komfortsiden er, at du kan trække dig tilbage til snøringen rigtig hårdt, hvilket gør, at du kan få skon at omslutte foden helt, samtidig med at det gør, at du får ekstra stabilitet optill.

Størrelse: Den her vandringskæde er ret lille i størrelse, og du kan gå op i en hel størrelse, hvis du vil have plads med en ekstra strumpa og stadig vil have lidt utrymme framtill.

Sammanfattning: Let, mångsidig och vattentät! Det her er en vandringssko, som du direkte kender igen, hvis du har koll på Salomons klassiske utbud. Solomon X chase Mid er designet med henblik på at skabe en sporty løbesko og ikke en tung vandringskæde. Det gør, at den passer til mange forskellige typer af vandringe, både i fjällmiljö og til en mere urban stadsvandring. Den her kängan är utrustad med Gore-tex vilket gör att den klarar regniga förhållanden galant. Testpersonerne oplever, at den er meget ventilerende, fordi den også er forsynet med tunn mesh på ovandelen. Selv om materialet føles noget tunt, er det intet, der virker ømtåleligt, uden at det her er en sko, som faktisk funkar for riviga bergstoppar. Skön dämpning med lite svikt är välkommet för testarnas trötta fötter efter ett par mil i benen. Kängan er også gummiförstärkt och med skyddad tå gör den sig extra lämplig för miljöer som kräver lite mer. Toppenbra allround-vandringskänga!


TEST AV: Haglöfs Ridge Mid GTHaglöfs

Mærke: Haglöfs

Rekommenderat pris: 1 895 kronor.

Passar för: Er du ude efter en riktig trotjänare for långa vandringar i bergiga miljöer? Så er det her en sko for dig. Testpanelet oplever, at den sidder som en smæk allerede fra første stund! Haglöfs Ridge Mid GT udmærker sig ved sin sula, da piggarna undertill är riktade åt olika håll, vilket ger ett väldigt stabilt steg. Med andre ord er det her en vandringskæde, som klarer hala, leriga och bergiga miljöer väldigt bra. Samtidig med at den er let og nem, er den sjov for dagsutflyttere, som ikke nødvendigvis er lige påfrestende.

Komfort: Stabilitet var det her! Haglöfs model sitter åt väldigt bra runt foten. Indersålen har støtte til hulfoten, hvilket føles godt for de test, der kræver lidt ekstra støtte. I og med at kängan er tillverkad i läder ger den också en styvare känsla till en början, men det ger med sig efter ett tag. Testpersonerne oplever også, at det ikke er en sko, som du risikerer at stuka foden i, eftersom det knap går at böja foten fel, hur de än försöker!

Størrelse: Den her model er true to size. Har du derimod fødder, som er ved det bredere holdet, kan det være bra at gå i dem lidt så lædret hinner forma sig efter fötterna innan den långa vandringsturen är igång.

Sammanfattning: Den her trotjänaren är en av Haglöfs storsäljare för vandringsälskare. Vores testpanel synes, at det er en af de mest slitstarka modellerna i testet. Kängan är gjord i läder, vilket gör att den kan upplevas lite varm under sommarsäsongen, men tack vare att lädret är ett naturmaterial ungår skon med nöd och näppe att kännas för varm. Materialet i sig gør også, at Ridge Mid GT klarer af de mest riviga bergsvandringarna utan att du riskerar att slita hål på dem i första taget. Ikke heller risikerer du, at vandet siver ind i kängan, da den har en membran i Gore-tex. Men hvis du tror, at den er forstærket med gummi, så klarer den sig også bedre i de mere sårbare miljøer med väta og lera. Støddæmpning i den bageste del af skoen giver også en skøn sved samtidig med, at mellansulan gør, at du får bra støddæmpning under hele foden. Den her Haglöf-model er godt värd varenda krona!


TEST AV: Merrell MQM Flex Mid GTXMerrell

Märke: Merrell

Rekommenderat pris: 1 695 kronor.

Passar för: Den her model fra Merell er en let, ventilerende og fleksibel sko, hvilket gør den bra til at tage sig hurtigt sammen med. Testpanelen tycker att den passar perfekt för en lättare dagstur där du går på utstakade stigar eller vägar under heta sommardagar. Testpersonerne mener også, at skon havde kunnet få lidt mere grepp undertill for at kännas optimal på bergiga eller hala miljöer.

Komfort: Merell MQM Mid GTX opleves noget platt i sulan sammenlignet med de andre skorna i testet. Hvis du har en sko med rigtige knopper, kan det være værd at sætte sig på en med mere dæmpning. At den er blød og formbar er noget, som testpersonerne synes er positivt, fordi det gør den meget bekvem, men måske er det ikke helt optimalt, hvis du skal give dig ud på en vandring, hvor det er let at trampe snett.

Størrelse: Den her model er rummelig i størrelsen, hvilket er rart for dig, som har lidt brede fødder. Hvis du vil have en stram pasform, kan du lægge i en ekstra sula eller bruge et yderligere par stumper. I og med at skorna er tillverkade i mjuk mesh så känns materialet väldigt skönt runt foten, och testarna hittar inga dolda sömmar eller kanter som klämmer åt någonstans. I dammodellen så går skon upp ganska högt på ankeln, men i och med att den är så pass mjuk även där så gör det inget.

Sammanfattning: Det her räknas som en av Merrells hybridskor för dig som vill ha en snabb sko med ett lite mer skyddande hölje. Den er også let og smidig, hvilket mærkes tydeligt i og med, at den er så pas fleksibel. Testpersonerne synes, at det her er en vandringssko, som er optimal til varme dage, fordi det tunna materialet virkelig andas. Samtidig er sommerregn intet som stopper den her kängan i første taget, membranet inuti i skon er utrustad med vattenskyddande Gore-tex. Helt klart et vandringskap for den som vil ha en prisvärd sko!

SHOPPA HÄR: Alle vandringskor

LÄS MER: Så hittar du rätt vandringssko